Skocz do zawartości

[suport] Suport do Dartmoor Hornet 2014

raqall

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Składam rower na ramie, którą niedawno kupiłem - Dartmoor Hornet 2014.

Okazuje się, że suport ze starej ramy (Truvativ Giga Pipe Team DH) pracuje tragicznie (duże luzy, korby mogę ruszać góra-dół w rękach, po lewej stronie jedno łożysko kręci się jak należy, drugie nie kręci się w ogóle - jest sztywne itd).

Chcę kupić nowy suport, cena to max 130zł (nie ma sensu płacić za coś, co po niepełnym sezonie nadaje się do wyrzucenia). Na stronie Dartmoora (link do PDF) napisano, że moja rama ma suport w formacie "Euro 73". Co możecie mi polecić?

Pozdrawiam!

• Mod Team
Napisano

Euro 73 ... wygląda na BSA 73mm, czyli angielski.

Mozesz sobie kupić nowy giga pipe, a mozesz sobie kupić łożyska

Truvativ-Giga-Pipe-Team-SL-2008-kozepres

Jak widać na załączonym obrazku da sie to rozebrać.

Napisano

"Euro 73 ... wygląda na BSA 73mm, czyli angielski."

Czyli sami nie wiedzą co piszą na swojej stronie? Jak mogę to sprawdzić, żebym był pewny na 100%?

Co do rozbierania, to wolę kupić nowy suport, średnio widzę wybijanie tej prawej miski?

• Mod Team
Napisano

Zainwestuj w korbę na HTII, te Gigapipki padają po sezonie bo jest gruba oś i cienkie łożyska. Dodatkowo drogie suporty, nie warto. Do korby HTII masz za stówkę dobry suport, a jak się łożyska kończą bez problemu wymieniasz na jakieś po kilka pln/sztuka i jeździsz dalej.

Napisano

No tak, wiem, ze sa lepsze rzeczy niz ISIS -  tylko nie chce korb zmieniac - moze kiedys :)

Na razie szukam w miare tani suportu ktory podejdzie pod moja rame. Co polecacie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...