Skocz do zawartości

[napęd] Wymiana napędu, proszę o pomoc w doborze części.

petereks

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ponownie :)

Części mam już wszystkie zamówione, czekam na dostawę.

Ponieważ sam będę wszystko wymieniał, mam pytanie "serwisowe".

Czy jest sensownym zakup stojaka serwisowego, używa ktoś ?
Znalazłem na Allegro różne takie wynalazki, wydaje się być sensowne rozwiązanie.

Mamy w domu 3 rowery, prędzej czy później coś przy nich trzeba będzie pogrzebać, zakup na dziś i na przyszłość.

No i plecy będą zdrowsze, bo schylać się tyle nie trzeba gdy rower podniesiony.

Przykłady:

1. http://allegro.pl/niemiecki-stojak-rowerowy-serwisowy-genio-i3318827550.html

2. http://allegro.pl/serwisowy-stojak-rowerowy-do-20kg-skladany-i3320442502.html

Który ewentualnie z tych dwóch według Was Panowie ?

Wszelkie opinie mile widziane. :woot:

Pozdrawiam, Piotr

ps przepraszam, że tu daję ten nowy temat (serwisowy), ale nie znalazłem działu odpowiedniego na forum, a chyba jest to niejako powiązane z dotychczasowym wątkiem

.

• Mod Team
Napisano

Odnośnie korby, lepiej odżałować tą dychę i kupić ściągacz. Natomiast stojaki sa przydatne, jak najbardziej, ułatwiają życie, jeżeli uważasz że ci sie przyda to kupuj ;)

Napisano

Tak, już nabyłem ściągacze, wszelkie możliwe, również klucz do kaset, bacik.

Narzędziowo jestem w pełni zaopatrzony.

Stojak jakiś raczej kupię, tylko nie mogę się zdecydować na model, najlepiej z tych powyżej których linki podałem.

Ten tańszy ma taką kołyskę do zmiany kąta ustawienia roweru, ale czy będzie stabilniejszy od tego drugiego ?

Ktoś może używał takiego stojaka z kołyską, sprawdza się ten patent ?

Hmmm ...

Piotr :)

• Mod Team
Napisano

Nigdy nie korzystałem ze stojaka wiec ci nie odpowiem, jednak wielokrotnie by mi sie przydał wiec jeżeli masz budżet by go kupić jak najbardziej. Wg mnie ten drugi jakoś tak stabilniej wygląda.

Napisano

No i załatwione, zamówiłem.

Wybrałem ten z regulacją, a to ze względu na większe wymiary i wagę, więc teoretycznie powinien być solidniejszy.

No i jest trochę tańszy.

Jak już wszystko pozbieram do kupy to napiszę co i jak wygląda, co konkretnie zostało nabyte itp.

Pozdrawiam, Piotr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...