Skocz do zawartości

[do 3500] kellys magic master vs giant talon 2 vs kross a8

Venum

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Szukam roweru do 3500zł. Po krótkiej wycieczke po sklepach w Krakowie i okolicach wybrałem 3 faworytów. Oto oni:

Kellys Magic Master 19,5'' 2013 r. cena 2999 zł (podobno jakaś cena specjalna dla sklepu bo normalnie jest za 3999 zł)

Giant Talon 2 20'' 2013 r. cena 3500 zł

Kross a8 20'' 2012 r. cena 3400 zł

Dodam że mam 184 cm wzrostu i wagę 77 kg, a rowerem zamierzam jeździć przede wszystkim po asfalcie/szutrze i od czasu do czasu po lesie.

Proszę o poradę który z tych rowerków byłby dla mnie najlepszy.

Pozdrawiam.

Napisano

hej z tych wszystkich rowerów brałbym krossa level a8 2012 ma w miarę dobre hamulce bo deore amor recon gold przy twojej wadze bd dobrze pracował , slx też są dobre zależy jedni ci powiedzą że wolą xt drudzy że slx . Myślę że ten rower do twojego zastosowania będzie sld nadawał. Możesz też nim próbować sił w maratonach ;) .

Napisano

Jeżeli masz zamiar używać takich rowerów tylko i wyłącznie do jazdy po płaskim terenie, to po pierwsze nie jest Ci potrzebny rower górski ( lepszy byłby rower trekingowy) . A po drugie nie tak drogi ( A8 jest dedykowany dla grupy race- więc nie wiem w jakim celu tak dobry sprzęt jest Ci potrzebny, magic master jeszcze rok temu kosztował 2,5k ale z racji tego iż bardzo szybko się wyprzedał cena musiała pójść w górę, a giant jak zwykle drogi:P).

Napisano

Witam ponownie.

Pisząc że od czasu do czasu będę jeździć po lasach miałem na myśli wypady w góry, więc rower trekkingowy odpada. Dlaczego taki drogi? Chciałbym kupić rower na lata, który będzie miał dobry osprzęt i żebym nie musiał się o niego martwić podczas dłuższej wyprawy. Nie upieram się oczywiście że musi być za taką cenę, mam po prostu taką kwotę do wygospodarowania, ale jeżeli znacie jakieś tańsze rowerki o podobnych właściwościach to bardzo chętnie wysłucham waszych propozycji.

Pozdrawiam

Napisano

Ten Radon z przesyłką z Niemiec wychodzi podobnie cenowo jak u Nas. Ja miałem ten rower kupować ale mam 195 cm wzrostu i niestety ramy 22 nie posiadają. Jedynie 20

Napisano

Dziś kupiłem dla żony tego Kellysa i poza korbą i nieznanymi mi hamulcami to bardzo fajny sprzęt ale z trzech wskazanych brałbym bez zastanowienia Krossa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...