zlatan Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowane) Już chyba ze 3 lata zbieram się do zakupu Muirwoodsa. Na 2026 Marin wprowadza nowy model, radykalnie zmieniony (a według mnie mówiąc wprost: zepsuty). W sklepach są jeszcze pojedyncze starsze modele, więc albo teraz kupię albo już nie kupię Dwa pytania: 1. Na stronach różnych sklepów są różnie nazwane te Muirwoodsy, czasem jest podane że to model 2023, czasem 2024, czasem 2025, a na stronie Marina był też kiedyś pod linkiem jako Muirwoods 2023 2. Jakoś nie rozwiązałem tych nieścisłości, więc pytanie do kogoś kto to ogarnia: czy faktycznie co roku był nowy model, choć to by było dziwne, i jak tak to czym się różnią? 2. 178 cm, noga 84, proporcjonalna budowa - jak zawsze jestem na granicy między M i L. Najwygodniej mi na typowym rowerze crossowym M ( https://kellysbike.com/images/product/10/10985_86074_geo_2025_cross_phanatic_ml.jpg ), wiem że Muirwoods to generalnie inna geometria, ale chciałbym osiągnąć coś zbliżonego do crossa w kwestii pozycji. Wielkich zmian nie chce mi się robić, ale zmianę mostka czy kierownicy oczywiście dopuszczam. Z przymierzeniem się stacjonarnie może być problem, bo mało jest tych rowerów. No więc lepiej M czy L? Ewentualnie jest jakiś alternatywny rower, w podobnym typie, w podobnej cenie? Edytowane 2 godziny temu przez zlatan Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi