stantheman912 Napisano 21 Kwietnia 2012 Napisano 21 Kwietnia 2012 Witam W dniach 27.04 - 01.05 będę stacjonował w Szczyrku. Szukam chętnych do wspólnego jeżdżenia po górach. Chętnie przyłączę się do jakiejś ekipki lub samotnych rowerzystów. Pozdrawiam, Stan. M31
martinw Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 W tym czasie powyżej 1000m będzie jeszcze sporo śniegu niestety. Póki co w obrębie Szczyrku na sucho można się wybrać na p. Salmopolską, Kotarz, Karkoszczonę ale o Skrzycznym, Malinowskiej Skale czy Baraniej Górze można jeszcze ze 2/3 tygodnie zapomnieć. Chyba, że ktoś lubi nosić i prowadzić Na obecną chwilę śnieg całkowicie stopniał w sąsiednim Beskidzie Małym, ale i góry tam nieco niższe niż w Śląskim (800-900m). To tak gwoli informacji...
ikavior Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 W tym czasie powyżej 1000m będzie jeszcze sporo śniegu niestety. Póki co w obrębie Szczyrku na sucho można się wybrać na p. Salmopolską, Kotarz, Karkoszczonę ale o Skrzycznym, Malinowskiej Skale czy Baraniej Górze można jeszcze ze 2/3 tygodnie zapomnieć. Chyba, że ktoś lubi nosić i prowadzić Na obecną chwilę śnieg całkowicie stopniał w sąsiednim Beskidzie Małym, ale i góry tam nieco niższe niż w Śląskim (800-900m). To tak gwoli informacji... Hmmm, a jak w czerwcu? Wybieram się dokładnie do Szczyrku na początku czerwca . Pozdrawiam, K.
martinw Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 W czerwcu zwykle jest już sucho i np. w Śląskim nie ma śladu po śniegu. Jego pozostałości mogą zalegać jeszcze na Pilsku czy Babiej Górze (zwłaszcza stoki północne) ale to już zupełnie inna specyfika.
silvian Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 A jak wygląda sprawa po stronie Klimczoka? Interesuje mnie trasa od Szyndzielni w strone Błatniej. Leży tam jeszcze śnieg?
martinw Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Podgląd Skrzyczne: http://www.skrzyczne.szczyrk.pl/index.php?p=kamery_online Szyndzielnia: http://www.streamhtml.szyndzielnia.com.pl/ O szczegóły najlepiej zapytać w schroniskach Błatnia/Szyndzielnia/Klimczok. Śnieg będzie zalegał jeszcze głównie na stokach północnych (pomimo średniej wysokości 900/1000m)
ikavior Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Podgląd Skrzyczne: Schronisko PTTK Skrzyczne Szyndzielnia: Szyndzielnia - Szyndzielnia O szczegóły najlepiej zapytać w schroniskach Błatnia/Szyndzielnia/Klimczok. Śnieg będzie zalegał jeszcze głównie na stokach północnych (pomimo średniej wysokości 900/1000m) Witam! Jak po wycieczce? Masz jakieś foto? Sprawdzony nocleg, uwagi i propozycje? Pozdrawiam, K.
Bagheera Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 Martinnw nie strasz ludzi, wróciłem ze Szczyrku, byłem na Skrzycznem iśnieg to można spotkać od północy i to w mocno zacinionych miejscach i to w postaci niewielkich łat P.S. Było za######iaszczo, nie jeździłem ponad 2 lata i nigdy nie byłem w górach z bikiem, jakoś podołałem
beskid Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 W czerwcu zwykle jest już sucho i np. w Śląskim nie ma śladu po śniegu. Jego pozostałości mogą zalegać jeszcze na Pilsku czy Babiej Górze (zwłaszcza stoki północne) ale to już zupełnie inna specyfika. Nie tyle w czerwcu co już w maju a max do połowy tegoż miesiąca natomiast reszta się zgadza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.