Skocz do zawartości

[ filmy ] na czym ostatnio byliście w kinie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niestety taka komercjalizacja, wszędzie teraz są reklamy. One po prostu włażą na nas nie ważne gdzie i kiedy jesteśmy. A w kinach puszczają to na początku żeby ludzie sobie mogli kupić popcorny czy inne szatańsko drogie ścierwa i pójść do toalety.

Napisano

Niestety taka komercjalizacja, wszędzie teraz są reklamy. One po prostu włażą na nas nie ważne gdzie i kiedy jesteśmy. A w kinach puszczają to na początku żeby ludzie sobie mogli kupić popcorny czy inne szatańsko drogie ścierwa i pójść do toalety.

to prawda. ale przynajmniej nie ma strachu,że się bardzo spóźnimy na film - spokojnie można wejść na salę po rozpoczęciu seansu.

a ostatnio w kinie byłem na filmach W.Allena, niestety nie na tym najnowszym - ale jak się nie ma co się lubi..

Napisano

Fast Five i wszystkie części serii " szybko i wściekle " Jestem fanem tego filmu i niektóre części oglądałem po 20 razy :D Czekam na kolejną część :teehee: :teehee:

• Mod Team
Napisano

Reklamy w kinie są przed każdym filmem, więc nie wiem w czym problem :teehee:

Ja rozumiem ze są reklamy ale 30-40 min reklam to w moim mniemaniu przesada, wole sobie ściągnąć film i oglądać bez.

Napisano

To wiadomo, ale ja jak idę do kina 2, 3 razy w roku i to we wakacje, to reklamy mi nie przeszkadzają, zwłaszcza, że są śmieszne (przynajmniej przed Epoką lodowcową takie były) :laugh:

Pzdr!

Napisano

Niezniszczalni 2, dobry film, stare dobre kino akcji, na czas seansu można wsadzić mózg do słoika z formaliną, odprężyć się, wziąć colę, popcorn i oglądać burzę eksplozji;]

Napisano

"Abraham Lincoln... " na 10 dałbym mu 4 za ogólną realizację i chęć stworzenia kolejnego filmu o wampirach, nie porywa.

Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2

• 2 tygodnie później...
Napisano

Niezniszczalni 2, dobry film, stare dobre kino akcji, na czas seansu można wsadzić mózg do słoika z formaliną, odprężyć się, wziąć colę, popcorn i oglądać burzę eksplozji;]

Heheh coś tym jest... szkoda, tylko, że tłumaczenie kultowych tekstów na PL kuleje ;) No i boski Chuck tak wpada i wypada bez sensu... ale ogólne dobre stare kino akcji z mnóstwem wybuchów i strzelaniny oraz rozwalających tekstów... no i znani kolesie ;) taka stara gwardia... niedawno w tv była pierwsza część i jednak 2 dla mnie lepsza, mimo ww mankamentów ;)

Napisano

Co mnie zdziwilo w tym filmie (a może niesłusznie) to kiepska realizacja, bardzo słabe efekty, nieostre ujęcia.

Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Na szczęście jeszcze nie wszędzie :) Są jeszcze małe kina (w Krakowie np. Kino pod baranami, Agrafka, Mikro itp), które tego całego syfu na początku filmów nie puszczają. Niestety duże multipleksy niszczą całą magię kina :( Idąc do multipleksu do galerii handlowej jest całkowicie inny klimat niż w "prawdziwych" kinach, które istnieją w oddzielnych często zabytkowych budynkach. Już nie wspominam o tym, że w multipleksach puszczają wyłącznie jakieś komercyjne szmiry (choć na niektórych można się ciekawie bawić), ciężko zobaczyć tam jakieś ambitniejsze kino, nie mówiąc już o jakiś produkcjach niskobudżetowych (np. rowerowych takich jak tutaj Kino Pod Baranami: Line of Sight. Świat kurierów rowerowych - pokaz filmu oraz rowerowa gra miejska ) czy ciekawych filmach pochodzących z innych krajów niż USA. Słowo "kino" w jego klasycznym rozumieniu ma bardzo mało wspólnego z multipleksami...

W sumie bardzo trafne wydaje mi się porównanie "kina" do multipleksu, tak jak "restauracji" do McDonalds - to i to jest z nazwy restauracją oraz tu i tu podają z nazwy jedzenie :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jesteś Bogiem - do obejrzenia , tylko trzeba pamiętać że to fabuła a nie dokument i tylko 'oparty' na faktach. Skupić się na filmie, a nie na tym żeby wyłapywać jak to było naprawdę ;)

• Mod Team
Napisano

a ostatnio bylem na Batmanie i powiem szczerze, ze sie troche zanudzilem.. moze dlatego ze nie jestem zbytnio fanem.

Również się wynudziłem, nie wiem nad czym ten zachwyt. Zdecydowanie za długi film.

Madagaskar 3 w 3d zdecydowanie lepszy, polecam!

Napisano

W sierpniu obejrzałem Madagaskar 3. Podobało się, ale widać już pewne wypalenie śmiesznych bajek dla dzieci z tekstami dla dorosłych. Teraz są to już bardziej bajki dla dzieci, a teksty nie te co kiedyś.

Z kolei, w zeszłym tygodniu - Niezniszczalni 2. To był hicior - komedia pierwszego sortu z emerytami w rolach głównych :). W pewnej chwili nawet zdałem sobie sprawę, że na ekranie leje się krew, a ja mam z tego taki ubaw, ale nic nie poradzę, naprawdę polecam. Jeśli ktoś widział część 1 to jest o niebo lepsza :). Kawał o Chucku z kobrą, wyrwane drzwi od Smarta czy "Ty już dość razy wracałeś" - salwy śmiechu na sali.

Chyba następny film powinien być ambitniejszy, ale będzie ciężko bo niedługo wchodzi Bond do Imaxów :)

Napisano

Ja ostatnio byłęm na Resident Evil oczywiście fajna "bajusia" no i taaaa Mila :D :D :D:woot: :woot: :woot: Film zrobiony na zasadzie gry... zabijają miniony i przechodzą do bosa i tak kolejno ;) Niestety nie wiele pamiętam bo obejrzałem do połowy i musiałem wyjść. Po drodze do kina miałem glębę ucierpiałem na rowerze bardziej niż myślałem i w trakcie seansu musiałem jechać do szpitala :laugh: porażka :wallbash:

Napisano

We wrześniu Ted, fajny przyjemny film chociaż wychowawczyni mojej klasy co innego powiedziała podsumowując go. Teraz również z klasą ale to cała szkoła idzie, będzie obejrzana "Bitwa pod Wiedniem". Masakryczny film gorszy od "Bitwy warszawskiej", z historią ma mało wspólnego i jest chyba nastawiony tylko na zarobek na szkołach. Co do Madagaskaru uwielbiam pingwiny :D no i kultowy król Julian.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Też byłem na Hobbicie. Film sam w sobie naprawdę super i warty obejrzenia. Ale nie w 3d. Tylko męczy oczy, a efekty widać tylko na reklamie z samolotem...

Jednak uważam, że Hobbit nie umywa się do Władcy Pierścieni. Czyżby wypalenie producentów? Chęć zrobienia czegoś na siłę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...