Skocz do zawartości

[do 3000 do lasu] MTB firmy cube

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

jestem początkującym i proszę o pomoc w wyborze roweru. rok temu kupiłem rower GIANT rewel street 5 ale nie spełnił moich oczekiwań wiec kupuje nowy :D Mój budżet to cena do 3000 zł. rodzaj roweru MTB/dirt

wymagania to hamulce tarczowe hydrauliki ,widelec ok 100 mm skoku i w miare solidna rama .

rower bedzie przeznaczony glownie do lasu czasem da dirt i hopki ////

szukałem już długi czas i wpadłem na ten model :

http://sklep.sportprofit.pl/pl/p/Cube-ANALOG-blue-n-white-2013/2948

rower ten fajnie wygląda ale dziwny w nim jest mostek ponieważ wygląda dość słabo jak na górski teren

czy CUBE jest dobrą firmą ??

kupić ten model lub inny czy lepiej opłaca się złożyć rower od podstaw ?? jak jest z jakością części w tym modelu ??

p.s. mój wzrost to ok 183 cm a waga to 60 kilka kg ,wcześniejszy giant był trochę mały (rama rozmiaru S) choć w miarę wygodny więc jak dobrać rozmiar ramy ??

Mile widziane propozycje innych modeli :D

Z góry dziękuje za pomoc .

Napisano

Taki rower nie istnieje. XC to XC, a dirt to dirt. Nie da się tego połączyć.

heheh wiem ze taki nie istnieje i nie chcę konkretnie jezdzić po dirtach ale chodzi o to zeby dobrze radził sobie na niedużych hopkach :D

ogólnie potrzebuje w miare wszechtronnego roweru ktory nie bedzie awaryny i sprawdzi sie na amatorskich torach rowerowych

Napisano

czy CUBE jest dobrą firmą ??

Cube to dobra solidna niemiecka firma. Ma dobry stosunek jakości do ceny. Kupując Cube nie płacisz za firmę tak jak ma to miejsce w takich firmach jak Trek czy Giant.

Oczywiście Giant i Trek także robią świetne rowery.

Napisano

No Cube to jest dość dobra marka składa rowery na dobrym osprzęcie. Jak bym kupywał w tym przedziale cenowym to albo z nowych zwrócił bym uwage na krossy i kubusie a jak nie to używki bo można dobre wyrwać

Napisano

Jak na razie CUBE jest moim faworytem :D mam już odłożoną gotówkę i czekam tylko aż ktoś kupi stary rower :P

Zaciekawił mnie również ten model od NS BIKES ale nie ma on hamulców hydraulicznych na czym mi bardzo zależy :

http://www.ns-bikes.com/clash-2,51,pl.htm

Cóż, wybór roweru to nie taka prosta sprawa jak by się wydawało .prawie rok temu kupiłem rower GIANT revel street 5 bo fajnie wyglądał :D

http://www.biketop.pl/index.php?p1678,rower-giant-revel-5-street-2012

dość fajny jak na swoją cene (ok 1500) ale oprócz ramy posiada dość słaby osprzęt .teraz moje wymagania i umiejętnośći wzrosły wiec chcę kupić rower który posłuż ze dwa sezony a pózniej pomyśle o czymś jeszcze lepszym .

Oczywiście dalej rozważam złożenie roweru ale zauważyłem że zdania na ten temat są podzielone biorąc pod uwagę że jestem początkującym zajawkowiczem .Niby lepiej bo nie płacisz za firmę itd. ale często spotykam się z opinią że składanie może wyjść drożej a nie moge sbie pozwolić na przekroczenie budżetu zarazbiając nieco więcej niż najniższa krajowa !!

Napisano

No składać się nie opłaca rama dobra zależy czy nowa czy używana już ponad tysiąc amor jak chcesz już porządny no to ponad tysiąc , a gdzie reszta ;) pozatym trzeba się trochę znać nie każda część pasuje do wszystkiego. Najlepiej jak chcesz kupić rower na 2 sezony to lepiej jakąś dobrą używke szukaj na allegro coraz więcej fajnych ofert się pojawia

Napisano

Nie wiem jakoś nie jestem przekonany do używanych rowerów ale jeszcze mam sporo czasu do zastanowienia bo jak widać za oknem zima na razie nie odpuszcza a jeszcze mam rower do sprzedania więc troche jeszcze to potrwa :D

Dzięki za pomocne rady ,pozdrawiam !!

