Skocz do zawartości

[Amortyzator] Boxxer WC 2008 vs. Race 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Postanowiłem wymienić swoje Duro na amortyzator z prawdziwego zdarzenia i nie mogę się zdecydować pomiędzy Boxxerem WC z 2008 roku a Boxxerem Race z 2010 roku. Pierwszy kosztuje 1100zł drugi 1350zł. Oba mają idealne golenie górne i drobne ryski na dolnych. Wiem że to Boxxer ale czy amor z 2008 roku nie będzie "ospale" chodził? Doradzcie mi. Z góry dzięki za pomoc :thumbsup:

Napisano

Boxxery mają to do siebie ,że to delikatny szprzęt więc im starszy tym bardziej bym się go bał brać ( no chyba żę komuś w stodole stał ) do tego te starsze niż 2010 miały cieńsze golenie (32mm) którym zdarzało się pękać

Napisano

Miałem boxxera teama z 2008r. i przy regularnej zmianie oleju chodził bardzo dobrze.

Teraz mam boxxera race z 2010, zalanego jakimś gęstym olejem, to chodzi gorzej od poprzedniego, ale po serwisie powinno być ok.

W wersji WC masz więcej regulacji niż w race.

Zaletą nowego boxxera są górne golenie o średnicy 35mm (poprzednik miał 32mm), więc jest sztywniejszy.

Napisano

Żeby nie zakładać nowego tematu mam jeszcze jedno pytanie do tego. Jeżeli w wersji WC górne lagi będą porysowane to powietrze będzie uciekało?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...