nabial Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 6st lacze sie w bolu z innymi uzytkownikami hamulcow na olej mineralny
MarcinGoluch Napisano 4 Czerwca 2009 Autor Napisano 4 Czerwca 2009 Kilka zjazdów i Twoje hamulce złapią taką temperaturę, że śnieg będzie w promieniu 1km topniał .
omen Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 lacze sie w bolu z innymi uzytkownikami hamulcow na olej mineralny jeździłem na nie jednych i nawet w temp ok -10st C i jakoś nie zauważałem różnicy w hamowaniu..
Kubusiowa Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 Do zobaczenia na zlocie wyruszam do domu a później do Gdyni no i dalej na ZLOT o ile nic po drodze nie będzie :D
Rulez Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 U mnie dzisiaj ani kropla nie spadła,choć chmury, i nawet w koszulce po dworze się szwędałem , w lini prostej od schroniska 138 km. w kier. północny-zachód, mierzone na Geoportalu
Szoppers Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 We Wro te swiec teraz slonko choc przelotny deszczyk byl.. powiedzcie jak sie zapatryjecie na ta jutrzejsza jazde? na serio dopiero po 14 jak rzucimy bety do schroniska? czyzby naprawde nie bylo mozliwosci wrzucenia betow do ktoregos z pokoi? nikt nie ma rezerwacji czwartek/piatek? czy tez moze Ci co rozpoczeli juz zlot (tobo i Qb) i lokalsi planuja jakas szybsza wycieczke z powiedzmy powrotem na ta 14-15 zeby z wieksza ekipa pojechac dalej? bo qrcze wzialem juz urlopik na jutro i troche mnie to martwi ze mam dojechac dopiero na 14.. wolalbym szybciej i np 2 wycieczki co Wy na to?
Fifi Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 Tylko zostawcie jakichś stróżów na forum w czasie gdy będziecie się bawić na zlocie, by samowolki nie było.
thrawn Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 Szoppers, z tego co wiem to jest kilka osób chętnych na jazde jutro rano. Jakąś stronę temu w temacie pisałem, ze będe jutro po 9 w schronisku i zanim się wszyscy zjadą to lece zwiedzać Osówkę, i chętni do smigania byli więc 2 wycieczki w piątek na 100% da radę zrobić. Trzeba się bedzie tylko jutro rano dogadać/podzielić kto gdzie jedzie na poranny wypad. Pozdrower i do zobaczenia na zlocie
Szoppers Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 Do Osoowki sie wjezdza rowerem? jacys inni chetni na poranna przejazdzke? nie musi to byc 8 rano start np o 10-11 bylby mega
Ukasz Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 nosi człowieka jak czyta o tym że niektórzy już śmigają ...a tu trzeba do pracy jutro wwrrrr mam pytanie organizacyjne : o której w SOBOTĘ zaczynamy jazdę ?? my docieramy w sobotę i nie chcę się zjawić i zobaczyć znikające w lesie sylwetki... Marcin coś pisał, że o 9tej - dla mnie ok będzie już ciepło i sporo czasu na jazdę i grilek.. więc jak ??
zabiel17 Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 Tomek o której będziesz w schronisku? Bo ja będę tylko praktycznie jutro na zlocie, dlatego też chcę pośmigać coś. Z Selem jedziemy razem, ale jeszcze nie wiemy o której i czy z Tobo się zabieramy, jak coś, to może byśmy przyjechali wcześniej.
Szoppers Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 @Zabiel - wlasnie dlatego pytam Was jaki macie plan bo jade wlasnym autem i o ktorej wyjade o tej bede zeby super sie nie zrywac pasowaloby mi np byc na miejscu o 9.30-10 i wyjechac na przejazdzke o 10-10.30
gerus Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 Grupa Wielkopolska bedzie ok 13 w Orle to moglibyscie zrobic pit-stop i nas zgarnac:)
kos Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 ja z got3nemm bede tez o 10-11 , takze my dwaj tez bardzo bardzo chetnie wyskoczymy na dwie wycieczki : ) ps. nawet na trzy, z tym ze trzecia, to do piwniczki po piwo : >
Mod Team Lookas 46 Napisano 4 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 4 Czerwca 2009 A jednak net mi ruszyl ... Dziś lista nagrod poszerzyla sie o pompke Topeak Mini DX z manometrem oraz plecal RockRider 6 z buklakiem 2,5 L oraz dodatkowy (trzeci) Tool pocieszenia
Ukasz Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 jak podajecie godziny podawajcie i dni przypominam że mogę zabrać max 2 osoby z okolicy Ś-cy w sobotę rano ... auto wraca od razu my zostajemy ..
kos Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 .... co racja to racja, oczywiscie chodzilo nam o piatek ; )
dejot Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 Jak będzie padać to ja idę pić ;] JA TEŻ I ja Czyli tak czy siak będzie zajedwabiście!
kos Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 panowie nasuwa sie proste pytanie, co będzie lepsze, deszcz czy jego brak ?
Gevera Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 Jak dla mnie, to na zmianę Dejot: I JA TEŻ! w sensie MY btw, pytam Roberta: jak będzie padać, to też pijemy? odpowiedź padła: w trupa. xD
dejot Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 Łiiiiiiii xD To ja dopompuje damper żeby nie dobijał ciężarem książek w plecaku Weee w ogóle zaraz pójde na pkp bo się nie mogę doczekać
Wowo3003 Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 Nie moge tego czytać∟, tam Wam cholernie zazdroszcze... Ja niestety nie dam rady być z Wami, ale za to jutro Selector Festival i Franz Ferdinand
MarcinGoluch Napisano 4 Czerwca 2009 Autor Napisano 4 Czerwca 2009 TELEFONY KONTAKTOWE: MarcinGoluch 509 551 144 Sprawy organizacyjne, zapisy w schronisku Osoby poniżej najsprawniej pokierują zagubionych na szlaku. Inferek 886 697 999 Tobo 784 074 395 SEL 667 700 796 Dojazd do schroniska autorstwa Inferka: Droga nie jest jakoś mocno skomplikowana, z mapą nie da się zgubić. Z samego dworca PKP wyjeżdzamy 1) na skrzyżowanie z ul. Armii Krajowej, w prawo (kierunek Kłodzko,Nowa Ruda) 2)prosto DK 34 i 374 3)na światłach w lewo(nadal kierunek Kłodzko,Nowa Ruda) 4) ul. 11 listopada aż do wyjazdu z Wałbrzycha 5) zaczynają się tereny górzyste, droga nr 381 na Jedline Zdrój 6) w Jedlinie na krzyżówce w lewo (kierunek Dzierżoniów,Walim) droga nr 383 7) przemierzamy Jedlinę, Jugowice, w Walimiu kierunek na Rzeczkę 8) cały czas pod górę, w Rzeczce dojeżdzamy do Przełęczy Sokolej gdzie kawałek szutrem w górę jest schronisko. Zgubić się nie da, zapamiętać trasy też (także kopiuj drukuj ) no i mapa(choćby Polski)! Ogolnie krzyżówki są dobrze oznakowane, nie ma jakiś wątpliwych dróg. Warto pamiętać w jakim kierunku jedziemy i ewentualnie pytać ludzi, zawsze pomogą. Ostatni sklep spożywczy z normalnymi cenami jest w Walimiu, warto sie zaopatrzyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.