Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Podobna zawartość
-
Przez bajtek1221
Witam, mam problem z amortyzatorem Custom SR Suntour XCR-AIR 650b 100mm, integrated remote hydraulic lockout, rebound adjust, preload adjust, Hi-Ten 32mm stanchions (RL-R).
Nie działa blokada skoku, po rozkręceniu widelca widać że góra od kardriża zardzewiała i nie da się wcisnąć ani wyciągnąć tego bolca, do tego w dolnej części lekko cieknie olej. Z innych postów na forum wyczytałem że kardridż jest do wyrzucenia. Przed rozkręceniem amortyzator był cały czas zablokowany..
1) Czy jest możliwość wymiany kardridża na jakiś tańszy zamiennik?
2) Czy kardridż z koła 26'' pasowałby do tego z 27.5''? Mają one różne oznaczenia
26'' : FUN083-00
27.5'': FUN083-10
Jednak znalazłem aukcję gdzie jest informacja że kardridż z 26'' nada się do 27.5''
Linki do aukcji:
https://hollandbikeshop.com/pl-pl/markowe-czesci-rowerowe/suntour-czesci-rowerowe/suntour-czesci/sr-suntour-fun083-10-sprezyna-unit-rl-r-26-27-5-srebrny-560983/?fbclid=IwAR1ZjV9sOiJ36NX5vofJLcyp1yzec8K6gKWdkOn_87YB_rSH31Efb7ppAmg
https://pl.aliexpress.com/i/10000004639462.html?spm=a2g17.12057483.0.0.4af3389ckni4Kb
-
Przez A5P3R
Hej wam
Potrzebuję pomocy a mianowicie w moim boxxerze WC 2014 (zwykła wersja bez żadnych usprawnień jak na załączonym obrazku) znalazłem rozszczelniony pierścień od korka komory powietrznej w miejscu gdzie narysowałem i teraz pytanie: czy da się sam ten pierścień wyjąć i wstawić coś innego (wątpię) czy ewentualnie mogę wsadzić cały "zamiennik" w postaci tego co znalazłem? Bo oryginalny korek z którego mi ucieka właśnie powietrze znalazłem tylko w stanach i Anglii za prawie 400-500zł Pozdrawiam cieplutko
-
Przez A5P3R
Witam Potrzebuję pomocy w doborze oleju do Boxxera WC 2014. Serwis miał robiony w kwietniu tego roku ale dostał dziwnej zamuły i myślę że wymiana oleju w dolnych goleniach (nie w tłumiku) i wyczyszczenie ich poprawi to. Z tego co rozumiem ze strony producenta to w tłumik idzie olej 5W a do dolnych goleni (czyli to co chcę zrobić) 15W, choć słyszałem że można też wlać np 10W. Dobrze zrozumiałem tą instrukcję?
https://www.sram.com/sites/default/files/techdocs/2011_boxxer_world_cup_technical_manual_rev_b.pdf
Drugie pytanie to jaki olej tam wlać? Myślałem nad czymś lepszym, czyli Motul Shock Oil VI 400 ale nie wiem jak to się liczy żeby gęstość była odpowiednia czyli te 15W, bo tu jest podana wskaźnikiem "VI". Na koniec myślałem wyjąć te gąbki do smarowania, wyczyścić, zamoczyć w świeżym oleju, zamontować z powrotem i posmarować uszczelki kurzowe "sram butter". Był bym wdzięczny gdyby ktoś mi z tym pomógł
Z góry dziękuję za wszelką pomoc
-
Przez MIAMI_13
Witam,mam problem z moim amortyzatorem,po zimie przestał odbijać,jest twardy i rusza się tylko na pare milimetrów,jestem kompletnie zielony i próbowałem go pompować,spuszczać powietrze itd. nic nie pomagało,cały czas jest twardy,poradzicie co w takim wypadku zrobić? Rower to Ghost Kato 4 mam go kilka juz lat(jak dobrze pamiętam około 2)i nigdy nic w nim nie serwisowałem i nie robiłem.(Troche brudny bo dopiero zjechałem z terenu)
-