Marushka Napisano Poniedziałek o 17:28 Napisano Poniedziałek o 17:28 Hej, szykuję się do przejścia na tubeless i potrzebuję kupić taśmę do moich kół: https://alexrims.com/products/gx5/ znalazłam muc off ale nie wiem czy 25 mm to nie będzie za wąska, z drugiej strony 28 mm już wydaje się za szeroka. AI mówi żeby iść w 28 mm ale że to będzie na styk. Ktoś może wie i mi doradzi? Cytuj
RabbitHood Napisano Poniedziałek o 18:00 Napisano Poniedziałek o 18:00 1. Po co ci EJAJ? 2. Po co ci MUC-OFF? 3. Szerokość obręczy +3mm - czyli 26mm. Jakakolwiek taśma tublessowa się nada. Cytuj
ernorator Napisano wczoraj o 06:05 Napisano wczoraj o 06:05 Jakakolwiek to nie do końca. Stans, WTB - tanie i dobre. Na 23mm daj 26/27mm. 28 też da radę ale już trzeba być dokładnym żeby nie nakleić na haczyk obręczy. 1 Cytuj
przecietny.kolarz Napisano wczoraj o 06:18 Napisano wczoraj o 06:18 12 godzin temu, RabbitHood napisał: Jakakolwiek taśma tublessowa się nada. Byłbym ostrożny z tym stwierdzeniem. Już nie pamiętam jakiej firmy kupiłem, natomiast była totalnie sztywna. Naklejenie tego a potem montaż opony, to był totalny dramat. 12 godzin temu, RabbitHood napisał: 2. Po co ci MUC-OFF? Muc Off robi dobre produkty, natomiast w tym przypadku rzeczywiście cena wygląda na nieco kosmiczną. Cytuj
Greg1 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowane) 9 godzin temu, ernorator napisał: Stans, WTB - tanie i dobre Cytat Już nie pamiętam jakiej firmy kupiłem, natomiast była totalnie sztywna. No właśnie Stans jest przykładem takiej mega sztywnej taśmy. Żeby się jakoś układała warto podgrzewać suszarką do włosów. Zresztą Stans to to samo co Tesa 4289 (tak twierdzą internety), która jest tańsza. Ja nie oklejałem zbyt wielu kół ale bardzo fajną taśmą była taka niebieska Schwalbe, nie był to chamski plastik tylko takie jakby płótno podgumowane, elastyczne, świetnie się układające. Widziałem, że występuje w szerokości 27 mm Edytowane 21 godzin temu przez Greg1 Cytuj
Marushka Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu 10 godzin temu, ernorator napisał: Jakakolwiek to nie do końca. Stans, WTB - tanie i dobre. Na 23mm daj 26/27mm. 28 też da radę ale już trzeba być dokładnym żeby nie nakleić na haczyk obręczy. Dzięki! Cytuj
Seb Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowane) Jak masz płaską obręcz wewnątrz to pewnie 1-2mm, jak masz wgłębienie na feldze na środku to taśma szersza o 3-4mm ale 25mm też powinno dać radę teoretycznie. Mam taśmę Stans i jest OK czy sztywna może trochę jeśli ją porównać do taśmy izolacyjnej. Czy trudno się nią obręcz okleja, nie. Nie miałem żadnych problemów żeby okleić obręcze i zrobić tubeless. Edytowane 17 godzin temu przez Seb Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi