WinSho Napisano 9 Kwietnia 2007 Napisano 9 Kwietnia 2007 Witam ponownie. Szukam najodpowiedniejszego dla mnie widelca. Po przeczytaniu sporej ilości postów na placu boju zostają RS-y. Skok najlepiej 100mm waga gra mniejszą rolę, amor musi byc sztywny i pracowac jak najlepiej. Generalnie moim faworytem jest Reba SL ale proszę o porównanie jej do np Recona (351 solo air) lub Revelationa (426 Air U-Turn). Amor ma służyc do XC szerowko pojętego bo lubie czasami ostre zjazdy a waże 85 kg, także solidnośc i wytrzymalośc oraz dobre tlumienie nierówności ma zasadnicze znaczenie. Bardzo proszę o opinie użytkowników mających w/w widelce. Aha nie wiem czy rama ma jakieś znaczenie aale najprawdopodobniej będzie to Trek 8900 lub jeśli tylko dostane GF Ziggurat. Dzięki i pozdrawiam
uchmanek Napisano 9 Kwietnia 2007 Napisano 9 Kwietnia 2007 Jedyna zaleta revelation (ponad rebe) jest skok: zwiekszony ze 115 do 130mm. z tego co pisales 100/115mm powinno ci wystarczyc. dodatkowo revelation wystepuje w wersji u-turn (plynna regulacja skoku), a reba sl nie (za to jest lzejsza). recon to lekko zubozona reba, roznia sie waga i sprezyna. recon nie ma mozliwosci osobnego pompowania komory pozytywnej i negatywnej, reba tak. bez zastanowienia bra;bym rebe.
manio49 Napisano 9 Kwietnia 2007 Napisano 9 Kwietnia 2007 Reba, chyba że kasa Cię przypili albo masz dobrą ofertę na Recona to wtedy bym się zastanawiał
mjack Napisano 9 Kwietnia 2007 Napisano 9 Kwietnia 2007 Jak potrzebujesz z v-brekami to reby sl nie dostaniesz. Wiem bo sam szukałem, te z allegro to wersje oem które są inne w środku niż ,,sklepowa" wersja. Ja kupiłem recona solo air 351. na razie jestem bardzo zadowolony. Revelationa bym wogóle nie brał pod uwagę, po co Ci amor z 130 mm skokiem do XC? Wręcz taki się nie nadaje, totalnie popsuje geometrię ramy.
Orzech89 Napisano 9 Kwietnia 2007 Napisano 9 Kwietnia 2007 W jednym rowerze mam Rock Shox Recon'a 351 Solo Air a w drugim Rock Shox Rebe World Cup'a. Oddaje zdecydowany głos na Rebe. Nie zastanawiaj się nawet. Poza tym Reba ma szerszy zakres w jakim możesz dopasować ten amortyzator pod siebie. Fakt, szerszy zakres to też więcej pracy którą trzeba na to poświęcić no ale warto. Jak masz możliwość to bierz Rebe Pozdrawiam.
WinSho Napisano 25 Kwietnia 2007 Autor Napisano 25 Kwietnia 2007 Witam ponownie. Dziekuje wszystkim za pomoc!!Wybór dokonany:) Stanęło na Rebie i mysle ze dobrze stanęło:P Jak na razie przejechalem jakies 50 km więc mało...za mało żebym mogł ocenic tego amorka. To co od razu jest zauważalne to duża sztywnosc boczna!! Musze sie jeszcze pobawic w odpowiednie ustawienie odbicia i mam nadzieje, że będzie dobrze, chociaz już teraz moge powiedziec, że amor pracuje bardzo płynnie ( w porównaniu do Skareba ). Pozdrawiam
COOLoo Napisano 26 Kwietnia 2007 Napisano 26 Kwietnia 2007 Jedyna roznica (miedzy oem a box - dop. Biera) to cena nizsza o ok 1/3. Amory byly sprawdzane przez wielu serwisantow, roznic nie zanotowano. KONIEC dyskusji!!
czarnaMAMBA Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 Prosze o radę. Czy amortyzator Rock Shox Recon Race da sie ustawić tak, aby biker ważący 53 kg był zadowolony z działania? Czy jednak lepiej dodac kasy i kupic Rebę. Przeznaczenie amora to pomykanie po górkach i co jakiś czas maraton.
macrianus2 Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 on ma sprezyne powietrzna, wiec da sie go ustawic pod praktycznie kazda wage. o ile lepiej pracuje reba z dual airem trudno mi wyrokowac, bo na dual air rs nie jezdzilem.
