Nurbon Napisano 16 Kwietnia Napisano 16 Kwietnia (edytowane) Bierz focusa, rozmiar dobrze dobierz bo tam jest mostek nakombinowany i drogi do zmiany w razie czego. Opony zmienisz na wejście na coś lżejszego bo te Maxxisy drutowe jakiś ulep pod 900g podchodzi i ogień Edytowane 16 Kwietnia przez Nurbon Cytuj
chudzinki Napisano 16 Kwietnia Napisano 16 Kwietnia Ja bym Focusa odrzucił przez prowadzenie kabli. 7 minut temu, leotdipl napisał: Canyon ma jeszcze sztywną oś w starym standardzie Boost (15x100mm) Tam chyba mają jakiś błąd. Cytuj
Nurbon Napisano 16 Kwietnia Napisano 16 Kwietnia Za to focus ma udh i nie ma pressfit, zawsze jest jakieś "ale" Cytuj
chudzinki Napisano 16 Kwietnia Napisano 16 Kwietnia (edytowane) Canyon też nie ma pressfita, a nawet jakby miał to i tak ja nie wybrałbym Focusa. Edytowane 16 Kwietnia przez chudzinki Cytuj
przemeg Napisano 16 Kwietnia Napisano 16 Kwietnia (edytowane) Dla mnie to no brainer. Focus w karbonie, na xt, fox. Canyon alu, slx, recon. I jeszcze Focus tańszy. Edytowane 16 Kwietnia przez przemeg Cytuj
Maciul Napisano 20 Kwietnia Autor Napisano 20 Kwietnia Moja batalia z wyborem nadal trwa. Dzisiaj przeglądając oferty napotkałem się na taki rower. https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-sensa-fiori-evo-elite-ltd-pd36382/?v_Id=265445 Co o nim myślicie? Warto go kupic? Może ktoś ma i chciałbym sie podzielić swoimi odczuciami? Cytuj
leotdipl Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia Myślę, że to najlepsza oferta. Lepszej tutaj z wymienionych dla mnie nie ma. Brak myk myka. Jeśli tego nie potrzebujesz to Panie brać! Blat 34T, XT, karbon, blokada amora i Rock Shox. Opony? Znak zapytania. Nie znam. 2,25" jest OK. 1 Cytuj
przemeg Napisano 21 Kwietnia Napisano 21 Kwietnia Kolega @CoolBreezeOne ma chyba taką sensę, może ci podpowie. Cytuj
chudzinki Napisano 21 Kwietnia Napisano 21 Kwietnia 18 godzin temu, Maciul napisał: Co o nim myślicie? Jego największy rozmiar jest dość mały w stosunku do Focusa czy Canyona, a pozycja bardziej agresywna. Cytuj
leotdipl Napisano 21 Kwietnia Napisano 21 Kwietnia Nie wypowiadam się n/to pozycji. Na temat problemu z doborem rozmiaru polecam ten wątek: https://www.forumrowerowe.org/topic/272938-rozmiar-ramy-sensa-fiori-evo-elite-ciekawostka/ Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 21 Kwietnia Napisano 21 Kwietnia 12 godzin temu, przemeg napisał: Kolega @CoolBreezeOne ma chyba taką sensę, może ci podpowie. Tak, mam i z zadowoleniem ujeżdżam - rocznik 2024, ale tam nic poza malowaniem się nie zmieniło. Sensa to taki głos rozsądku w rowerowej ofercie. Nie śledzę rynku i pewnie są lepsze opcje, ale kompleksowo to co dostajemy od S za tą cenę, to uczciwy układ. Tam siedzi cały XTek, poza kasetą, łańcuchem i tarczami. Nawet suport XT wcisnęli co nie jest takie oczywiste na pierwszy montaż. O kołach się nie wypowiem - przełożyłem DTSwisy od skociszcza. Sensowe robią w rezerwie. Opony Vittoria Barzo 2,25 (fabryka mówi, że rama przyjmie 2,35), na pewno dadzą radę w terenie, ale jak się okazuje nie tylko. SID, jak to SID. Nie jest wzięty z górnej półki ale działa. Jak dałem na zerowy, to mój majster był zdziwiony, że wszystko było super - jak nie z fabryki. Do ramy nie ma się co przyczepić. Wykonana bardzo dobrze - a malowanie super. Uważam, że jak Sensa idzie w niebieskie, nieważne czy szosa, grvl czy mtb, to mają talent. Przyznam, że na żywo wygląda zdecydowanie lepiej niż na fotach z katalogu. Największa skucha, o której nie piszą, to wewnętrzne prowadzenie pancerza przerzutki - jak w Scale'u 940 z 2018 i zapewne w wielu innych konstrukcjach. To co widać na wierzchu do i od portów w ramie jest w pancerzu. W ramie leci linka (nie pamiętam już czy w "koszulce, czy goła). U siebie mam już pełen pancerz. Może w nowych modelach na 2026 z dopiskiem XCR już to ogarnęli. No i geo w XCRach jest już nowe. Jak się ma ochotę bawić w porównania, szukanie tego swojego grala, to można. Ja Sensę kupiłem i cieszę się jazdą. Co mi w niej nie pasowało, to zmodziłem - częściowo na podstawie doświadczenia, a częściowo ot tak - bo chciałem. Czy szukałbym teraz czegoś innego w kategorii HT - no nie wiem. Może gdybym miał się na serio ścigać, to szukałbym czegoś bardziej wylajtowanego. Ale wiecie, rozumiecie - budżet Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 21 Kwietnia Mod Team Napisano 21 Kwietnia Dorzucam : https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-superior-xp-969-pd23076/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi