Filipek50 Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Witam, Mieszkam w Stalowej Woli i chce pojechać z znajomymi na jeden dzień gdzieś w góry na ciekawe trasy mtb (podjazdy + zjazdy + mile widziane widoki). Co możecie mi polecić oddalonego mniej więcej o 100 km od Stalowej Woli.
beskid Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Nic nie polecimy bo w promieniu takiego dystansu do gór się nie dostaniesz. Najbliżej jest Beskid Niski ale i tu min to 150 km.
Filipek50 Napisano 15 Maja 2014 Autor Napisano 15 Maja 2014 To może nie góry, ale gdzie warto się wybrać w promieniu 150 km ?
beskid Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Za bardzo nie kumam tego ograniczenia co do km. Przecież chcecie się gdzieś w fajne miejsce dostać i raczej samochodem. To jaki problem podjechać gdzieś dalej. Chyba, że się mylę i dojazd ma być rowerem.
rzezniol Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 @@beskid, Beskidy to nie wszystko ;P . Polska ma jeszcze takie góry jak Góry Świętokrzyskie i tam spokojnie ze Stalowej Woli w 100 km się zmieści. Tylko to totalnie nie moje tereny więc nic nie polecę ... Pozdrawiam
Filipek50 Napisano 15 Maja 2014 Autor Napisano 15 Maja 2014 Samochodem, ale to jest wypad jednodniowy więc nie che spędzić 5 godzin w aucie. Jeśli miejsce okaże się fajne będę je odwiedzał sukcesywnie, więc czym bliżej tym lepiej. Góry Świętokrzyskie blisko tylko które miejsce/trasę polecacie szczególnie.
Gość Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 No wiesz, mi tam to nie problem. Jak chce pojezdzic cały dzień i nie mam ochoty na masyw Ślęży to jade do kotliny Jeleniogórskiej, kotliny Kłodzkiej, na polską lub czeską stronę. To przynajmniej 1 godzina drogi w jedną stronę, ale jaki to problem, pakujesz graty i jedziesz. Rozumiem, ze po prostu nie masz czym i z kim dojechać.
beskid Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 @@beskid, Beskidy to nie wszystko ;P . I dlatego miałem zaproponować Bieszczady. Tak czy inaczej jak się nie ma ochoty na spędzenie większej ilości czasu w aucie to faktycznie pozostają tylko okolice Gór Świętokrzyskich. Jedna godzina to jednak nie z 3 a to już jest sporo. Nie każdy lubi tyle czasu spędzić za kółkiem.
Filipek50 Napisano 15 Maja 2014 Autor Napisano 15 Maja 2014 Dostałem 3 propozycje - Nowa Słupia (Łysa Góra) |95km - Turbacz |200km - Tereny wokół Kalwarii Pacławskiej za Przemyślem.
Sputnik Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Ja osobiście proponuję wybrać się w Góry Sanocko - Turczańskie, albo Pogórze Przemyskie. Ze stalowej Woli to 117km. Obydwa są niesamowicie malownicze, pełne klimatu i bardzo rzadko uczęszczane. Z Przemyśla możesz wybrać się na południe,żeby zobaczyć m.in Połoninki Rybotyckie czy Arłamowskie. Jest tam wiele bardzo ciekawych wariantów!
beskid Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 W Gorce na pewno wyjdzie więcej niż 200 km w jedną stronę. Plus jest taki, że chyba większość dało by się radę zrobić autostradą z Rzeszowa a potem szybkiego ruchu. Nie zmienia to jednak faktu, że taki wypad na jeden dzień tak daleko to spore wyzwanie ale warto by było. Ładna pogoda i masz wszystko o co pytałeś.
bzyko Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 Jeżeli sztywno mamy się trzymać tych 100 km to ciekawą opcją będzie Roztocze, teren też jak najbardziej pagórkowaty i śliczny krajobrazowo. Polecam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.