wicy Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 Zastanawiam się nad modernizacją przedniego napędu. Mam korbę Shimano Altus, bodajże FC-M311 z tarczami 42,32,22. W każdym razie tarcze 32 i 28 są dla mnie za małe. Za duże są różnice w tarczach. Wolałbym kombinację tarcz 48/44/42 i zastanawiam się, czy da radę to zestawić na bazie posiadanej korby dokupując tylko stosowne zębatki? Czy wymiary punktów mocowania Shimano są jakimś standardem? Innymi słowy, czy mogę do w/w korby dokupić tarcze 48,44 i będą pasowały? Czy kupować korbę np. 48,38,28 i dostawiać zębatkę 44 zamiast 28? Jak do tego podejść?
prokson Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 może być problem - zapewne nie zmieści Ci się taka konfiguracja w ramę , tzn większe zębatki mogą zaczepiać o tylne widełki, to pierwsza sprawa a druga sprawa - o ile jeszcze zamiast środkowej udałoby Ci się taką zamontować, to zamiast najmniejszej nie, tam jest mocowanie w standardzie 64mm (duże są w standardzie 104mm w Shimano), i na pewno nie znajdziesz takiej zębatki. Swoją drogą, co chciałbyś uzyskać przez takie połączenie? Praktycznie różnica 2 zębów na korbie jest niewiele odczuwalna.
wicy Napisano 12 Września 2012 Autor Napisano 12 Września 2012 może być problem - zapewne nie zmieści Ci się taka konfiguracja w ramę , tzn większe zębatki mogą zaczepiać o tylne widełki, to pierwsza sprawa a druga sprawa - o ile jeszcze zamiast środkowej udałoby Ci się taką zamontować, to zamiast najmniejszej nie, tam jest mocowanie w standardzie 64mm (duże są w standardzie 104mm w Shimano), i na pewno nie znajdziesz takiej zębatki. Swoją drogą, co chciałbyś uzyskać przez takie połączenie? Praktycznie różnica 2 zębów na korbie jest niewiele odczuwalna. Właściwie to dążę do redukcji różnic między zębatkami. Jeśli mam (nie pamiętam dokładnie) 44 i 38(36?) jako największe, to chciałbym 44/42/38. Faktycznie nie oceniałem jaka największa dolna zębatka jest w stanie się zmieścić bez ocierania ramy. Nie chciałbym uzasadniać swoich decyzji bo de gustibus non disputandum est. W ogóle nie korzystam z najmniejszej zębatki. Środkowa jest też ciut za mała. Nie jeżdzę po górach ani wertepach. Praktycznie wyłącznie używam największej tarczy. Nieznacznie różne, mniejsze tarcze dałyby mi większą możliwość korzystania z nich. Co to znaczy standard 104mm? Czy to rozstaw punktów mocowania? Jaki, przekątna kwadratu?
alkor Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 A tak z innej beczki- Altus w ogóle jest rozbieralny?;>
Mod Team Puklus Napisano 12 Września 2012 Mod Team Napisano 12 Września 2012 Wolałbym kombinację tarcz 48/44/42 Ale powiedz co da takie zestawienie ? Przy zębatce 48t i 11t masz przekładnie 4.36, przy 44t i 11t równe 4 a przy 42t i 11t 3.8 wiec takie zestawienie nie ma sensu. Jak byś sobie to rozpisał to byś zobaczył jak wiele przełożeń jest zdublowanych ... pomogę ci to szybkie przeliczenie twoich ustawień na każdym blacie sie dublują ... http://imageshack.us/photo/my-images/443/przeozenie.jpg/
wicy Napisano 12 Września 2012 Autor Napisano 12 Września 2012 Poprzeliczałem to sobie. Żadne przełożenia się nie dublują. Jeśli przykładowo najczęściej jeżdżę z przełożeniami 1,50 - 2,00 to stosowanie zębatki 28 zupełnie mija się z celem. Z resztą wcale właśnie z niej nie korzystam. Dlatego chciałbym ją zastąpić tarczą, którą będę mógł wykorzystać, mając nawet mniejsze różnice między przełożeniami. Kwestia zasadnicza tylko jest taka czy tarcze takie - np. 48/44/38 da się poskręcać do kupy. Jeśli zakupię coś takiego - http://allegro.pl/alivio-fc-m411-48-38-28-srebrna-175mm-wersja-box-i2615468205.html czy będę mógł w to wstawić moją zębatkę 44 z altusa (o ile faktycznie rozbieralny), ew. jakąs inną 44 dokupioną luzem?
kyca Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 korby od segmentu alivio są rozbieralne, a altus na pewno nie jest
Kriss Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 Według mnie powinieneś przejść na dwutarcz albo nawet singla, bo z tego co mówisz jeździsz w dość wąskim zakresie przełożeń. Przełożenia może się nie dublują, ale prawie nieodczuwalne różnice w przełożeniach są moim zdaniem niepotrzebne.
wicy Napisano 12 Września 2012 Autor Napisano 12 Września 2012 2i regulaminu Pewnie masz rację Zwłaszcza, że teraz mam singla - używam jednego blatu (dwóch sporadycznie) z trzech. Niestety mam przerzutki 3x7 i nie chciałbym ich zmieniać, ani pozbywać się przedniej skoro już jest. Czytając sobie więcej o korbach i budowie, zauważam, że ramiona są tak skonstruowane, że można dokręcic 2 blaty zewnętrzne ze 104mm BCD i jeden wewnętrzny z 64mm BCD. Nie wiem tylko czy to standard Shimano? Wychodzi na to, że można zestawić dwa blaty zewnętrzne 48 i 44. Problem tylko z doborem 36-38 blatu z mocowaniem 64 BCD.
