leave133 Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Witam, dzisiaj kupiłem Krossa A2. I zaraz po zakupie wybrałem się na pierwszą wycieczkę. Po godzince jazdy słyszę, że coś się ociera i ciężko się jedzie, schodzę a tu przebita tylnia opona. Tak się wk****łem i miałem zamiar jechać do serwisu, ale była już 18 . Dlatego postanowiłem na razie, póki sklepy są zamknięte kupić nową oponę i kupiłem jakąś oponę, ale teraz pytanie, czy będzie ona przeszkadzała w jeździe ?
jokulus25 Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 mógłbyś wrzucić zdjęcie tej zepsutej opony ? a raczej nie powinno nic przeszkadzać jeżeli dobierzesz odpowiednią oponę do obręczy ( wielkość) i do jazdy jaką preferujesz( bieżnik )
Gość voytec Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Jaki może mieć wpływ? Jeśli jest cięższa od tej założonej firmowo to z pewnością to odczujesz. Po za tym większych problemów nie widzę.
bruce95 Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Jak złapałeś gumę to przydałaby się jeszcze nowa dętka. Możesz też skleić starą.
bodzio12 Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Nie to już jest koniec świata ,ja nie wiem czy mam taką banię czy to co czytam to mi się śni A łatek to nie ma? Z tym jest jakiś problem ? .A że załapałeś gumę to wina firmy????A i myślę jeżeli opona by ci przeszkadzała to możesz jej zwrócić uwagę ,żeby się zachowywała inaczej na pewno posłucha.
leave133 Napisano 2 Maja 2012 Autor Napisano 2 Maja 2012 mógłbyś wrzucić zdjęcie tej zepsutej opony ? a raczej nie powinno nic przeszkadzać jeżeli dobierzesz odpowiednią oponę do obręczy ( wielkość) i do jazdy jaką preferujesz( bieżnik ) http://imageshack.us...lp6pmKqVmd3W06g Oto zdjęcia Kolego "Bodzio" po przecinku stawia się spacje, a nie na odwrót.
jurislawek Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Zlapales snake chyba miałeś za małe ciśnienie, jak nie rozdarles opony to nowa detka
Fenthin Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Czy Snake czy coś innego, ciężko wywnioskować ze zdjęcia. Gdybym miał wymieniać oponę co przebicie i jeszcze jeździć z tym do serwisu... Kup łatki i sklej dętkę, a nie biegaj od razu po sklepach za nową oponą. Tę wymienia się tylko, gdy jest zużyta, mocno podziurawiona lub z jej rantu wystają druty, które permanentnie przebijają dętkę.
Mod Team sznib Napisano 3 Maja 2012 Mod Team Napisano 3 Maja 2012 Do serwisu po złapaniu gumy? Dobre, dobre. Gdybym był na miejscu takiego biednego serwisanta wziąbym rower (choć oczywiści gwarancja takich rzeczy jak przebicie nie obejmuje) i bym oddał po 2 tygodniach A co, niech się człowiek uczy leave, a gdybyś tak złapał gumę gdzieś w lesie, kilkanaście/dziesiąt km od miasta? Zadzwonisz po pomoc drogową? Kup łatki, klej, łyżki do ściągania opon, a w dalsze trasy najlepiej brać ze sobą zapasową dętkę. O tym jak się dętki łata i opony ściąga/zakłada pisał nie będę bo było o tym pisane setki razy, wystarczy poszukać.
delmis Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 Chetnie przyjmę to oponkę w ramach recyklingu:P a Tak szczerze kolego to chyba pierwszy raz rowerem jeżdzisz ze takie dziwne pytatnia zadajesz Pozdr
Mod Team sznib Napisano 3 Maja 2012 Mod Team Napisano 3 Maja 2012 @sznib zapomniałeś o pompce Racja, racja, dobrze że o tym wspomniałeś. Jeszcze by komuś przyszło do głowy ustami dmuchać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.