Skocz do zawartości

[Zlot]Pierwszy ogólnokrajowy międzynarodowy Zlot Forumrowerowe.org

MarcinGoluch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A ja mam prośbę. Czy będziemy mieli jakiegoś speca od Avidów :(? Kij wie czy mam nie dotarte klocki, lekko zaoliwione czy coś z hamulcem. Będę wdzięczny jeżeli ktoś weźmie jakiś odtłuszczacz bo mogę zostać w pewnym momencie bez hampli.

Szlag mnie z tym hamplem trafi wrrrrrr!

Jeden konkretny zjazd i ładnie się wypalą :D

Chyba, że to nie olej...

Też planujemy zajechać na czwartek wieczór, więc poranna piątkowa przejażdżka jak najbardziej wchodzi w grę :)

Napisano

Tak wiec jutro pisze podanie o urlop na piatek i przyjade tak zeby byc juz rozpakowany w schronisku i rozgrzany na jazde max na 13-14.. skoro dojezdzacie pkp o 11 do walbrzycha to mysle ze o 14 spokojnie juz bedzie mozna pycic :P

a co do zorganizowana/niezorganizowana to mysle ze ew moznaby wersje wczesniejsza zrobic "jedzie kto jest i singielek" :P

i ew wroocic coby nie udawac cyborgoow ze dopiero na 22 zjedziemy ;p i zabrac wieksza ekipe np kolo tej 16-17 i do zmierzchu zrobic taki delikatny tour po okolicy z jakims 2000m przewyzszen :P

Napisano

Jak czytam wasze wypowiedzi o 2000m przewyzszen lub 120km dziennie to zastanawiam sie z kim ja gadam. MOze na maratonach sie wyszalejecie a tu dacie pojezdzic ?

Ja zabieram ze soba 18 letnia dziewczyna ktora ma zapal ale ma inne w zyciue zajecia niz rower a nie chcialbym zebysmy musieli wszedzie tylko sami jezdzic :/ ja miesiac temu w okolicy Klodzka z bratem robilem 40km dziennie po sciazkach gora-dol i oby asfalt nas omijal i mysle ze to juz sporo frajdy bylo.. choc zapas sil na kolacje Wielkanocno zawsze zostawal :P

Napisano

To ja sobie też podskocze pod Oreła w czwartek wieczorkiem, może uda mi sie kogoś wyciągnąc na Sowe ;]

Jergus, myśle ze szalnstw nie bedzie :P to tylko forum tu wszystko mozna pisac :P

Napisano
Jak czytam wasze wypowiedzi o 2000m przewyzszen lub 120km dziennie to zastanawiam sie z kim ja gadam. MOze na maratonach sie wyszalejecie a tu dacie pojezdzic ?

Ja zabieram ze soba 18 letnia dziewczyna ktora ma zapal ale ma inne w zyciue zajecia niz rower a nie chcialbym zebysmy musieli wszedzie tylko sami jezdzic :/ ja miesiac temu w okolicy Klodzka z bratem robilem 40km dziennie po sciazkach gora-dol i oby asfalt nas omijal i mysle ze to juz sporo frajdy bylo.. choc zapas sil na kolacje Wielkanocno zawsze zostawal :P

uważam ze najsensowniej bedzie pokonac dziennie nie wiecej niz 50 km. czas - gdybam ze z 8 godzin. to bardzo spokojne tempo przewidujace jedzenie odpoczynki picie na postojach a nie ze zbiornikow, zwiedzanie fotki rozmowy itd. JIEDZIEMY NA WYCIECZKE. jesli ktos sie chce wyszalec - to zmontuje sobie do tego grupe. WYDAJE MI SIE JEDNAK ze to zlot i chcemy spędzic ten czas RAZEM. kto chce sie tu szarpac na jakies wyczyny to chyba wg mnie zle wybral impreze.

• Mod Team
Napisano

Kłaniam,

Przypominam jeszcze że na sobotnią nockę OSTRZĘ sobie protezy na najtrajda :P Wilma wstepnie oblatana na lokalnych traskach i apetyta urosła :P

Rybny Cug (lub Cuch jak kto woli) powinien dotrzeć do Oreła kole poludnia, nawet w turystycznym tempie...

OSTRO!

I.

Napisano

No ja w sumie formy nie mam ale jak ktoś by chciał po górkach pokręcić ostrzej to ...

Polecam zostać albo po prostu w sobotę się odłączyć od grupy i można na fajne singielki skoczyć :D

Napisano

To juz brzmi rozsadniej :D Co do odlaczenia sie w sobote od grupy na singielki, to u mnie to zalezy na ile Moja Druga połówka sie z innymi zeswata, zobaczymy, nic na sile.

