Skocz do zawartości

[amortyzator] 100mm, piwoty, 800zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Poszukuję przyzwoitego amortyzatora ze skokiem 100mm. Pierwotnie miał być Epicon pod tarcze, ale koszt zakupu koła i hamulca tarczowego skutecznie mnie zniechęcił.

Z przyzwoitych modeli z piwotami udało mi się namierzyć Raidona za ok 550 zł, ale może wiecie czy gdzieś w jakimś sklepie nie mają zalegających amorków z piwotami sprzed kilku sezonów.

Będę wdzięczny za każdy namiar.

Napisano

Jak chcesz Raidona np.: z zeszlego roku to zerknij na strone Activii z Gliwic - amory w bardzo przyzwoitej cenie. A najlepiej to zadzwonić do właściciela i pogadać.

Napisano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Ciężki temat z tymi piwotami. Oprócz Raidona udało mi się znaleźć jeszcze Firsta za 1000zł.

Powoli wracam do pomysłu z amorem pod tarczę + jakiś tani hydraulik i nowe koło. Moje typy na chwilę obecną to:

Epicon z Czech: http://www.kupkolo.cz/sr-suntour-epicon-xc-rl-r-100-mm-disc-2014_z95455/ ok 700 zł

Shimano m395 - do ogarnięcia z tarczą za ok 150 zł

Nie bardzo wiem jak podejść do tematu koła. Chyba nieopłacalna jest wymiana samej piasty i liczę się z zakupem całego koła. Pytanie jest następujące: ile trzeba wyłożyć na przednie koło aby było OK? Ważę 76-77 kg, jeżdżę głównie po ścieżkach rowerowych, ale czasem zdarza się jakaś trasa przez las (korzenie itp).

Napisano

2 lata temu miałem ten sam dylemat i skończyło się na nowych kołach i tarczówkach, bo dostanie amora na pivoty to teraz sztuka. To było 2 lata temu- teraz jest jeszcze trudniej ;)

Napisano

Na początku tego roku kupiłem RST First 30 Platinum (waga realna 1660g) nówkę sztukę i z piwotami w cenie do 800 zł to imho najlepszy wybór (pod warunkiem, że jeszcze gdzieś trafisz). Ja dałem 750 zł plus przesyłka 20 zł ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...