Skocz do zawartości

[1000-1500zł] mtb/cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam. chce kupić rower na stronie dobrerowery.pl i  spodobał mi się kross level a2 2013 Już jestem prawie na niego zdecydowany ale jeszcze proszę was o opinie czy któryś w tym przedziale cenowym na tej stronie jest lepszy  w porównaniu do ceny? Czy np kupując tanszy o 100/200zł ale na minimalnie gorszym osprzęcie będzie to dużą różnią? Napisałem że mtb lub cross bo bo u mnie to zależy kiedy jeżdżę. W wakacje to więcej po lesie  i nieutwardzonych drogach jakieś małe hopki a od września to kilka km do szkoły.

Napisano

Czy duża różnica jest między krossem a2 a kandem maestro ? Czy może lepszy jest kands energy 1300 z 2014? Krosa mogę mieć za 1420zł w tym sklepie co wyżej napisałem. rower potrzebny mi na niedzielę pytałem na tej stronie i nawet w sobote kurier może mi przywieśc albo i jutro a z tym kandem to pewnie nie dadzą rady mi przed niedziela go przysłać. Jesli miałbym brać k e1300  to dlaczego polecacie  go brać z tarczowymi hamulcami. Przecież w innych wątkach piszecie że te mechaniczne sa o wiele gorsze od v-brakeow. Czy różnica między nimi to nie tylko hamulce?

Napisano

Zależy co jest Twoim priorytetem, na maestrze raczej nie poskaczesz po hopkach ale na pewno sprawniej dotrzesz do szkoły. Na A2 czy energy na odwrót ;)

Więc tutaj kwestia Twojego wyboru jakim typem roweru chcesz się poruszać. Natomiast między A2 a energy to brałbym krossa

Napisano

A różnica między modelami energy z tarczą a bez to tylko siodełko  i hamulce się różnią czy cos jeszcze bo gdzieś tutaj czytałem że z tarczami ma lepszy amortyzator ale nie wiem czy to prawda wolałbym ten olejowy HLO czy jak on się nazywa. level  ma blokadę w manetce  nie wiem czy się to często przydaje ta blokada ale fajny bajer :D

Napisano

Już zamówiłem krossa i kurier jutro dostarczy. Mam nadzieję że nie będę żałował i oby się nie psuł ;)

Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...