Skocz do zawartości

Zmiana tylnego amortyzatora 11cm na 15cm , geometria .

TOSHIBAx205

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , jestem tu nowy , długo szukałem dobrego forum rowerowego a to jest świetne... 
Posiadam rower Sigma Carrera , szczyt techniki to nie jest na pewno ale dużo ze mną już przeszedł i jak na razie się trzyma...
Jeżdżę 70% po lasach , w miejscach gdzie nikomu nie chce się iść a można spotkać bardzo ciekawe rzeczy... nagrywam filmy i robię zdjęcia , a teraz do sedna sprawy...Tylni amortyzator w tym rowerze ma jedyne 11cm (po między środkami śrub) a możliwy skok to jedyne 2.5cm . Jest to po prostu śmieszne , gdy ważyłem 45 kg to ok ale teraz gdy mam 60kg jest problem . Jeżdżę raczej wolno ale na większych dziurach  czy kamieniach tyłek pęka na pół ponieważ skok amortyzatora jest zbyt mały . Chciał bym wymienić amortyzator , czy po zmianie na 15cm lub 16.5cm będą odczuwał jakiś dyskomfort ? Czytałem o geometrii ramy i z tego co się dowiedziałem po takiej zmianie będę miał problemy ze zjazdami a łatwiej będzie mi na podjazdach .  Proszę o jakieś porady na ten temat... Kamil ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...