Skocz do zawartości

[korba i przerzutki] kompatybilność z kasetą 42/32/22t

Bartosz111

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam pytanie czy przerzutka przednia( shimano altus m310) oraz tylna (alivio m430) będzie kompatybilna z korbą suntour xr 42/32/22t . Czytałem, że alivio współpracuje z korbami 44/32/22 czy cos takiego. Chciałbym się dokładniej dowiedzieć co i jak i czy moja korba będzie kompatybilna. mowa o 8 przełożeniach. Z góry dziękuję

Napisano

Akurat tylna przerzutka będzie miała niewiele wspólnego z korbami ,więc bez obaw wszystko będzie śmigało jak należy.Przednia Altus również bezproblemowo obsłuży korbę o której piszesz.

Napisano

Ok, dzięki ;) właśnie tak się zastanawiałem, że niby co ma tylna przerzutka wspólnego z korbą... Przeczytałem w jednym sklepie internetowym, że rzekomo alivio m430 współpracuje tylko z korbami 44/32/22t. W każdym razie dzięki za odpowiedź, bo mam temat rozjaśniony.

Napisano

chodziło o rd-m430

A czy jakbym wstawił Shimano Deore RD-M591 do kasety 8rz, manetki 8 shimano, łańcuch na 8 rz. Czy to by się zgrało? Czytałem, że powinno, bo się zastanawiam między ta deore, a tamta alivio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...