Skocz do zawartości

[2000zł-3000zł] Rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szukam roweru górskiego w przedziale 2000zł - 3000zł. Mam 180cm wzrostu, waze 83kg. Nie znam sie za bardzo na firmach i na jakosci sprzetu tylko tyle co ostatnio zaczalem grzebac i szukac po forach. Poszukuje jakis kompletny sprawdzony rower, najlepiej cos chyba z poprzednich sezonów bo cena bedzie lepsza - jakis sprawdzony bestseller lub moze cos w tym stylu. Mam zamiar jezdzic po lasach, górkach, nierównościach, oraz w miescie -  wiec dobrze jakby byl w miare wytrzymaly i niezbyt ciezki. Zdaje sie na was prosze o propozycje i z góry dziękuje. 

Pozdrawiam, Mike

Napisano

Zastanawiam sie na ilu calach koła - mysle ze maksymalnie 27,5 bo nie jestem az tak wysoki a zalezy mi na zwrotoności w terenie. Jesli mialbym zyskac duzo na jakosci w tym przedziale cenowym kupujac rower 26 calowi moze sklonilbym sie ku temu. 

Pozdrawiam, Mike

Mam pytanie odnośnie rozmiaru ramy. Przy 180cm najlepiej 18' czy 20' ?

Jesli chcialbym wydac blizej kwoty 2000zł czy dostane rower podobnej jakości na w miare dobrym amortyzatorze powietrznym ?

Napisano

Daniu dziękuje za pomoc. Powiedz mi czy odczuje duza roznice w komforcie pomiedzy amortyzatorem powietrznym a sprezynowym w rowerze ktorym podales? Jesli nie odczuje duzej roznicy wole wydac w okolicach 2 tysiecy niz 3.
Lubie górczyste trasy w lesie, zjezdzac podjezdzac, manewrowac po nierownosciach, ale bede tez szybko jezdzil po miescie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...