Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 8

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Się chwalicie, to nie będę gorszy ;)

Ja dziś z kumplami zrobiłem ciekawą traskę: Ustroń Zdrój-Mała Czantoria-Wielka Czantoria-Soszów Wielki-Stożek-Kubalonka-Wisła Czarne-Wisła Malinka-Przełęcz Salmopolska-Szczyrk-Buczkowice-Meszna-Bystra-Bielsko Biała :icon_mrgreen:

Wyszło 75km z dojazdem na dworzec, pogoda dziś piękna, w górach cieplutko, tylko wieczorkiem na zjeździe z Salmopolu troszkę zimno :)

Zjazd z Soszowa pierwsza klasa ;]

http://picasaweb.google.pl/RockrideRR/Czan...zWStoEkSalmopol

Napisano

Dziś jedynie byłem odebrać zdjęcia z wyścigów od znajomego. Poza tym cały dzień pomagałem w porządkach u wujka :icon_mrgreen:

O rowerze nie było mowy.

Teraz myślę nad modernizacjami na przyszły sezon, na pewno tarczówki, lekkie koła do tego i Sid jak fundusze pozwolą ;)

Oto kilka ciekawszych zdjęć:

Po maratonie w moim mieście, zmęczony ale szczęśliwy :)

img5258wd8.th.jpgthpix.gif

No i zasłużona nagroda, 3 miejsce :)

img5288kv0.th.jpgthpix.gif

Ścigał się ktoś w gorszych warunkach?

warunkiwj6.th.jpgthpix.gif

Napisano

ja dzisiaj 23km trasa bardziej techniczna, pełno liści i nie widac zadnych korzeni ani dziur wiec miałem "schiza" i pełno blota ( twarz miałem cała w kropki )

Napisano

kompletnie nie rozumiem , czemu w takich przypadkach nie stosujecie błotników

piach w zębach , ukochany strój w bagnie, wypucowany rower ubabrany w błocie

nie , stanowczo wolę pełne błotniki z chlapaczami i suchy tyłek

Napisano

W pewnym wieku pokrewieństwo ze świnią jest bardzo wyraźne :)

Zwłaszcza u samców. (to chyba zależy od poziomu testosteronu i zdolności reproduktorskich :D )

Ja też bardzo lubię.

Właśnie dziś doszedłem do wniosku, że jak już kupię sobie wreszcie Patrola to opatentuję przy okazji brud w sprayu do spryskiwania nim terenówki przed wyjazdem na miasto i zarobię na tym mnósto kasy.

Póki co inwestuję w wosk i szampon, bo małe bmw wygląda jednak lepiej czyste, a taka warstwa błota żeby laski się do niej kleiły szybko zasycha i odpada. :D

<edit>

Przepraszam jeśli kogoś uraziłem. Idę się wstydzić :)

Napisano

brud w sprayu?

z moich doświadczeń z freelanderem wynika że nie ma większej zabawy niż gdy można uwalić błotem w lesie świeżo umytą brykę:P

brud w sprayu ;)

• Mod Team
Napisano

Dzisiaj przejażdżka z kumplem po mieście.

W tym tygodniu mam zajęcie z kuplem,

rozkładamy i czyścimy jego rower.

Tak poza tym to urwał szprychę i nie wiedział co mu dzwoniło podczas jazdy, wybadałem co i jak. ;)

Napisano

44.05km na szosie w półtorej godziny..

jakiś p**** uderzył mnie dziś lusterkiem :/ siny nadgarstek:/ udało mi się utrzymać na rowerze, bo akurat szybko nie jechałem. Na szczęście numer rejestracyjny pamiętam, już poszedł do dzienniczka z dopiskiem " Kara musi być" xD

Napisano
44.05km na szosie w półtorej godziny..

jakiś p**** uderzył mnie dziś lusterkiem :/ siny nadgarstek:/ udało mi się utrzymać na rowerze, bo akurat szybko nie jechałem. Na szczęście numer rejestracyjny pamiętam, już poszedł do dzienniczka z dopiskiem " Kara musi być" xD

:D szczescie ze nie upadles

Napisano
kompletnie nie rozumiem , czemu w takich przypadkach nie stosujecie błotników

piach w zębach , ukochany strój w bagnie, wypucowany rower ubabrany w błocie

nie , stanowczo wolę pełne błotniki z chlapaczami i suchy tyłek

Nie no, błotniki odpadają, nie po to stosuję alu śrubki, zeby odchudzić rower o 100g, żeby go potem dociążyć błotnikami :D

A tak na poważnie, podejrzewam, że szybko nazbierałoby sie tyle błota pod błotnikami, że zablokowałoby koła.

