Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne] Czy w rowerze Giant Revel 3 disc można wymienić hamulce na hydrauliczne?

Piotrek1243

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przekonam rodziców, najwyżej dołożę i może się uda :D Raz jechałem na hydraulikach z Meridy matts 4o disc kolegi i super :D

Dzięki serdeczne za pomoc, jakbym czegoś nie wiedział jeszcze to pozwolę się spytać.

Pozdrawiam!

Napisano

Polecam Ci hydrauliki, są o wiele przyjemniejsze w użytkowaniu, siła hamowania znacznie się powiększy i modulacja na pewno będzie znacznie lepsza. Ja posiadam od półtorej roku w swoim Levelu A2 hamulce Shimano M445 (podstawowy model) i jestem tak zadowolony, że na pewno nie wróciłbym już do V-ek ani mechanicznych tarczówek i jak na razie nic lepszego mi nie potrzeba. Tarcze mogą zostać :) A co do kosztów to moim zdaniem opłaca się. Te hample znajdziesz tanio, np:

http://allegro.pl/kom-hamulcow-hydrauliczne-shimano-bl-m445-br-m445-i3325890490.html

Jeśli masz trochę więcej kasy to bierz Deore M596

http://allegro.pl/shimano-deore-br-m596-bl-m596-hamulec-tarczo-przod-i3326733306.html pozdro :)

Napisano

1. Musisz kupić nowe manetki

2. Najtańsze hydrauliki(nowe) shimano alivio ok 300 zł

3. Siła hamowania na pewno się powiększy

Co do nowych manetek, ostatnio myśląc o nowych hamulcach wpadłem na pomysł żeby zwyczajnie wykręcić z klamkomanetek klamki i teoretycznie wyjdzie na to samo co zwyczajne manetki, może ciut większe ;)

Napisano

filipog, znam Cię z YT :)

Ale czemu podajesz droższe jako tańsze?

A co to są adaptery i do czego służą?

Adapterów używa się kiedy chcesz zmienić wielkość tarczy, na chłopski rozum jest to zwyczajna podkładka która zwiększa dystans i dostosowuje się pod inną wielkość tarczy ;) Jeżeli zostajesz przy tej samej tarczy to nie musisz niczego zmieniać.

Napisano

filipog, znam Cię z YT :)

Ale czemu podajesz droższe jako tańsze?

A co to są adaptery i do czego służą?

Te 2 to tylko na 1 koło :)

Napisano

Ooo a jakim użytkownikiem na YouTube jesteś? :D

Zazwyczaj siedzę na koncie PiotrekJelonek :)

Rodzice nawet dobrze nastawieni na wydatek xD Czyli które hamulce (do 300zł za 2) będą dobre + plus jakieś manetki 3x8- mam takie Shimano upatrzone za 100zł około i chyba będą OK...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...