Mod Team bogus Napisano 12 Września 2012 Mod Team Napisano 12 Września 2012 Jako, że nie da się fizycznie zrobić tak jak byś chciał to proponuję, abyś odkręcił najmniejszą koronkę, a pozostałę dwie miał 48 i 38. Oczwiście musiałbyś zakupić nową korbę, ponieważ tak jak pisali poprzednicy, Altus jest korbę nierozbieralną. EDIT: Nie ma zębatki mocowanej w standardzie 64 mm o takiej ilości zębów (36t/38t). Poza tym będzie to ocierało o ramę. Moim zdaniem maksimum weszłaby zębatka 32t, ale takiej też nie ma na 64 mm. Dwa blaty zamocowane obok siebie (48t i 44t) również nie zadziałają, ponieważ nie będziesz miał odpowiedniej odległości między zębatkami i łańcuch będzie spadał za blat 44t podczas redukcji a wrzucić z mniejszego też nie dasz rady.
Mod Team Puklus Napisano 12 Września 2012 Mod Team Napisano 12 Września 2012 Poprzeliczałem to sobie. Żadne przełożenia się nie dublują. W takiej konfiguracji jak sobie wymyśliłeś 48/44/42 niemal wszystko sie dubluje i jest to wręcz bez sensu zwłaszcza ze jest nie wykonalna a już na pewno nie z twoją korba. Przejście na singla to z przodu to dobra opcja, policz sobie przełożenia kup odpowiednią kasetę i ciesz sie z jazdy.
wicy Napisano 12 Września 2012 Autor Napisano 12 Września 2012 2i regulaminu Nie wiem gdzie Ty tu widzisz zdublowane przełożenia - ImageShack� - Online Photo and Video Hosting Co innego to co napisał wyżej kol. bogus92, jeśli technicznie się nie da, pomysł trzeba będzie odpuścić i męczyć się tym, do czego zmusza mnie Shimano
Kriss Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 Nie dubluje Ci się według Excel'a na drugim miejscu po przecinku, ale jak przejedziesz się np. na 48-17 (2,82) i 42-15 (2,80) to nie zauważysz żadnej różnicy. Koledze chodzi o to, że spora część przełożeń różni się na tyle nieznacznie, że jest nie do wychwycenia.
wicy Napisano 12 Września 2012 Autor Napisano 12 Września 2012 2i regulaminu No dobrze... macie racje pewnie i pewnie większe doświadczenie i wyczucie. Ale czy fakt, że 48-17 niemal niczym nie różni się od 42-15 znaczy, że nie warto dożąyć do używalnego przez siebie zakresu i wykorzystywać 3 tarcze zamiast wożenia jednej w ogóle nie używanej? Inna rzecz, że jak to napisał wyżej bogus92 techniocznie nie da się tego zestroić ze względu na wymiary mocowań. Oglądałem dokładnie korbę. Mam altusa (fakt, nierozbieralnego) 42-32-22 i widzę, że jakko trzecia spokojnie weszła by tarcza 32-36. Mógłbym więc zestawić 48-44-36. Gorzej bo kaseta również mogłaby mieć odrobine mniejsze zębatki - jest 28-24-22-20-18-16-14 (MF-TZ07) ImageShack� - Online Photo and Video Hosting
tobo Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 Jak zębatkę 36 chcesz zamocować z dwoma pozostałymi? Przy korbie z trzema rzędami dwie zębatki są skręcone tymi samymi śrubami, te większe a najmniejsza zamocowana jest osobno. Zębatka 36 ma rozstaw otworów pasujący do górnych dziur w korbie. Chcesz rozwijać większe prędkości - zmień konfigurację tyłu. Masz wolnobieg, kaseta zaczyna się od 11 zębów.
Fenthin Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 Przede wszystkim trzeba zacząć od tego, że takich kombinacji nie obsłuży przednia przerzutka. Jeżeli jeździsz tylko po asfalcie, możesz spokojnie założyć korbę trekkingową i pomyśleć o zmianie wolnobiegu na kasetę. Zyskasz więcej, a nie narobisz sobie problemów przy kombinowaniu.
tobo Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 Ja obecnie nie korzystam z zębatek 32 i 22 korby. Wg mnie przy blacie 44 i kasecie 11-34 spokojnie dostałbyś to czego byś potrzebował.
tobo Napisano 12 Września 2012 Napisano 12 Września 2012 Tak - odnoszę to do przedstawionej przez autora sytuacji z jego kombinacją napędu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.