Napisano

No ja jestem w takiej samej sytuacji jak ty :) zima trzymie rower stary niesprzedany i szukam nowego lub użmywki fulla tylko nie wiem czy nie lepszy bd xc bo fulla nie moge znaleźć nic fajnego :) jeszcze ponad miesiąc do jazdy w góry może i dwa zależy czy słońce będzie grzac ;)

Napisano

No ja jestem w takiej samej sytuacji jak ty :) zima trzymie rower stary niesprzedany i szukam nowego lub użmywki fulla tylko nie wiem czy nie lepszy bd xc bo fulla nie moge znaleźć nic fajnego :) jeszcze ponad miesiąc do jazdy w góry może i dwa zależy czy słońce będzie grzac ;)

no od kilku dni non stop pada snieg :/ czuje ze do konca marca trzeba się będzie wstrzymać z jazdą :D mi wiele osób odradza kupno roweru za taką cene ale nie obchodzi mnie co mi mowią inni :D jak by mnie było stać to i za 10 000 bym kupił hahahaha

to ty mieszkasz w górach ?? ehh ale masz dobrze :D ja jestem z mazur i na górki nie narzekam ale w górach nie byłem nigdy tym bardziej z rowerem :P

Napisano

No ja w górach mieszkam (nowy targ ) nie zamienił bym się z nikim miejscem zamieszkania ;) tras na rower jest dużo gorce lasy lasy błota i jeszcze raz góry :-) mi też rodzice mówią że 4 tysiące to gdzie to tyle na rower wydać ;D No a rower już w tym sezonie nie sprosta moim wymaganiom więc muszę zmienić , a dobry rower to trzeba kasy dac :-) to w górach jest głupie że jak zima się zacznie to dopiero kończy się w kwietniu a w maju jeszcze śnieg na szlakach leŻy góry za błędy ale na komórce pisze ;)

Napisano

Jeśli cube to może acid, lub taniej attention z 2012 roku bo z 13 ceny mają straszne;)

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

No ja w górach mieszkam (nowy targ ) nie zamienił bym się z nikim miejscem zamieszkania ;) tras na rower jest dużo gorce lasy lasy błota i jeszcze raz góry :-) mi też rodzice mówią że 4 tysiące to gdzie to tyle na rower wydać ;D No a rower już w tym sezonie nie sprosta moim wymaganiom więc muszę zmienić , a dobry rower to trzeba kasy dac :-) to w górach jest głupie że jak zima się zacznie to dopiero kończy się w kwietniu a w maju jeszcze śnieg na szlakach leŻy góry za błędy ale na komórce pisze ;)

ja tez bym się nie zamienił ,no może na tydzień bo mazury tez są spoko tylko trochę płaski teren ale za to w centrum miasta (szczytno) mam 2 jeziora a wokół setki i wszędzie lasy więc nie narzekam :P

Napisano

No kona ma lepszy amor ale za to jest gorsza oprzetowo od cubea. Ja bym szukał coś z tych cube no tyle że ty chcesz do dirtu ale tak jak kolega wyżej pisał taki rower do wszystkiego nie istnieje popatrz na cube z 2012 ewentualnie na kross tyle że do Już do xc mtb

Napisano

No kona ma lepszy amor ale za to jest gorsza oprzetowo od cubea. Ja bym szukał coś z tych cube no tyle że ty chcesz do dirtu ale tak jak kolega wyżej pisał taki rower do wszystkiego nie istnieje popatrz na cube z 2012 ewentualnie na kross tyle że do Już do xc mtb

no wiem z tym dirtem to mi chodziło bardziej o wyglad ramy ,kona wlasnie wyglada dirtowo ale chyba 29 bedzie lepszym wyborem ,ja nie mam zamiaru wykonywac jakis mega trickow na duzych hopkach bo kiedys przez to miałem wypadek i pęknięty kręgosłup (2 miesiące w szpitalu + rehabilitacja :) )

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam !

jestem początkującym i proszę o pomoc w wyborze roweru. rok temu kupiłem rower GIANT rewel street 5 ale nie spełnił moich oczekiwań wiec kupuje nowy :D Mój budżet to cena do 3000 zł. rodzaj roweru MTB/dirt

wymagania to hamulce tarczowe hydrauliki ,widelec ok 100 mm skoku i w miare solidna rama .

rower bedzie przeznaczony glownie do lasu czasem da dirt i hopki ////

Jak chcesz mieć rower niepodobny do innych i firmy, która robi fajne modele do dirtu i xc to spójrz tu

http://www.roseversand.de/artikel/rose-count-solo-entry/aid:613724

rower składają Ci na zamówienie, możesz zmienić długość mostka itd

Cały na SRAM X5 czyli odpowiednik Deore.

Napisano

Jak chcesz mieć rower niepodobny do innych i firmy, która robi fajne modele do dirtu i xc to spójrz tu

ROSE Count Solo Entry günstig kaufen im Online Bike Shop www.roseversand.de

rower składają Ci na zamówienie, możesz zmienić długość mostka itd

Cały na SRAM X5 czyli odpowiednik Deore.

No spoko rower tylko kupuje juz tego cube tylko w innym kolorze :D mam juz wpłacona zaliczke i kupca na swoj stary rower wiec za jakis tydzien jade go odebrac :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...