Skocz do zawartości

[rower] rower mtb do 3000zł

kilerdiler

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, Poszukuję roweru do 3000zł. O dobrym osprzęcie. Na dobrej ramie z dobrym widelcem. Brzmi ogólnie. Mam na oku taki rowerek http://www.mbike.pl/...068,11846).aspx w nim przemawia do mnie powietrzny amortyzator. Oraz obniżka. Ale tu się waham ponieważ boję się trochę kupować przez internet ze względu na realizację gwarancji. Jest to sklep mbike.pl o którym wiem nie wiele i nie mogę znaleźć nic o gwarancji.

W moim mieście(Raciborzu, Śląskie) są mi znane 2 sklepy. Jeden posiada w swojej ofercie wszystkie rowery jak nie mają to mogą zamówić. A drugi sprzedaje tylko krossa i gianta.

Z krossa podoba mi się level a7 mogą obniżyć o 10% czyli kosztuje 3240zł . Jednak nie chcę dopłacać wolę coś tańszego chyba że naprawdę warto i jedyna taka okazja.

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi :thumbsup:

Napisano

witam ;) jestem z Jastrzebia, znalazłem sklep także w tym mieście, ale jest to bardziej serwis rowerowy bo nowych rowerów tam nie maja, robia rowery na zamowienie, spisujesz sobie jaki chcesz podzespoły i przywozisz im do sklepu, za 3 dni odbierasz rower. Ja rozważam taka opcje zakupu, lecz na razie czekam na gościa który tam sprzedaje bo bedzie od poniedziałku. Może Ciebie też zainteresuje

Napisano

Raczej średnio mi się widzi taka opcja. Jak dla mnie jest wiele rowerów gotowych z odpowiadającymi częściami. Tylko ja w sumie waham się przy zakupie przez internet lepszego roweru a w salonie gorszego.

Wracając do tematu zdecydowałem się na internet. Więc teraz proszę o rade. Czy warto tego aganga czy lepiej coś innego do 3tysi?

Napisano

acha no to według uznania :) jak kto woli, ja tam co do części Ci nie doradze bo jestem laikiem, ale np zastanawiam się nad takim rowerkiem do 3000 zł również, ale bez hamulców hydraulicznych tylko zwykłe v-brake, a tutaj wiekszośc rowerów poskładanych ma można powiedziec w standardzie hydraulike. Na moje jazdy nie potrzebne beda na razie takie hamulce, wole te 600-700zł dołożyc do innych częsci. A hydraulike zawsze można po jakimś czasie dokupic.

Napisano

A jak wysokiej klasy amortyzatora oczekujesz w rowerze za 3 tys?

Właśnie oto chodzi czy to że on jest powietrzny to dobrze czy jeszcze gorzej. Nie oczekuje nie wiem czego ale żeby był w miarę.

Napisano

znajomy polecił mi żebym kupił CUBE Attention, to coś z gotowych rowerów, ja mimo tego poczekam na gościa z rowerowego i może on mi podsunie jakiegoś ciekawego składaka ;) a tutaj link do ww. roweru :

http://www.artex-rowery.pl/rower-cube-attention-p-630.html

tylko jak pisałem wyżej mnie nie przekonuje ten hamulec hydrauliczny, lepiej wg mnie zainwestowac np ta kase z hamulca w lepszy amorek :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...