Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Bierz focusa, rozmiar dobrze dobierz bo tam jest mostek nakombinowany i drogi do zmiany w razie czego. Opony zmienisz na wejście na coś lżejszego bo te Maxxisy drutowe jakiś ulep pod 900g podchodzi i ogień

Edytowane przez Nurbon
Napisano

Ja bym Focusa odrzucił przez prowadzenie kabli.

7 minut temu, leotdipl napisał:

Canyon ma jeszcze sztywną oś w starym standardzie Boost (15x100mm)

Tam chyba mają jakiś błąd.

Napisano (edytowane)

Dla mnie to no brainer.

Focus w karbonie, na xt, fox.

Canyon alu, slx, recon.

I jeszcze Focus tańszy.

Edytowane przez przemeg
Napisano

Myślę, że to najlepsza oferta. Lepszej tutaj z wymienionych dla mnie nie ma. Brak myk myka. Jeśli tego nie potrzebujesz to Panie brać! Blat 34T, XT, karbon, blokada amora i Rock Shox. Opony? Znak zapytania. Nie znam. 2,25" jest OK.

• +1 pomógł 1
Napisano
12 godzin temu, przemeg napisał:

Kolega @CoolBreezeOne ma chyba taką sensę, może ci podpowie.

Tak, mam i z zadowoleniem ujeżdżam - rocznik 2024, ale tam nic poza malowaniem się nie zmieniło. Sensa to taki głos rozsądku w rowerowej ofercie. Nie śledzę rynku i pewnie są lepsze opcje, ale kompleksowo to co dostajemy od S za tą cenę, to uczciwy układ. Tam siedzi cały XTek, poza kasetą, łańcuchem i tarczami. Nawet suport XT wcisnęli co nie jest takie oczywiste na pierwszy montaż. O kołach się nie wypowiem - przełożyłem DTSwisy od skociszcza. Sensowe robią w rezerwie. Opony Vittoria Barzo 2,25 (fabryka mówi, że rama przyjmie 2,35), na pewno dadzą radę w terenie, ale jak się okazuje nie tylko. SID, jak to SID. Nie jest wzięty z górnej półki ale działa. Jak dałem na zerowy, to mój majster był zdziwiony, że wszystko było super - jak nie z fabryki. Do ramy nie ma się co przyczepić. Wykonana bardzo dobrze - a malowanie super. Uważam, że jak Sensa idzie w niebieskie, nieważne czy szosa, grvl czy mtb, to mają talent. Przyznam, że na żywo wygląda zdecydowanie lepiej niż na fotach z katalogu.

Największa skucha, o której nie piszą, to wewnętrzne prowadzenie pancerza przerzutki - jak w Scale'u 940 z 2018 i zapewne w wielu innych konstrukcjach. To co widać na wierzchu do i od portów w ramie jest w pancerzu. W ramie leci linka (nie pamiętam już czy w "koszulce, czy goła). U siebie mam już pełen pancerz. Może w nowych modelach na 2026 z dopiskiem XCR już to ogarnęli. No i geo w XCRach jest już nowe.

Jak się ma ochotę bawić w porównania, szukanie tego swojego grala, to można. Ja Sensę kupiłem i cieszę się jazdą. Co mi w niej nie pasowało, to zmodziłem - częściowo na podstawie doświadczenia, a częściowo ot tak - bo chciałem.

Czy szukałbym teraz czegoś innego w kategorii HT - no nie wiem. Może gdybym miał się na serio ścigać, to szukałbym czegoś bardziej wylajtowanego. Ale wiecie, rozumiecie - budżet ;)