Skocz do zawartości

[pogoda] jaki serwis internetowy najlepiej przewiduje pogodę?

tobek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Szukając na forum nie doszukałem się takowego tematu, a sprawa jest dosyć poważna. Często robie plany na weekend więc muszę znać dokładną pogodę więc zastanawiam się który serwis internetowy najlepiej przewiduje prognozę pogody?

Pozdrawiam

Napisano

Ja korzystam z wp.pl i jak dotąd się nie zawiodłem, pogoda się sprawdza więc polecam przed wycieczką przejrzeć.

Napisano

meteo ICM

w pelni profesjonalnym serwisem jest http://meteo.icm.edu.pl/.. poznacie tam z podzialem na godz. temp, zachmurzenie, ilosc ew. opadow, sile wiatru... a co najlepsze jest tam podzial na najwieksza ilosc miast jaka widzialem w takich serwisach.

serwis ten poleci mi kolega, ktory jest kierownikiem produkcji i ponoc pracujac przy filmach <gdy od pogody zalezy b.wiele> korzystaja z tego serwisu.

sam rowniez tam zagladam i jeszcze sie nie zawiodlem.

pozdrawiam..

Napisano

Obaj to samo poleciliście ,ja też sie podpisuje :) naprawde niesamowicie dokładna prognoza ,ustawiam sie wg niej zawsze na rower i jest super

Napisano

A ja was zadziwie ;p ostatnio pare razy cos planowalem i onet mial duzo lepsze[sprawdzające się] prognozy od //meteo.icm.edu.pl/ ...co z tego ze tu jest wszystko pieknie ladnie wypisane jak juz ktorys raz sie nie sprawdzilo[w sumie 3/3 razy jak cos potrzebowalem sprawdzic] :/. Zazwyczaj jak sprawdzam to patrze na onet,wp i wlasnie ostatnimi czasy na //meteo.icm.edu.pl/ .

Napisano

Ja absolutnie też polecam... zawsze to co sprawdzę przewiduje, jeżeli o 14 ma padać to właśnie w tych okolicach pada naprawde przyjemnie się planuje z tą prognozą.

Napisano

Ja tez korzystam tylko z ICM, fakt, iż jest to numeryczna, ale również zawarte komentarze synoptyków rozjaśniają czasem sytuację.

Napisano
A ja was zadziwie ;p ostatnio pare razy cos planowalem i onet mial duzo lepsze[sprawdzające się]prognozy od //meteo.icm.edu.pl/

A ja się pod tym podpiszę. Ostatnio dużo lepszą sprawdzalność pogody miał onet.

Zresztą wszystkie prognozy na Polskę są ściągane z zachodu.

Napisano

Ja korzystam z serwisu pogodowego Onetu http://pogoda.onet.pl/ oraz http://meteo.icm.edu.pl/ - ze sprawdzalnością jest różnie, ale wiadomo jak to z pogodą - nie zawsze idzie przewidzieć.

A przed wyjazdem często sprawdzam pogodę w sąsiednich okolicach korzystając z kamer internetowych które znajdują się tutaj - http://www.traxelektronik.pl/pogoda/kamery/index.php (są tam też dokładne aktualne dane ze stacji pogodowych)

Napisano

Codziennie korzystałem z pogoda.onet , ale teraz chyba zacznę korzystać z serwisu ICM i porównywać z onetem. Dziękuję za radę :( Pozdrawiam !

Napisano

do onetu się zraziłem w 2005 roku jak zapowiadali 0,1 mm deszczu więc mimo to wybraliśmy się z kumplem na daleką pociągowo-rowerową eskapadę do elektrowni Bełchatów i górę Kamieńsk, do góry już nie dojechaliśmy bo nadeszła taka burza z oberwaniem chmury ze nie było innej rady jak zawrócić i przeczekać 2 godziny koło zadaszonego podwórza sklepu spożywczego po czym wróciliśmy do Piotrkowa na pociąg :(

a meteo.icm.edu.pl naprawdę godne polecenia, zwłaszcza najblizsza doba ma sprawdzalność chyba maksymalną z możliwych

Napisano

accuweather. Lepszy niż onet, bo onet nie przewidział np. śnieżyc ostatniej zimy. ICM jest nieco za skomplikowane dla mnie, humanisty.

Do macintosha (i visty chyba też) są z accuweather takie fajne widżety --- naciskam jeden klawisz w komputerze, i od razu wiem, jaka pogoda dla danej lokacji.

Napisano

raczej na wp.pl ale przed wycieczką rowerową nigdy nie patrzę na prognozę... zbyt duża granica błędu... a szkoda by było ograniczyć kilometraż ze względu na jakieś kolorowe mapki:D poza tym czasami zerkam na prognozę w TVP

Napisano

on jakiś niezdecydowany jest- wczoraj patrzałem że dzisiaj ma padać deszcz wielkoskalowy i to dość mocno a dzisiaj patrze ze jednak juz prawie padać nie będzie i kilka innych kresek też sie pozmieniało :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...