Czeresniak Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 Witam kolegów i koleżanki,Zwracam się z następującą sprawą, otóż jakiś czas temu w rowerze kross trans siberian 2015 urwało mi się mocowanie przedniego błotnika. Złamała się plastikowa część łącząca błotnik z widelcem. Wstawiam kilka poglądowych zdjęć.http://imgur.com/Ul0G5FN,QU8BHRZ,8xYB9BF,BKYmGx0,M8SYQOZ#0Oczywiście mógłbym to jakoś prowizorycznie skleić, albo poprzypinać trytytkami, jednak chciałbym, żeby było to zrobione dobrze. I teraz pytanie: mogę gdzieś dostać takie mocowanie? Nie mogłem znaleźć w internecie, ale to może wynikać z faktu że po prostu nie wiem jak taką część nazwać, toteż zwracam się z moim problemem tutaj.Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w nowym sezonie!
Sobek82 Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 Ach te rowery za "pińćset" złotych, pozostaje śruba, nakrętka i dwie podkładki sprężynowe ;]
tobo Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 To części dedykowane do danego modelu błotnika i wątpię żebyś je dostał luzem. Uchwyt możesz zrobić z kawałka blachy, przykrecić go do błotnika po usunięciu reszty starego.
stawek Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Koledzy mam pytanie. Czy błotniki z linku poniżej zamontuje do Evado 5.0 z 2014r ? http://allegro.pl/sks-blotniki-longboard-28-cali-45mm-czarne-cr-i4989423340.html
zekker Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Oczywiście mógłbym to jakoś prowizorycznie skleić, albo poprzypinać trytytkami, jednak chciałbym, żeby było to zrobione dobrze.Więc szukasz śruby z płaskim łbem. Potem razem z płaską i możliwie szeroką podkładką dajesz łebkiem od spodu błotnika, a od góry nakrętka (i ewentualnie podkładka sprężynowa) do uchwytu. Opaski zaciskowe może nie wyglądają profesjonalnie, ale sprawdzają się. Problemem jest w tym przypadku zamocowanie ich do błotnika, przydałyby się dodatkowe otwory, bo jak dasz w poprzek, to będą haczyć o oponę.
Czeresniak Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Napisano 12 Kwietnia 2015 Sprobuję tak zrobić, aczkolwiek problem jest taki, że ta metalowa część jest dosyć cienka i możliwe, że bez wiercenia się nie obejdzie. Tak czy siak dziękuję za odpowiedzi, nie wpadłem na pomysł ze śrubką! Będę teraz kombinował
stawek Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Koledzy mam pytanie. Czy błotniki z linku poniżej zamontuje do Evado 5.0 z 2014r ? http://allegro.pl/sks-blotniki-longboard-28-cali-45mm-czarne-cr-i4989423340.html Pomożecie koledzy ?
stawek Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Jesteś pewny ? W takim razie dlaczego mi radzono szukać "pełnych" błotników skoro się nie nadają ?
Granite Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 @ stawek Nie wiem jak w Evado, ale ja dopiero co otrzymałem paczkę z sks cross 55 i sie okazało ze w mojej ramie w tylnym części ramy mam otwór montażowy wykonany pionowo, a nie jak to przewidział sks poziomo.... Standardowe mocowanie nie pasuje. Sks ma juz w ofercie specjalna czesc za niecałe 1 eur która właśnie pasuje do otworu pionowego, ale niestety w Polsce nikt tym nie handluje. Warto zatem sprawdzić jak masz zrobiony otwór do tylnego blotnika. Sam mam cross i zastanawiałem sie nad pełnymi blotnikami, w innym rowerze miałem właśnie pełne z drutami. Ale jako ze wcale nie jeżdzę specjalnie po deszczu i wodzie ostatecznie wybor padł na sks cross 55. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.