zaymon Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Czołem, Jak tarczę (160 mm, śruby) polecacie do Avid Elxir R SL? Z wstępnego rozeznania mój wybór to Deore XT czy warto dopłacać do XTR? Dodam, że stara G3 - czasem hałasuje - ogólnie kwaflikuje się do wymiany bo jest krzywa. Ponoć tarcz Avida nie można dobrze wyprostować.
gugool Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Jeżdzę na Xt Ice technology i złego słowa nie mogę powiedzieć. Popatrz na tercze Avida HS1 są polecane na forum.
koziakaka Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 pozwole sobie zapytac tutaj - kiedy nalezy wymieniac tarcze? bo chyba sie zbytnio nie wycieraja? tylko w przypadku pogiecia czy innego uszkodzenia?
jasskulainen Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 rower to nie samochod i raczej sie ich nie wymienia z powodu zuzycia niemniej jednak np shimano oznacza minimalna grubosc tarczy jako 1.2mm ale ja osobiscie nie widzialem tarczy rowerowej z takim wyraznym rantem
Andrew Napisano 14 Czerwca 2012 Napisano 14 Czerwca 2012 Ja też nie widziałem nigdy tarczy z rantem. Za to widziałem wiele tarcz ze znacznie wytartą środkową częścią powierzchni ciernej - na tarczy było widać wyraźny dołek. Tarcze wymienia się gdy się pokrzywią i nie dają się naprostować lub są wyślizgane(na oko tarcza wygląda zdrowo, a nie hamuje)
nowykik Napisano 14 Czerwca 2012 Napisano 14 Czerwca 2012 xt na alu...bardzo dobre tarcze. o niebo lepsze o avida (chodzi mi o grzanie) teraz mam je prze formulah the one i dzialaja super
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.