Skocz do zawartości

[Kółeczka] Nie musicie kupować Sramowskich za 80zl

jo_jacek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dokładnie, też bym chciał czerwone ;) znalazłem u Arnika takie "Shaman Racing" ale alu i na maszynach a często takie są słabo oceniane. No już sam nie wiem.

Napisano

jak chcecie to zapytam w RYBCZYŃSKIM czy nie mają tych tacx na stanie i bym po przelaniu kasy do mnie kupił je na miejscu i wysłał listem poleconym :P jak by co piać na PW :P

Napisano

Ja myślę, że nie będą pasować :)

Napisałeś, że mają być do X-9, więc trzeba będzie trochę poszukać, a i cenowo nie będzie tak, nomen omen, kolorowo. Ewentualnie można kupić normalne i coś pokombinować.

Napisano

wystarczy troche przyszlifowac przerzutke i koleczka od shimano pasuja elegancko :) z mojego dolnego koleczka po kolo 2500km z czego wiekszosc w blocie nie zostalo praktycznie nic.

Napisano

Witam.

No tak,tylko te kółeczka (Tacx) nie są do modeli z ostatnich lat(06;07).

Różnica polega na rozstawie tych dwóch otworów w jednym z kółeczek.

Sam kupiłem je jako zamienniki i musiałem je lekko przerobić ,aby pracowały w przerzutce X-9 rocznik 07'.

Ale da rade.

Pozdrawiam.

post-100717-1206464402_thumb.jpg

Napisano

Tak czytajac tematy na forum, to Sram zaczyna mi sie kojarzyc z kosmicznie drogim sprzetem ze smieszna trwaloscia. Czy tylko ja mam takie wrazenie? :D

Napisano

a ktos montowal moze gorne koleczko shimano do srama? bo o ile dolne pasuje po lekkim szlifnieciu to do gornego mam lekkie obawy bo w sramowskim sruba mocujaca kolko jest tak bardziej z boku z drugiej strony sa otwory na te bolce ktore trzymaja w miejscu te blaszke ( chyba kumacie o co mi chodzi? ) a w shimano z kolei otwor na srube jest na srodku i jak by chcial zamontowac takie w sramie, byloby ono przesuniete troche w strone korby, i czy to nie ma jakiegos negatywnego wplywu na dzialanie przerzutki?

Napisano

no to jestem w kropce, bo samego gornego koleczka raczej nie kupie, troche nie usmiecha mi sie placic za koleczka nawet 50zl :D

Napisano

Miałem tak kiedyś w starej 5.0. Nie zauważyłem, żeby to, że kółeczko jest trochę przesunięte, miało jakiś wpływ na działanie przerzutki.

Tak sobie teraz myślę, że może to przesunięcie nieco skompensować zastosowaniem kółeczka 10T?

Napisano

wyglada to mniej wiecej tak:

z koleczkiem shimano:

826ad1ca339ef48cm.jpg

z koleczkiem orginalnym:

67be9aaa4fdffc02m.jpg

roznicy w pracy przerzutki raczej nie ma, a przynajmniej ja nie odczulem, o ta wypustke na wozku lancuch nie ociera, ale troche nieciekawie to wyglada, ale mysle ze to co zaproponowal bodziek byloby dobrym rozwiazaniem.

• 2 tygodnie później...
Napisano

kupilem od kumpla cala przerzutke x-7, troche rozwalona ale kolka w dobrym stanie. teraz jeszcze zauwazylem, ze koleczka z tej przerzutki tez beda pasowal, no i wychodzi nieco taniej i mamy zapasowa przerzutke w razie czego ;)

http://allegro.pl/item345637005_przerzutka...enie_od_ss.html

swoja droga to ciekawe, ze tu cala przerzutka jest za 40zl, a same koleczka do x-9, ktore notabene sa takie same kosztuja 50zl.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...