Skocz do zawartości

[Tour de Pologne 2010] wiadomości Radia Bielsko

CORKY

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tekst zaciągnięty z wiadomości Radia Bielsko:

Wyścig kolarski pomoże wypromować miasto. Cieszyn planuje przygotowania do organizacji finału czwartego etapu Tour de Pologne, który odbędzie się w sierpniu.

Organizacja imprezy będzie kosztowała maksymalnie 300 tysięcy złotych. To spory wydatek, ale wielka korzyść dla miasta - promocja na całym świecie dzięki transmisjom telewizyjnym. Przyjazd kolarzy do Cieszyna będzie transmitowany za pośrednictwem stacji Eurosport do 60 krajów świata. Najsłynniejszy polski wyścig kolarski obejrzą na żywo także Czesi. Po raz pierwszy w historii Tour de Pologne pojedzie trasą poza granicami kraju - kolarze będą się ścigać ulicami Czeskiego Cieszyna. Tegoroczny 67. Tour de Pologne odbędzie się w dniach 1-7 sierpnia. Nad Olzą peleton pojawi się 4 sierpnia.

Ja się wybieram do Cieszyna a Wy? ;)

Napisano

Jeżeli ktoś byłby chętny na wspólny wyjazd do Cieszyna to zapraszam na PW. Może się uda pojechać oczywiście rowerumi :thumbsup:

Napisano

podobnie jak Gromosmok wybieram się do Kato i Tychów bo mam najbliżej, ale nie wykluczam, że przejadę się również do Ustronia/Cieszyna i na zakończenie do Krakowa :laugh:

• 4 miesiące temu...
Napisano

dzis widziałem przejazd przez pruszków, ogólnie majówka, chłopaki jechali na relaxie, cały peleton rozmowy, zero walki i wysiłku, myślałem ze torchę chłopaki pokażą walki a tu taki powolny objazd ulic,

Napisano

Też byłem na I etapie ale w Warszawie i faktycznie tempo było mocno kempingowe, choć końcówka masakryczna! Ta gleba peletonu pod koniec i przejazd kolesia z całym rozwalonym udem... Działo się w sumie :)

Ja to może zlookam dąbrowę górniczą i katowice, a w planie jeszcze bukowina :)

BTW Co to za pedały http://lh4.ggpht.com/_ATLuCIv9bmU/TFW2QFWWkZI/AAAAAAAAGaA/CnhrTNaZDY8/s720/P1060279.JPG ??

Też widziałem ten rower! Generalnie cieszył się sporym zainteresowaniem... Był chyba cały na osprzęcie Sram Red, ale chyba właśnie przez te pedały :) Carbonowe piasty też zrobiły na mnie wrażenie :)

Generalnie to wiele osób zostawiało niepilnowane rowery oparte tylko o jakiś słup czy płot. I to drogie rowery... Chwila nieuwagi i w tym zamieszaniu przy mecie można było odjechać niezłym cackiem :) A za niektóre to możnay kupić średniej klasy samochód :P

Napisano

Czy ktoś ma foty tej końcowej kraksy z Warszawy ? W czasie ostatniego okrążenia stałem na ul. Gagarina i nie widziałem jak to wyglądało :) Do zdjęć nie mogę się jakoś dokopać.

Generalnie jak jeszcze przed wjazdem kolarzy robiliśmy rundę wokoło to byłem zdziwiony, że porobili takie zwężenia i ogólnie było bardzo wąsko...może spodziewali się wielkich tłumów na widowni i chcieli zrobić im miejsce ? Podpory barierek wystawały na trasę, ,przed startem wielu kibiców zauważyło to jako potencjalne niebezpieczeństwo. Chociaż kraksę mógł spowodować nawet bidon - kilka razy porzucone bidony dostały się pomiędzy peleton.

Wrażenia takie sobie, spodziewałem się jednak czegoś więcej, ale ogół nie był negatywny. Plus za gazetki informacyjne które rozdawano wzdłuż trasy. Denerwuje mnie tylko szczekanie ludzi na onecie, wp i innych portalach jaki to badziewny wyścig, naśmiewanie się z premii górskich itp. (oczywiście żaden z nich nie był na wyścigu).

Napisano

Kradną:) Przecież zawodowe drużyny traktują te bidony jak jednorazówki... ba wprowadza się po mału bidony biodegradowalne, żeby po wyścigu nie zalegały w przydrożnych rowach.

Napisano

A później mamy nie mieć łatki złodziei jak niektórzy kradną bidony za 15zł :D W Warszawie to się wręcz biła ta dzicz o bidony wyrzucane przez zawodników. :down:

Brednie! Ciekawa teoria ale z prawdą ma tyle wspólnego co ja z samochodami drogimi, czyli nic :)

Napisano

Fakt, trochę zamieszania z tym dublowaniem tylko.

Wracając jeszcze do bidonów, to użycie słowa kradzież jest tutaj co najmniej dziwne. Standardowa pamiątka z każdego wyścigu szosowego, chociaż zgarniać 20 sztuk to też trochę zboczenie :D To tak jakby artysta na koncercie rzucił w tłum kapelusz, a potem posądził o kradzież tego kto go złapał...a tak ogólnie to teamy nie zbierają tych bidonów po etapach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...