Skocz do zawartości

[marzenia] Rower waszych marzeń ... !!!!!!!

Gość Tymoteusz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ja rowerek swoich marzen wlasnie skladam :) i mam nadzieje ze zloze go szybko bo juz swira idzie dostac bez roweru ;(

Napisano
evo skrzynkę masz pełną :D

A mój rowerek marzeń to Poison Curare T

Widelec Marzocchi All Mountain 2

Stery Cane Creek LAV 82

Damper X- Fusion O2 RL

Mostek Amoeba Vitra

Kierownica Amoeba Vitra

Rączki Velo

Sztyca Amoeba Vitra

Zacisk Alu

Siodło Setlaz GD 733

Hamulce Avid juicy five

Przerzutka t Sram X.9

Przerzutka p Shimano XT

Manetki Sram X.9 Trigger Shifter

Łańcuch SRAM 971

Kaseta SRAM PG970

Wkad suportu Shimano XT

Korba Shimano XT 44/32/22 Z, 175mm

Piasty Shimano XT Disc

Obrcze Mavic XM 321

Opony Schwalbe Nobby Nic 26 x 2,25

Pierwszy bike jaki spotkałem z osprzętem, którego wcale nie musiałbym wymieniać i w moim zasięgu cenowym :) Może niedługo... :twisted:

Ten sam bike :), tylko jak na razie nie w moim zasięgu cenowym :) ale może kiedyś się uda :)

Napisano

Teraz aktualnie rower moich marzeń to na pełnym osprzęcie XT 2008 i WCS oraz amorkiem SID. A rama to by musiała być albo KTM albo Trek.

Napisano

Juz gdzies pisałem. Mnie się marzy full na ramie Giant'a Reign'a plus Pike z U-Turnem lub Fox o podobnym skoku, do tego pełna grupa X.0, korba Truvativ Stylo, kokpit, sztyca itp to jakiś mocniejszy Truvativ... Jak liczyłem ile by to kosztowało to wyszło coś koło 15 tys.... :/:/:/

Napisano

Jestem wlasnie w trakcie zalatwiania swojego wymarzonego sprzetu do enduro :D

Nie bedzie to moze sprzet za 20.000zl ale bedzie dla mnie prawie idealny...

na razie nie napisze co to, ale jak sie uda to oczywiscie sie pochwale :twisted:

Ps. Mam nadzieje, ze moj zyciowy pech nie da o sobie znac i chociaz to jedno (...z wielu) marzenie uda mi sie osiagnac :)

Tez tak macie, ze jak cos jest dla was bardzo wazne i juz prawie sie udaje, to nagle okazuje sie ze nic z tego?

Napisano

Myślę, że dla wielu to właśnie będzie rower marzeń..

ff6a18cb0810d15f.jpg

A tak naprawdę to właśnie złożyłem sobie rower swoich marzeń i zostało mi już dosłownie kilka drobiazgów, po prostu kosmetyka :D

Jest to Matts Speed Hfs '04 na dobrym osprzęcie :!!:

Napisano

Ja bym chciał mieć Boplight Marathon Team.

Nie jest to rower kosztujący 20tys zł, ba, kosztuje 1/4 tej ceny a byłby dla mnie wręcz idealny.

poza tym ... w sumie jestem raczej wysoki i chciałbym też spróbować jak jeździ się na 29erach :-)

Napisano

Goral mi w tej chwili wystarczy ten co mam, tyle ze badziewne RST wymienilbym na Rebe, jak kaska pozwoli.

Natomiast jakos ostatnio czesto mysle o szosowce, chcialbym na czyms takim dluzej pojezdzic :). Nic wyszukanego, Scott Speedster S10 by wystarczyl :)

Napisano

merida na hfs, reba team u-turn, x.9 z korbą stylo i rurki rooxa ;) koła onyx/dh19/xm28/dtcomp/dtchamp i nic wiecej :) za mniej wiecej 6k jest cacy rower :D

Napisano

Ja obecnie nie mam nic wymarzonego... z prostego względu, najprawdopodobniej byłby to jakiś full, ale z prostej przyczyny - nie miałem okazji jeździć na żadnym, a musiałbym porównać różne systemy zawieszenia i tłumiki, żeby coś wybrać. Do tego reba/pike... taki xc/endurak o wadze do 11 kg :), osprzet jesli chodzi o system zmieniający biegi to sram, korba niewyszukana,ale sprawdzona - XT/XTR, i troche wyszukanych części - dość troche karbonu- np na kiere,sztyce. Kółeczka jakieś na dt 240[realnie patrząc]+szprychy DT+DT 4.2,hample tarcze XTR/wysoki model formuli.

Jakbym miał koło 8-10 tysiaków pewnie spokojnie bym się w coś zadowalającego mnie zaopatrzył, a pozatym i tak jestem zadowolony ze swojego bike-a, chociaż ustawicznie coś w nim zmieniam :D.

Napisano

rower marzeń:

taki którego nie trzeba będzie czyścić, w którym napęd się nie rozreguluje po 100000km a opony nie będą się przebijać... poza tym waga szacunkowa 8,6kg :)

Napisano

Rower marzeń to dla mnie "stajnia" rowerów. Tak żeby mieć do dh, do xc, do enduro, na szose. Nie muszę mówić że mają to być te z wyższej pułki :rolleyes:.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...