Arkadius88 Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 Wbrew pozorom i obiegowej opinii to są widelce do nieco różnych zastosowań... a może inaczej - zaspokajają różne potrzeby. Reba - typowy widelec do ścigania i maratonów (kompromis lekkości ze świetną pracą), Recon - widelec do nieco cięższych zastosowań (podkreślam to NIECO, nie chodzi mi tu o jakieś DH i tego typu sprawy ale określiłbym to jako XC z małą skłonnością do FR). Oczywiście do maratonów również jak najbardziej się nadaje Co do kultury pracy... różne są opinie. Na pewno Reba zyskuje poprzez DualAir. Jednak jeździłem i na Rebie i na Reconie i przy odpowiednim ustawieniu widelca "pod siebie" nie wyczułem rzadnej różnicy. Jeśli masz kasę i zależy Ci na wadze - bierz Rebę, jeśli chcesz nieco zaoszczędzić i mieć nieco cięższy widelec bardzo podobnej klasy - bierz Recona. Każda sroka swój ogon chwali... może i tak. Sam mam Recona 351 Solo Air i uważam że to naprawdę konkretny amortyzator. Ale co ważne nie chcę sugerować zakupu ani jednego ani drugiego System powietrzny umożliwia ustawienie widelca praktycznie pod każdą wagę czy to ma być 50 czy 100kg także tu nie ma się o co martwić. Jedyne co musisz rozważyć to IMO to czy warto dopłacić XXX zł dla zyskania wagi i otrzymania drugiej komory powietrznej Każdy patrzy na to inaczej i każdy ma nieco inne zdanie Ty też musisz sama zadecydować. Pozdrawiam Arek
czarnaMAMBA Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 Dzieki za konkretne rady. Własnie o to chodzi, że w biku którego mam możliwość kupić dośc tanio jest recon A ja już wczesniej myslałam o rebie. I juz od dwóch dni zastanawiam się czy wybrać lżejszy i z dwoma komorami czy tańszy z jedna Chyba pójdę jeszcze do sklepu pojeżdzić na tym rowerku i obadam jak pracuje amor pode mna.
Jason Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 Reba to tak naprawdę amorek maratoński + górska turystyka od ścigania xc to są sid-y . O prostej budowie , w miarę leki i naprawdę bardzo sztywny u mnie bez problemu łyka 185 tarcze i przestawienie na 115 , z kultura też bardzo dobrze i masa możliwości w dual air Recon to jak dla mnie amorek o podobnych zastosowaniach może ciut bardziej w enduro jeśli mowa o wersjach z większym skokiem , kultura pracy powinna być podobna w końcu budową są zbliżone - w niektórych aspektach , ale za to masa spora i solo air to dla mnie minus . Jeśli jeździsz xcm i turystycznie to reba da rady bez problemów , jeśli bardziej enduro to lepszym rozwiązaniem będzie rev. Oba ustawisz pod siebie
Fludi Napisano 12 Maja 2009 Napisano 12 Maja 2009 A ja mam taki drobny problem... Ogólnie jestem dość napalony na rebę, ale z tego co widzę ona występuje tylko w wersji pod tarczę. I tutaj się pojawia problem, bo jednak wolę V-ki. I co teraz lepiej zrobić kupić rebę i jakąś tarcze do niej (jak już coś to myślę o SLX), czy może wybrać tańszego recona, który ma piwoty pod V-ki. Chyba że jest coś innych firm warte uwagi?
Adik Napisano 12 Maja 2009 Napisano 12 Maja 2009 Chcesz Rebę do hexagona wsadzić? Może jeszcze tegoroczne lub 2008 R7 Elite? One są w wersjach z pivotami.
Fludi Napisano 12 Maja 2009 Napisano 12 Maja 2009 Jeśli czytnąłeś opis roweru do końca to byś zauważył, że ramę też chcę zmienić i docelowo ma być ta reba w levelu a6.
Schwefel Napisano 12 Maja 2009 Napisano 12 Maja 2009 Ogólnie jestem dość napalony na rebę, ale z tego co widzę ona występuje tylko w wersji pod tarczę. A kto ci każe brać najnowszą wersję? Reby z roczników 2008-05 miały piwoty więc w czym problem?
creative1989 Napisano 13 Maja 2009 Napisano 13 Maja 2009 W tym, że nie można ich dostać szukajcie, a znajdziecie na allegro najlepiej szukać
tomeks Napisano 13 Maja 2009 Napisano 13 Maja 2009 np. tu http://allegro.pl/item633875130_rock_shox_...ny_stan_rs.html
Fludi Napisano 14 Maja 2009 Napisano 14 Maja 2009 np. tu http://allegro.pl/item633875130_rock_shox_...ny_stan_rs.html Tylko, że mnie interesuje nówka, a nie używka. A gość który to sprzedaję... Nie będę komentował pierwszych zdań w aukcji... Po co serwis takiego amorka po niecałym tysiaku przebiegu...
Sel Napisano 14 Maja 2009 Napisano 14 Maja 2009 Oj jak ktoś katuje sprzęt to serwis po 1kk to nic specjalnego ;]
Schwefel Napisano 15 Maja 2009 Napisano 15 Maja 2009 W tym, że nie można ich dostać Jak się chce to się znajdzie http://www.xtrabike.pl/?co=Amortyzatory_na...71&strona=0 http://www.dobrerowery.com/product_info.php?products_id=5570 http://www.mbike.pl/product_info.php?cPath...roducts_id=2114 http://www.bike-center.pl/index.php?p2434,...arna-z-piwotami http://www.twomark.pl/index.php?s=produkt&...7&id_typu=1
Fludi Napisano 15 Maja 2009 Napisano 15 Maja 2009 Tak, tylko gość tam pisał, że używał do jazdy turystycznej... Średnio widzę jazdę turystyczną na tym amorku, a tym bardziej przy serwisowaniu go, więc nie jest prawie jak nówka. Szukać to i ja potrafię, ale trzeba jeszcze umieć czytać ze zrozumieniem. Wszystkie linki, które podałeś są "martwe" sklepy te nie mają amora na stanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.