Skocz do zawartości

[1000-1400] mtb kellys salamander 2009/ rockrider 5,3/ merida matts 20-v 2013r który wybrać?

karix1

Który wybrać?  

1. 1. który z niżej wymienionych jest najlepszy, który wybralibyście?

• kellys salamander xt deore z 2009 używany
      0
    • rockrider 5,3 z 2013 r.
      0
    • merida matts 20-v z 2013r.
      0
    • merida matts tfs 100-v z 2013r.
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam ok 185 cm wzrostu waga ok 75 kg,  znalazłem takie ogłoszenia:
-http://tablica.pl/oferta/rockrider-5-3-CID767-ID5BH8r.html#7fbc9af924

-http://tablica.pl/oferta/rower-kellys-xt-deore-lublin-CID767-ID5sxHZ.html#8e0dd0f047

-w sklepie stacjonarnym merida matts 20-v 2013

nie znam się za bardzo na rowerach, tym całym osprzęcie. Chciałbym kupić dobry rower żeby nie trzeba było w niego dodatkowo inwestować w przypadku używanych rowerów  ale za niewygórowaną cenę.  Nie mam dużych wymagań, wiem że za tą cenę to trudno coś wybrać bo wszystkie mają zbliżone parametry.

Z wymienionych tylko  meridę testowałem i nawet spodobała mi się, z jednej strony nowy w cenie  ok 1300zł to nie będzie miał dobrego osprzętu (ale to w porównaniu z wyższą półką), z drugiej  to w razie czego są 2 lata gwarancji i pewnie darmowy serwis.  

Gdybym wybrał używany to może coś trzeba będzie naprawiać, a nie chciałbym dodatkowych kosztów. Rowerem jeżdżę głównie po lesie i różnych nieutwardzonych drogach ale i trochę po asfalcie, nie katuję  że miałby mi się szybko zużyć.

Co sądzicie o nich? macie jakieś woje propozycje w tym przedziale cenowym?

Napisano

A co tu oceniać. Merida słaba, Rockrider w porządku jak sprzedawca będzie miał dowód zakupu, Kellys najlepszy, ale może być kradziony (strona oferty z pewnością nie robi nic, by wykazać, że jest inaczej - zero danych, powierzchowny opis, typowy dla kogoś, kto zgarnął go z ulicy, bo zobaczył znajome oznaczenia na paru częściach, zdjęcie w ciemnej piwnicy...), więc zawsze jest szansa, że zabiorą ci go smutni panowie w mundurach, co ostatnio widzieliśmy już na forum.

Napisano

To zastanowię się nad tym rockriderem, codziennie szukam na stronach używek w tej cenie ale nie ma ich tak dużo (nie chcę kupować bez przymierzania ani przez internet , najlepiej gdzieś blisko z własnym odbiorem). Wiem że z t tego roku to są drogie i nie bardzo opłaca się je kupować, ale co polecicie z poprzedniego roku z nowych?

Napisano

Jakbym miał 1400zł, to:

- Spróbowałbym zbić tego Rockridera do 1000zł (o ile byłby dowód zakupu).

- Poszukałbym innego wypasionego starszego roweru bez dowodu zakupu, ale ze stroną, która przynajmniej dawałaby jakieś wskazówki, że sprzedający może być właścicielem tego roweru (czasem piszą, co w nich przez lata zmieniali i widać, że wiedzą o co chodzi).

- Kupiłbym nowego Lazaro Evolution V3 z 2014r.

Napisano

ten Lazaro fajny z wyglądu i pisze o nim ze ma dobry sprzęt. W dodatku można zaoszczędzić trochę, fajnie że ma blokadę skoku (chociaż nie wiem czy na polskich drogach to się w ogóle przydaje :D). Może nie jest to jakaś znana firma ale to może i lepiej nie płaci się pewnie za markę. jedyny problem to gdzie go dostanę w Lublinie? bo nawet jakbym chociaż siadł na niego i byłby w porządku to może i zamówiłbym przez internet ale na pewno nie z drugiego końca polski, wiadomo gwarancja przeglądy nie będę wysyłał w razie czego i łapał dodatkowych kosztów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...