Nocne harce na rowerze ? brzmi niebezpecznie, zeby nie powiedziec glupio ale zobaczymy co przyniesie przyszlosc :)

Napisano

a ja uważam, że powinien być jeden wspólny wyjazd, a później zrobić grupki: hardcorowców, wycieczkowców, piwoszy itp. :D i jeździć wedle upodobań

u mnie z formą nie najgorzej ale na zlot jadę dla przyjemności a nie dla wyciskania ostatnich potów :P

PS. Na night ride jestem oczywiście bardzo chętny :)

Napisano

jestem za 50..60km

spokojne tempo foto turystyczne,

wszystko zalezy od wizji "organizatora"

zostawmy temat, damy radę, nie ma co się straszyć

Napisano
a ja uważam, że powinien być jeden wspólny wyjazd, a później zrobić grupki: hardcorowców, wycieczkowców, piwoszy itp. :)

PS. Na night ride jestem oczywiście bardzo chętny :P

Ja jestem każdą z nich i nie mogę być w 3 na raz :D

Ja też na night ride chętny, ale musi być oświetlenie? :D

Napisano

ja zabieram czołówkę i lampkę na tył(chociaż bez oświetlenie to był by hardcore :D ) co do grup dałem przykłady a nie wszystkie, są jeszcze np. niedzielni rowerzyści :)

Napisano

Ja nie odpowiadam za trasę, bo nigdy tam nie byłam - ale powtórzę się już po raz któryśtam :D : uważam, że sensowna byłaby wspólna trasa do jakiegoś pktu docelowego, a stamtąd warianty: najdłuższy/najtrudniejszy, krótszy i łatwiejszy, jeszcze parę innych. A ideałem: jedna długa trasa (jak długa - też nie mnie oceniać; ale dystans realny do przejechania wycieczkowym tempem w ciągu 8-10 godzin, powrót przed zmrokiem) z kilkoma wariantami skrócenia po drodze. Trzeba brać pod uwagę również wypadki losowe, które spowodują opóźnienia (jakieś łatanie dętek, regulacja przerzutek, wymiana klocków itp.) - toteż warianty skrócenia trasy mogą się okazać potrzebne nie tylko osobom o słabszej kondycji.

Napisano
(chociaż bez oświetlenie to był by hardcore :D )

Chcę przeżyć ten hardcore :) Zaufam soczkom kubusia które powodują iż widzę w podczerwieni i noc mi nie straszna :P Sigma micro roxxx

Napisano

I zaraz znikniesz na zjezdzie w czelusciach nocy i tyle bedziemy cie widziec... bedziemy sie kierować po zapachu hamulców :D

no i czekaj na nas na dole zawsze ;]

Napisano

Ja lampkę mam i mogę nawet komuś pożyczyć bo na nocny rajd się nie wybiorę gdyż w dzień będę panikować a co dopiero wieczorem B) Więc jak komuś zbraknie to mogę ewentualnie dać na ten rajd jeden warunek chciałabym aby wróciła w takim samym stanie :P

Napisano

Ja bym był za wspólną jazdą o długości np 3h a następnie podziałem na kilka podgrupek. Raz, że z 70 czy więcej osobami na raz i tak się nie da rozmawiać, dwa, że rozbieżności kondycyjne mogą być tak duże, że wycieczkowe tempo jednego może męczyć drugiego.

Napisano
Kłaniam,

Przypominam jeszcze że na sobotnią nockę OSTRZĘ sobie protezy na najtrajda :voodoo: Wilma wstepnie oblatana na lokalnych traskach i apetyta urosła :)

Ivanie pamiętasz o mnie z lampką :nuke:?

Dystans 50-60km zakładając, że będzie jeszcze jakiś piątek i niedziela myślę, że jest dość rozsądny. Nie dotarci będą mogli się rozjechać po okolicy lub uderzyć w teren indywidualnie lub w mniejszych grupach.

W czwartek pojawi się mała lista telefonów kontaktowych do lokales(o ile wyrażą zgodę), do mnie i do Lookasa w sprawie obecności na liście.

Pozdrawiam!

Marcin

Napisano

Ktoś wziął już zwierzaka ze sobą...

"Dolny Śląsk jest kolejnym regionem, gdzie widziano dużego, rudego kota. Tajemnicza bestia spędza sen z powiek nie tylko zwykłym ludziom, którzy boją się wchodzić do lasów, ale też leśnikom - czytamy w dzienniku "Polska".

Leśnicy kilka dni temu znaleźli w lesie pod Wałbrzychem ślady ogromnej łapy o wymiarach 14 cm na 14 cm. Odciśnięte w błocie łapy zwierzęcia były tak nietypowe i duże, że nadleśniczy zdecydował, żeby sprawę zgłosić na policję i zwołać sztab kryzysowy. "

Więcej na:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Gro...ml?ticaid=1822d

Napisano

70 sztuk nie zagryzie, a w sumie dobra motywacja do trzymania tempa, bo drapiezniki wybieraja najslabsze osobniki, wiec wszyscy beda chcieli jechac z przodu :woot: ostatecznie poprosi sie Nawrotka, zeby go rozjechal

Napisano

Ja właśnie jej szukałem ostatnio , ale nic nie znalazłem : ( A tak bym pocałował tego kiciusia w nosia łiii ^^

Słodziak :woot:

Mój gsm to 661713434 - chceta to atakujta :)

• Mod Team
Napisano
Ivanie pamiętasz o mnie z lampką :woot:?

Jak najbardziej pamiętam :) Conajwyżej będę musiał bateryjki pomienić bo cosik słabuja już swiatełka...

OSTRO!

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...