lpo Napisano 8 Kwietnia 2014 Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam wszystkich forumowiczów, Planuję zakup roweru MTB, nie jestem zawodowcem więc myślę, że rower z tego przedziału cenowego będzie dla mnie wystarczający. Jeżdżę pół na pół asfalt/teren. Po przejrzeniu rowerów dostępnych na rynku mój wybór zawęził się do: Kross Level A3 2013 Unibike Fusion Disc 2013 Merdia Matts 40-D 2013 Rower planuję raczej kupić przez internet, różnice w cenach w porównaniu do sklepów stacjonarnych w przypadku powyższych ofert są spore. Wiem, że specyfikacje tych rowerów są zbliżone ale który z nich wybralibyście? Szczególnie chodzi mi o wybór między amorkiem RST z Meridy a XCM z Krossa i Unibike oraz porównanie hamulców (wolałbym tarczówki hydrauliczne ale słyszałem że przy takiej klasie hamulców jak w tych rowerach jest z nimi dużo problemów po ok roku eksploatacji) i opon, ewentualnie jakieś inne istotne różnice, których nie zauważyłem. Waga wszystkich trzech jest zbliżona (14-14.2 kg). Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.