Skocz do zawartości

[amortyzator] szukam czegoś do 500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :)

Przymierzam się do kupna nowego amora do hexagona V2(z oryginalnego po przeglądzie wystrzeliła sprężyna wysoko w górę :P ). Wiem że było już dużo tematów z pytaniem "jaki amor do...", jednakże nie każdy spełniał moje predyspozycje.

Rozważę wszelkie propozycje od olejowych po powietrzne :)

Pozdrawiam :)

Napisano

średnica to1 i 1/8 cala czyli 28.6mm

a długość steru to min 20cm(chociaż seryjny ma tylko 18cm)

i oczywiście z pivotami pod v-brake

a co byście powiedzieli na SR SUNTOUR XCR-R.L model z 2011?

Napisano

a czym się różnie Raidon RLD od Raidona LOD ?

czy tylko tym że RLD ma regulacje na manetce, a LOD na goleni ?

Napisano

RLDC-P: Manetka,Sprężyna stalowa,Regulacja odbicia, Piwoty+tarcze

LOD-P: Blokada na goleni, Powietrzna sprężyna, Piwoty+tarcze

LOD: Jak wyżej tyko że same tarcze

RLD-P: Manetka, Powietrze, Regulacja odbicia, Piwoty+tarcze

RLD: Manetka, powietrze,Regulacja odbicia, tarcze

Mam nadzieje że moja wypowiedź jest wystarczająco dokładna.

Napisano

Poszukaj może Skareba. Ma całkiem przychylne opinie. Mi udało się wczoraj dorwać egzemplarz w świetnym stanie za 399 zł. W następny weekend postaram sie na forum umieścić rezenzję.

Pozdrawiam

W załączniku dodaję zdjęcie z ważenia amorka

post-149035-0-68096500-1331455410_thumb.jpeg

Napisano

dzięki, pomyśle, poszukam może coś znajdę

jak na razie najbardziej jestem nastawiony na raidon-a, jednakże cały czas jestem otwarty na Wasze propozycje

Napisano

Piątkę z zerem też pomyliłeś przepisując nick :)

A co do amora to sam się ostatnio zastanawiam nad zakupem Raidona LOD 2011, chodzą po 400zł i podobno nieźle pracują, tylko ta waga 2400g :) to troche dużo i to jest Santour, więc pewnie częściej serwis trzeba będzie robić, żeby ładnie pracował

Napisano

allegro.pl/manitou-r7-r-seven-tpc-lockout-80mm-i2201087365.html

Wydaje mi się, że warto. Jakbym nie wylicytował Skareba, to chyba bym ten wziął.

Napisano

czy ja wiem, spore ryzyko, te Mańki to ludzie zwykle do maratonów kupują, ten już pewnie swoje wysłużył i poszedł na aukcję, zresztą widać stan, golenie wytarte, troche poobijany, ale jak się nie ma problemu z walorami estetycznymi to może może coś tam jeszcze pojeździ:)

no i rocznik na moje 2006, a to nie jest marcok, że im starszy tym lepszy :P

Napisano

No to moim zdaniem, weź Raidona, jeżeli nie zależy ci na wadze i masz jeszcze kilka dyszek w kieszeni albo dołóż do Epicona i za 650-700 masz już naprawdę niezły widelec, lżejszy, o lepszej kulturze pracy niż Raidon

Napisano

Byłe dzisiaj w sklepie którym prowadzą panowie co mieli sklep/serwis rowerowy w moim miasteczku i jeden mi nie polecał amortyzatorów firmy suntour bo niby wszyscy na nie narzekają, a drugi się z nim nie zgadzam i nawet kazał mi żebym poszukał na allegro bo oni nie ściągną mi jednej sztuki

To jak jest z tymi amorami SUNTOUR-na dobre są czy nie ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...