Anonimos12345 Napisano Czwartek o 08:26 Napisano Czwartek o 08:26 Hej mam problem myślę o dwóch rowerach - będzie to pierwszy gravel chodzi mi raczej o turystyczną jazdę - chciałbym żeby pozycja była wygodnie mniej agresywna przymierzałem dwa rowery i nie wiem czy różnica siodełko/kierownica nie będzie wymuszała zbyt pochylonego stylu jazdy, czy mógłbym prosić o ocenę czy drop nie jest zbyt duży do tego co chcę osiągnąć ? Kierownic w żadnych z nich podnieść sięjuż nie da. Cytuj
chudzinki Napisano Czwartek o 08:37 Napisano Czwartek o 08:37 (edytowane) Serio? Nie znam się na tego typu rowerach, ale przecież to baaardzo agresywna pozycja. Nie ma nic wspólnego z turystyką, a tym bardziej nie nadaje się na pierwszego baranka. W ogóle to odpowiedni dla Ciebie rozmiar? Edytowane Czwartek o 08:38 przez chudzinki Cytuj
Anonimos12345 Napisano Czwartek o 08:39 Autor Napisano Czwartek o 08:39 Hmm czyli po prostu muszę odpuścić gravela ? W każdym który przymierzałem siodełko jest znacznie powyżej kierownicy Rozmiar to M mam 178cm wzrostu 83cm przekroku więc chyba ok Cytuj
chester_jds Napisano Czwartek o 08:53 Napisano Czwartek o 08:53 Czy na tych fotkach te sztyce są wyciągnięte z rowerów pod Twoją sylwetkę? Mam kilka cm mniej wzrostu (przekroku 1-2 cm mniej) ale w żadnym rowerze żadna sztyca nie wyłazi mi tak wysoko. Więc albo patrzymy na wyabstrahowane zdjęcia fantazyjnie zaprezentowanych rowerów, albo te rowery nie są dla Ciebie, bo są... za małe? Te rowery to jakie mają rozmiary ram? Cytuj
Anonimos12345 Napisano Czwartek o 08:54 Autor Napisano Czwartek o 08:54 Tak są dopasowane na mnie - to są M Cytuj
chester_jds Napisano Czwartek o 08:56 Napisano Czwartek o 08:56 I stopa leży dobrze na pedale a noga w najniższym położeniu korby ma wciąż lekkie ugięcie? Cytuj
Anonimos12345 Napisano Czwartek o 08:57 Autor Napisano Czwartek o 08:57 Tak, sprawdzałem na masę różnych sposobów łącznie z mnożeniem 0.885 taka wysokość jest ok obie ramy mają 54 cm Cytuj
Maciorra Napisano Czwartek o 09:52 Napisano Czwartek o 09:52 Godzinę temu, Anonimos12345 napisał: Hmm czyli po prostu muszę odpuścić gravela ? Niekoniecznie, ale jeśli chcesz bardziej wyprostowaną pozycję to na początek musisz poszukać ramy z większym stackiem niż te dwie ze zdjęć. Cytuj
Anonimos12345 Napisano Czwartek o 09:55 Autor Napisano Czwartek o 09:55 Tylko to kolejny rower w którym tak wygląda siodełko, może powinienem szukać jednak L ? Cytuj
Chociemir Napisano Czwartek o 10:21 Napisano Czwartek o 10:21 Trzeba poszukać roweru o innej geometrii niż te na zdjęciach. Dodatkowo pochylenie tułowia można zmniejszyć stosując kierownicę ze wznosem. Cytuj
marcesco Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Alu Topstone w rozmiarze M powinien być dobry, coś tam namotałeś ze sztycą, natomiast co się dzieje z tym kominem pod mostkiem to już bez komentarza. Podaj model tego Scotta, bo jeśli dobrze go rozpoznałem to M będzie za duży. Cytuj
Anonimos12345 Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu (edytowane) Speedster gravel 30 2024 właśnie serio długość sztycy jest ok jak może być za duży przy tym wyciągnięciu sztycy ?już totalnie się gubię Edytowane 22 godziny temu przez Anonimos12345 Cytuj
Anonimos12345 Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu To skąd ta sztyca wielka? Czy ja jestem jakiś wyjątkowo niewymiarowy czy za bardzo zafiksowałem się na tym dropie i jest git ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi