Skocz do zawartości

[ad absurdum] czyli najbardziej absurdalne twierdzenia z jakimi się spotkaliście!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Biorąc pod uwagę stan roweru na tym wycinku zdjęcia (uszkodzona rama raczej średnio działający hamulec) ... to rower ma wartość  mniej więcej 15 kg x 0,8 gr ...

Słowem ... kajdanki zapobiegają przypadkowemu przemieszczeniu, bo kto by to ukradł ?

Pozdro

Napisano

Bo to typowy przykład drogi dla rowerów do lat 5ciu. Dużo takich jest niestety, zwłaszcza na wioskach. Po tym się po prostu nie da jechać z prędkością większą niż marszu, co raczej gnaniem nie jest. Jeśli by nie robili obniżeń na wyjazdy co 5m to byłaby to całkiem przyjemna DDR, a tak to nie ma w ogóle sensu. A potem jeszcze kierowcy trąbią, że rowerzysta jedzie ulicą mimo, że obok ma 'drogę dla rowerów'. Pieniądze na taką 'ddr' to niestety pieniądze wyrzucone w błoto.

Napisano

To istnieją "normalne" drogi rowerowe? W mojej okolicy na praktycznie każdej są hopy co 5 metrów i czasem nie da się jechać inaczej niż stojąc na pedałach.

Napisano

Zdjęcia zrobiłem w celu wymuszenia remontu na tym odcinku drogi. Trochę zabawię się w biurokratę. Jak do tej pory jezdnie są nieustannie remontowane a drogi rowerowe całkowicie zapominane. Dlaczego... bo wszelkie służby od Policji, przez straż Miejską, pożarną czy miejskich urzędasów jeżdżą ulicami i mają głęboko gdzieś stan chodników i dróg dla rowerów.

Napisano

Zdjęcia zrobiłem w celu wymuszenia remontu na tym odcinku drogi.

Zjedź sobie z siekierkowskiego na lewą stronę Wisły i objedź staw po lewej stronie trasy. Ten "na tyłach" Fortu Augustówka. Tam jest dopiero ekstremum ;)

• Mod Team
Napisano

Pamiętacie post #380? No to skumajcie zajawkę inwestora i projektanta DDR Toruń - Unisław, którzy wprowadzili pewne "poprawki". :blink:
Normalnie Magic Touch :sorcerer:
1010674_10151772503933688_86500970_n.jpg

Napisano

Znając polską rzeczywistość, zaraz będzie tam stała straż miejska, albo policja i waliła mandaty za jazdę po pasach

• Mod Team
Napisano

W Świdnicy jest to samo.

To nie jest to samo :) Już o tym pisałem - tam w ogóle nie ma miejsca dla pieszych! To w zamyśle inżynierów droga tylko dla rowerów wzdłuż drogi krajowej nr 553.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...