StaszekSiemaszko Napisano 9 Listopada 2013 Napisano 9 Listopada 2013 Witam. Mam pytanie. Kupiłem w internetowym sklepie rowerowym opony Geax Mezcal drutowe. Opony zostały złożone w ósemkę i na pół (trochę jak namiot Quechua II seconds, nie na moje polecenie). Od razu, gdy dotarły wyjąłem je z pudełka. Opony są trochę "zwichrowane" (nie założyłem ich jeszcze), nie trzymają kształtu, takiego jak powinny mieć. Czy opony po założeniu i napompowaniu odzyskają swój kształt? Czy należy je odesłać na gwarancji?Zdjęcia: http://ge.tt/4YBDL9y?c
Mod Team michuuu Napisano 9 Listopada 2013 Mod Team Napisano 9 Listopada 2013 załóż to się ułożą Jeżeli drut nie jest odkształcony.
Mod Team safian Napisano 9 Listopada 2013 Mod Team Napisano 9 Listopada 2013 nie trzymają kształtu, takiego jak powinny mieć. No ale właśnie taki powinny mieć, załóż je i wszystko będzie dobrze.
beskid Napisano 9 Listopada 2013 Napisano 9 Listopada 2013 Wszystko będzie w porządku i nie ma się czym przejmować. Moje Conti drut były zwinięte jak szmata i po założeniu wszystko się ułożyło. Musisz tylko pamiętać aby opona prawidłowo "wskoczyła" na obręcz bo jeśli tak nie będzie to na oponie zobaczysz delikatne bicie.
Roonin Napisano 9 Listopada 2013 Napisano 9 Listopada 2013 No nie jest żadne zdeformowanie. Nie da się wysłać opony pocztą tak żeby przyjechała do ciebie w nienagannym kształcie.
vitesse Napisano 16 Listopada 2013 Napisano 16 Listopada 2013 można ja wyslac okragla bez składania, ja zawsze zwijam w osemke jeszcze nikt nie narzekal opona na zdjęciach jest az zabardzo okragla mi to czasami gorzej się ukladaja zaraz po zdjęciu
Tofi Napisano 17 Listopada 2013 Napisano 17 Listopada 2013 A mnie tak złożone opony po pół roku używania obydwie zeskoczyły z rawki, bo druty zostały uszkodzone. No i oczywiście że się da wysłać w duzym kartonie albo owinąć taśmą/folią i wysłać taki torus jako paczkę, a nie kopertę. Jeżeli zapłaciłeś za przesyłkę, to zamarkuj obydwie opony po wewnętrznej stronie i odeślij jako niezgodne z umową, bo chciałeś nieuszkodzone. Jeżeli będą zamarkowane, to wiesz, że za drugim razem przysłali Ci te same. Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk 4
vitesse Napisano 17 Listopada 2013 Napisano 17 Listopada 2013 Po co odsyłać coś coś jest sprawne nie uszkodzone ?
Tofi Napisano 17 Listopada 2013 Napisano 17 Listopada 2013 To, że nie widać uszkodzenia nie znaczy, że jest sprawne. Z odpiętym szybkozamykaczem też da się jeździć, co nie oznacza, że taki rower jest sprawny. Naprwdę nic przyjemnego stracić koło w drodze do pracy z perspektywą pchania go w obydwie strony. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.