Skocz do zawartości

[wyposażenie]co zabierasz w trase

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kask dobra rzecz :P

mi już w tym roku 2 razy procesor uratował....a wcale nie jeżdze grawitacyjnie....

po ostatnim dzwonie, 3 dniach w szpitalu i 10 szwach na mordce wręcz zmuszam wszystkich do śmigania w kasku

Napisano

Jak już kupować to tylko pełny kask motocyklowy, czasem widuję gości na roweruch w takich kaskach. Wygląda to może zabawnie, ale przynajmniej kapusta jest dobrze zabezpieczona. Lepiej niż w wydmuszkach rowerowych, które przy nakładaniu na głowę mogą pęknąć :029:

Napisano

@Krzylo - to zależy co robisz :033: Jak normalnie jeździsz, to nie potrzeba integrala, fullface'a czy jak to tam chcesz nazywać, bo

1. Strasznie się głowa poci

2. Jest ciężki

• 4 tygodnie później...
Napisano

Ja woże bidon który otwieram wzdłuż a w sródku:

-3x różnej wielkości imbusy

-klucz do szprych (czy jakiś taki nigdy go jeszcze nie używałem)

-pudełeczko z zestawem do lepienia

-łyżki

-3x różne klucze

-śrubokręt z różnymi końcówkami

Pod siodełkiem:

-Blokada

-lampki

-jest jeszcze miejsce (wiec wsadzam tam rózne rzeczy klucze, telefon, czasami aparat to zalezy czy biore plecak)

Na przyszły sezon planuje kupić bagażnik z sakwą

Napisano

W trase biore to co najpotrzebniejsze :) Czyli bidon na następny sezon dwa bidony :D Oprócz tego mam przy sobie zawsze telefon bo nigdy nie wiadomo co sie stanie kilkadziesiąt kilometrów za miastem :P, kase i od czasu do czasu mp3 :)

Napisano

Ja biorę 2 bidony, pompkę (Spec Air Force 2) rowerku, w plecaku łatki, klucze BBB, jakieś ciastka, łyżkę, a w przyszłym sezonie kupuje podsiodłówkę i w niej bo plecak nie jest zbyt przewiewny i plecy mam zlane potem :)

Napisano

bidon z wodą, pompkę, zestaw imbusów, klucz wielofunkcyjny, skuwacz łańcucha, łatki i klej do dętek, telefon, parę zł i kask :wink:

Napisano

Zestawik do łatania/wymiany/napompowania dętki, paliwo, komplet imbecylów, mapa, dokumenty i naładowana komórka.

a wozicie coś do podłożenia pod kiere podczas napraw, coby się klamki nie porysowały (zwłaszcza DC)?
Kiera się opiera (u mnie) na rogach, prędzej bym coś podłożył pod siodełko ;)
  • 8 miesięcy temu...
Napisano

szczerze to tylko telefon wyciszony, wode, no i jak ajde gdzieś dalej gdzie jeden bidon mi nie starcza to kobone na wode a kluczy nigdy chyba mam szczęscie ze sie nie przydają

Napisano

1. Rower

2. Biker

3. Camelbak z wodą!!!

4. Czasem iPod

5. Czasem zabieram odrobinę zdrowego rozsądku, niestety za rzadko ;]

Napisano

Zalezy czy biore plecak czy nie. Bez plecaka to latki i klej, jedna lyzke, pompke przy ramie, telefon, troche kasy i klucze do domu ;). Z plecakiem dodaje do tego klucze do roweru ;), wypinacz do lancucha, detke i czasem kurtke przeciwdeszczowa i cos dodatkowego do picia. Juz kilka razy lapalem gume w trasie, wiec bez jakiegos podstawowego zestawu do klejenia detek sie nigdy nie ruszam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...