Skocz do zawartości

[społeczność] Bikerzy na codzień

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ja montuję rowery...

Trochę nietypowe bo dla niepełnosprawnych lub upośledzonych ludzi w firmie DRAISIN - www.draisin.com

Wiecie jak ciekawie robi się wheelie na trzykołowym tandemie Captain Duo?? ;)

Pozdrawiam!

Napisano

Trochę mnie zaskoczyłeś bo ja choduje bardziej "przyziemskie" rośliny (dozwolone wg. prawa) ale z tego co mi się dobrze wydaje to konpia jest rośliną jednoroczną (przed zimą zbierasz liście i pozyskujesz oczekiwany produkt a orócz tego wytwarzają jeszcze nasiona które zbierasz - suszysz - itd - na wiosnę znowu wysiewasz).

Niektórzy podobno je przetrzymują (mój kuzyn dawniej) w pomieszczeniach z jakimś okienkiem (żeby dochodziło światło), dodatnią temperaturą i bardzo rzadkim podlewaniem ale wtedy normalnym normalną rzeczą jest opadnięcie liści tak jak w przypadku roślin wieloletnich np. jakiejś Fuksji i podobno na wiosnę znowu wypuszczaja młode chociaz wydawało się że uschnie ale niestety ja tego nie choduję i nic na 100% nie moge Ci zagwarantować ale bezpieczniej było na pewno zebrać nasiona.

Żartowałem ;) No coś Ty :P

Ale z drugiej strony dobrze wiedzieć :lol:

Sorki za OT.

Napisano

to moj pierwszy post na forum takze witam WSZYSTKICH ! :(

w weekendy studiuje finanse i bankowosc na WSB :)

w tygodniu pracuje w firmie ISP :)

Napisano

Supermonster odwalasz bardzo pożyteczną robotę :)

Tak trzymaj. :)

dzięki, całkiem fajnie jest... Dajemy ludziom niepełnosprawnym szansę zasmakowania tego co my lubimy najbardziej - śmigania na roweruch...

Napisano

Cenię niepełnosprawnych którzy pomimo swojej ułomności uprawiają sport. :)

Ja bym nie nazwał jednoznacznie sportem - to dla nich szansa bycia mobilnym, pokonywania barier, ruchu, zobaczenia czegoś innego niż wózek inwalidzki... Daje im to niesmowitą radość. My tego nie zrozumiemy tak jak oni - możemy tylko się domyślać co czują.

Ostatnio pewni państwo kupili u nas rower Draisin Plus (poszukajcie na www) - drogi ale nie było to przeszkodą - ich upośledzony syn może wreszcie aktywnie uczestniczyć w ich życiu, wypoczynku ruchowym, zwiedzać okolice...

Gość Gość
Napisano

Trochę nowych wpisów w temacie przybyło i chyba zacznę zabierac się za następne podsumowania :)

Napisano

Niegdyś student informatyki na PŁ (ale się nie spodobało). Obecnie wydaje mi się, że się odnalazłem i z wielką radością studiuję grafikę komputerową. A zawodowo, to co się tam trafi.... ostatnio np. urzędnik państwowy :(

Napisano

Juz prawie skończony historyk. A pracuję jako analityk i koordynator zajmujący sie sprawami bezpieczeństwa, obronności a czasami zapobiegania terroryzmowi :)

(www.iss.krakow.pl)

Napisano

zawód wykonywany : asystentka Prezesa Zarządu (pozdrawiam rowerzystkę) :)

zawód wyuczony : nauczyciel przedszkola

Napisano

to moj pierwszy post na forum takze witam WSZYSTKICH ! :)

w weekendy studiuje finanse i bankowosc na WSB :blink:

w tygodniu pracuje w firmie ISP :)

Równiez w weekendy studiuje w WSB-NLU :)

za to w tygodniu pracuje w sklepie rowerowym.

Napisano

Ziomal-111 a gdzie pracujesz i dla kogo?

latam z aparatem i fotografuję wydarzenia polityczno społeczne dla agencji fotograficznej, czyli jednym słowem freelancer. Można mnie czasem zobaczyć np tvn24 :mrgreen: , znak rozpoznawczy długie włosy.

Napisano

Ja podsumuje, z tego co widze to przesatje przewazac zawod informatyka, mamy coraz wiecej innych zawodow, choc dalej sa to zawody ktore mieszcza sie w dosc szeroko pojetym znaczeniu "wolny zawod"! Hmm moze cos w tym jest! :) Pzdr.

Napisano

Tydzień temu rzuciłem robotę w firmie reklamowej. Trafiła mi się tyrka w Belgii i pewnie na dniach wyemigruję. Póki co nadrabiam stracony czas z panną i na rowerze :)

• Mod Team
Napisano

latam z aparatem i fotografuję wydarzenia polityczno społeczne dla agencji fotograficznej, czyli jednym słowem freelancer. Można mnie czasem zobaczyć np tvn24 :mrgreen: , znak rozpoznawczy długie włosy.

No cóż zwrócę szczególną uwagę! :twisted:

• 2 tygodnie później...
Napisano

A ja jestem Doradcą - Konsultant Partner w Telekomunikacji Polskiej - Dział Reklamacji :D Region południe - mam dostęp do Łodzi, Skierniewic, Piotrków Trybunalski, Katowice, Gliwice, Bielsko-Biała, Częstochowa i Opole :P

Ciekawe ilu z was rozpatrywałem kiedyś reklamację albo wysyłałem billing - a może z kimś rozmawiałem przez telefon :P

nie będe oryginalny - rownież jestem informatykiem .. co ciekawe biore udział przy tworzeniu systemu informatycznego, ktrego używa Selvan (mam dostep wdo wszystkich obaszarow :( )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...