Dziś tylko założyłem mostek WCS, wobec tego Tioga O-Bone idzie na sprzedaż. Chętni pisać!

Cena 50zł. http://picasaweb.google.com/dwojtowicz10/M...000206938422082

Za chwilę wystawię aukcje na allegro.

Napisano

Sixer: chyba znalazłam winowajcę... wczoraj wściekłam się bo przez tę piep... gumę nie dotarłam na ślub Eci, natomiast i tak musiałam dopompować koło w trasie kilka razy żeby jakoś dojechać do domu a przy okazji zauważyłam, że w bardzo wyraźnie syczy w jednym miejscu - więc po wyjęciu dętki w domu prawie wywinęłam oponę na lewą stronę - i znalazłam w tym miejscu malusieńki, dosłownie 1mm średnicy max, kawałek szkła... no cóż - dętkę zakleiłam i dzisiaj mimo ponad 30 km nic nie puszcza - mam nadzieję, że to właśnie to było... bo zaczynam już powoli nienawidzić rower przez to cholerstwo

• Mod Team
Napisano

kantele to się nazywa mieć pecha żeby tyle razy zmieniać dętkę i ani razu nie trafić na przyczynę :D Może czas przesiąść się na UST ? :D

Z rowerowych to ja tylko czytam forum między sprawozdaniem z chemii fizycznej, a nauką mechaniki płynów...;)

Napisano

Kantele, rozumiem Twój ból. Dzisiaj 500m od domu już wracając złapałem lacza. No, ale nie w takich ilościach :) Swoją drogą, dawno się tu nie wypowiadałem :D

A tak to jakieś 10km rekreacji. Chociaż ostatnio jeździ mi się tak dobrze jak rzadko.

Napisano

Udeptane stare truchło ?? hehehe...nie ma jak rozszyfrowanie z odrobiną dowcipu hehe :D

Z tym ust to mu zapewne chodzi o explorery ust czyli opony bezdętkowe :)

Napisano
A tak to jakieś 10km rekreacji. Chociaż ostatnio jeździ mi się tak dobrze jak rzadko.

Czyli dokładnie tak, jak mnie :) - ale ja wiem, czemu: po prostu nadeszła moja ulubiona pora na rower :D . Temperatury, w których czuję się najlepiej :) .

Jesień ma tylko jedną wadę: zbyt krótki dzień...

Pozdrówko z werwą :)

Napisano

No jak dla mnie to już jednak trochę za zimno...

Mimo to bym pojeździł, tyle tylko, że łożyska do korby dalej nie dotarły!

Z rowerowych rzeczy to odebrałem dzisiaj koło z serwisu - wymiana szprychy, a drugie od kolegi.

Niestety z szosowym kołem WH-R550 jest coś nie tak, bębenek praktycznie nie tyka. Chyba oddam je do serwisu bo sam się tego nie podejmę. Co gorsza przy ściąganiu z niego kasety uderzyłem w szprychę narzędziem, a ta pękła :D

No nic kasetę przełożyłem do koła Mach1, zamontowałem wszystko, zdemontowałem licznik i jutro szosówka idzie na sprzedaż.

Jest to Merida Road 880 rozmiar 54 na osprzęcie Campagnolo Record (korba, manetki, przednia przerzutka), Mirage (tylna przerzutka), hamulce to Ultegra.

• Mod Team
Napisano
Pixon, co to jest UST? udeptane stare truchło? :D

Heh prawie :D

Mowa oczywiście o oponach bezdętkowych oraz mnogością korzyści jaka się z tym wiąże. Brak snejków i ulatywania powietrza po tym jak się na kolec od róży tudzież inne drobne gwoździe powjeżdża :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...