Skocz do zawartości

[damper] Scott/DT Swiss Equalizer 2 -- serwis?

quezak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Damper w moim Geniusie powoli domaga się serwisu -- generalnie popuszcza powietrze (po tygodniu z 20bar w większej komorze robi się 15-17, w drugiej podobny spadek, SAG robi się kosmicznie duży...).

Jest to Equalizer 2, rocznik 2010.

Czytałem, że do serwisu trzeba go wysyłać za granicę i chwilę to potrwa, więc akurat na zimę.

Jednak to chyba nieaktualne -- napisałem do DT Polska i powiedzieli, że w głównym polskim serwisie w Obornikach to mogą zrobić za 424zł + koszt części.

Znacie jakiś serwis który potrafi tę kosmiczną technologię naprawiać i jest lepszy / tańszy i/lub bliżej Warszawy?

Napisano

A co mu dolega ? Jak sama wymiana oleju to dało by sie to chyba w domu zrobić, z wymianą oringów mogło by być troche gorzej.

Mam nadzieję że tylko uszczelki... Na wnętrzu zawieszenia się nie znam, tak jak napisałem obserwuję jedynie spory spadek ciśnienia

https://www.facebook.com/bikeserwis możesz się ich spytać :)

dzięki, spróbuję

Napisano

Jak kogoś stać na rower, to powinno być go stać na jego utrzymanie :whistling: , czy normalnym jest wlewanie gęstszego oleju w celu "troszkę pomożenia" myślę, że wątpię  ...

Napisano

Jak kogoś stać na rower, to powinno być go stać na jego utrzymanie :whistling: , czy normalnym jest wlewanie gęstszego oleju w celu "troszkę pomożenia" myślę, że wątpię  ...

Nie mówię że nie mam tych 4 stów z hakiem; ale jak dało by się to dobrze zrobić za dwie to czemu przepłacać -- temu pytam :) Większość w rowerze naprawiam sam, ale przy tym damperze to bym się chyba bał grzebać, tym bardziej że instrukcji serwisowej nie udało mi się dorwać

[edit] "dla dobra powszechnego" dopisuję informację, jakby ktoś kiedyś przeglądał ten temat z podobnym problemem :)wspomniany wcześniej serwis odpisał, że przegląd z wymianą uszczelek zrobią za 100-130PLN. Jak nadejdzie zima się zapewne do nich wybiorę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...