Skocz do zawartości

[nick] skąd się wziął

gabrys128

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeszcze jak gralem po necie w MMORPGi to moje postacie mialy taki nick :D

Zawsze mi sie podobal nick Astro, bo przewaznie gralem jakimis czarodziejami :sorcerer: etc. (najtrudniej sie nimi gra i trzeba kombinowac a na koncu okazuje sie, ze to najlepsza klasa :devil: ). Niestety Astro jest zbyt pospolity wiec silac sie na cos oryginalnego i podobnoego wymyslilem Artro :)

W sumie to mam wiecej nickow, ale cii... ;)

W RL to wolaja na mnie od imienia Thomson albo od nazwiska Pietri ;)

Napisano

Arek - moje imię 03170 - coż... każdy człowiek jest numerowany - PESEL w ktorym jest data urodzenia i pare innych liczb - to jest moj numer :P

Wiem... brzmi glupio, jakbym byl świrnięty, ale przynajmniej maja znaczenie :thumbsup:

• 2 tygodnie później...
Napisano

Moj się wziął od .. jak grałem z wujkiem w CoD'a to nowy profil mi zrobił właśnie o nicku Micus ,troche pokrewne z Mikuś (moje imię - mikołaj :() i zAnglizowane :P

Później dodałem -ek i teraz wszędzie mam nick Micusek . Ew. w cs nick Zaj**ista Szklaneczka Mleka hehe

PS Zapraszam na http://www.forum.strzaly.pl :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Od mojego imienia: Adrian :D

Adi to takie popularne, dowaliłem jeszcze jedno "i" i wyszedł Adii.

a 22 to.. moja szczęśliwa liczba? :)

I tak o to narodził się Adii_22 :)

• 1 miesiąc temu...
  • Mod Team
Napisano

Kurcze ale macie pomysły.

Do mnie żona mówi michu - kiedyś misiu (Michu ty znowu na rower!)

A dlatego michuuu bo tych normalnych jest na pęczki.

Pozdrawiam świątecznie.

• 1 rok później...
Napisano

U mnie LM3 to nazwa drużyny 2osobowej (lukas & matt 3style) uprawiającej freestyle football a matt to poporstu od imienia mateusz. Jestem znany właśnie pod tym nickiem w sieci

Napisano

W celu zdobycia nicka spędziłem trzy tygodnie na najwyższym szczycie Andów, oczywiście o chlebie, wodzie i magicznej miksturze wodza-szamana Pędzącej Skały. Czas ten spędziłem na rytualnych tańcach i zażywaniu mikstury. Czwartego dnia trzeciego tygodnia objawił mi się Wielki Duch Posiadacz Nicków i właśnie taki (jak mam) mi przydzielił. Bym mógł godnie go nosić, musiałem złożyć ofiarę z dwudziestu najgłupszych nicków zdobytych w samotnych i długich wyprawach na nieprzyjazne mi fora.

A na poważnie - to chyba proste... ;)

P.

Napisano

Ale z Was archeolodzy, temat troche starty ale co tam.

Brt nie ciezko sie domyslic od jakiego imienia pochodzi, a liczba to zestawienie bliskich mi cyfr -szczesliwe dla mnie.

Napisano

logika z praktyką :icon_wink:

imię i miejsce zamieszkania, pierwsze co wlazło do głowy.

wymyślne ksywki na innych stronkach, tutaj oszczędzę męki w czytaniu ^_^

Napisano

Nick wziął się od jednej z nazw tej gwiazdy :

250px-Aldebaran-Sun_comparison-pl.svg.png

Jest od nas daleko, bo aż 65 lat świetlnych. Dla wyobrażenia niektórym jak bardzo to daleko :icon_wink: :

- 1 AU (jednostka astronomiczna) = ok 150 milionów kilometrów

- średnia odległość Ziemi do Słońca = 1 AU

- odległość Ziemia-Pluton, ok 39 AU

- odległość Ziemia-Aldebaran, ok 4142285,5 AU :rolleyes:

Co więcej, gwiazda jest już w końcowej fazie swojego życia i niedługo ("niedługo" w skali kosmicznej) eksploduje, nasze słońce również powiększy swoje rozmiary i też pierdutnie, pochłaniając m.in naszą planetę :confused: Ale jeszcze wiele wiele lat do tego :icon_mrgreen:

Napisano

Swallow - jaskółka :) Uwielbiam być wolna jak ptak a poza tym to symbol światła słonecznego, odrodzenia , radości no i wiosny. Czyli generalnie mojego podejścia do życia, sposobu bycia i charakteru :)

Napisano

W przedszkolu przezywali mnie kura :icon_mrgreen: i tak zostalo do dzisiaj.A ,,x'' na końcu to przypadkiem sie przyjęło bo zakładałem kiedyś konto e-mail, miało być KuraxD ale dziwnym trafem ,,D'' sie obcięło i tego nicku używam teraz w internecie :teehee:

Napisano

To jedna z kilku wariacji mojego pełnego nicku...

na początku było MORD (instruktor na prawie jazdy powiedział, że będę morderca na drodze), a nie mam żadnego wypadku, nawet zadrapania... (dziwne)

potem jak w moich kręgach gier (stare czasy) stał się dość często zajęty, to wykorzystałem stery swój nick (Angeli z łaciny posłaniec), a że posłaniec musi być kogoś lub czegoś to AngeliMortis (MORD)...

że wole nicki krótkie (częste logowania, a MORD niezbyt mi pasuje na rower) to tym razem został sam Angeli. (mówione przez "G" nie z angielskiego)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...