Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
12 godzin temu, RabbitHood napisał:

Jakakolwiek taśma tublessowa się nada.

Byłbym ostrożny z tym stwierdzeniem. Już nie pamiętam jakiej firmy kupiłem, natomiast była totalnie sztywna. Naklejenie tego a potem montaż opony, to był totalny dramat.

12 godzin temu, RabbitHood napisał:

2. Po co ci MUC-OFF?

Muc Off robi dobre produkty, natomiast w tym przypadku rzeczywiście cena wygląda na nieco kosmiczną.

Napisano (edytowane)
9 godzin temu, ernorator napisał:

Stans, WTB - tanie i dobre

Cytat

Już nie pamiętam jakiej firmy kupiłem, natomiast była totalnie sztywna.

No właśnie Stans jest przykładem takiej mega sztywnej taśmy. Żeby się jakoś układała warto podgrzewać suszarką do włosów. Zresztą Stans to to samo co Tesa 4289 (tak twierdzą internety), która jest tańsza.

Ja nie oklejałem zbyt wielu kół ale bardzo fajną taśmą była taka niebieska Schwalbe, nie był to chamski plastik tylko takie jakby płótno podgumowane, elastyczne, świetnie się układające. Widziałem, że występuje w szerokości 27 mm

Edytowane przez Greg1
  • +1 pomógł 1
Napisano
10 godzin temu, ernorator napisał:

Jakakolwiek to nie do końca.

Stans, WTB - tanie i dobre. Na 23mm daj 26/27mm. 28 też da radę ale już trzeba być dokładnym żeby nie nakleić na haczyk obręczy. 

Dzięki!

Napisano (edytowane)

Jak masz płaską obręcz wewnątrz to pewnie 1-2mm, jak masz wgłębienie na feldze na środku to taśma szersza o 3-4mm ale 25mm też powinno dać radę teoretycznie.

Mam taśmę Stans i jest OK czy sztywna może trochę jeśli ją porównać do taśmy izolacyjnej. Czy trudno się nią obręcz okleja, nie. Nie miałem żadnych problemów żeby okleić obręcze i zrobić tubeless.

Edytowane przez Seb