Skocz do zawartości

[do 4000 zł] Scott vs Specialized MTB dla kobiety

maskal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przede wszystkim rozmiarówki jak i wielkość koła jest inna więc ciężko polecić któryś z tych rowerów pod względem rozmiaru. IHMO najlepiej od tego zacząć.

Same rowery różnią się też geometrycznie. Scott jest bardziej łagodny i lepiej sobie razi na zjazdach niż na stromych podjazdach. Spec odwrotnie. Za to osprzętowo lepiej wypada Scott.

Napisano

Właśnie nie podałem parametrów koleżanki

wzrost ok. 170 cm
waga jakieś 63 kg
Zaczyna przygodę w MTB i chce się pościgać. Tak różnica w kole jest i może z czasem zobaczy to w jeździe.
Ten spec ma krótszy skok bo 80 mm scott 100 mm i to ścigania się chyba to ma różnicę. Bo ja mam 100 mm jestem dość lekki ale parę razy kończył mi się w warunkach bojowych. Nie wiem czy dłuższy i jej przynajmiej te 100 mm nie będzie lepsze niż 80 mm.

Napisano

Przy jej wzroście lepszym rozwiązaniem jest koło 275 gdzie TT jest niżej posadowiony a i dla początkującej osoby rower będzie łatwiejszy do opanowania. 

Napisano

W imieniu koleżanki i swoim bardzo dziękuję Wam za cenne wskazówki, były bardzo przydatne.

Propozycje rowerów były też ciekawe, prawodpodbnie będzie jednak Scott, bo.... - to co pisaliście oraz można jeszcze się do niego przymierzyć.

Teraz tylko pozostało dokonać zakupu i do lasu ....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...