Kuba1123 Napisano Piątek o 16:55 Napisano Piątek o 16:55 (edytowane) Witam jaki rower mtb z pełnym zawieszeniem polecacie do 13000 +/-? Zależy mi przede wszystkim o jak najlepszej jakości włókna węglowego bo na naszym rodzimym Krossie się już trochę przejechałem ;( Wzrost 178 także chyba m-ka, jeżdżę głównie po lasach i polnych drogach, w góry się nie wybieram. Hardtralia już mam ale chce czegoś nowego. Edytowane Piątek o 16:58 przez Kuba1123 Cytuj
KSikorski Napisano Piątek o 17:02 Napisano Piątek o 17:02 1. Ma być cross country czy w cięższy teren? 2. Preferujesz zakup stacjonarny i stacjonarną obsługę, czy też zakup wysyłkowy i ograniczone możliwości obsługi posprzedażowej? Cytuj
Kuba1123 Napisano Piątek o 17:06 Autor Napisano Piątek o 17:06 Cross country, raczej zakup wysyłkowy bo w moich stronach ciężko o dobry sklep rowerowy Cytuj
adamsanders Napisano Piątek o 17:07 Napisano Piątek o 17:07 Las, polne drogi. Zaraz ci gravela będą wciskać Cytuj
Kuba1123 Napisano Piątek o 17:08 Autor Napisano Piątek o 17:08 Haha gravela i hardtraila już mam Ale uwierzcie mi że na tym hardtraila po korzeniach czy większych hopkach tyłek bardzo lata na lewo i prawo, miałem kiedyś okazję przejechać się fullem i było całkiem fajnie Cytuj
adamsanders Napisano Piątek o 17:12 Napisano Piątek o 17:12 Mnie się polskie lasy kojarzą z płaskimi prostokatami do objechania nawet na szosie plus więc musisz doprecyzowac. Cytuj
Kuba1123 Napisano Piątek o 17:15 Autor Napisano Piątek o 17:15 No u mnie takie lasy że same korzenie są plus bardzo dużo piaszczystych dróg. Cytuj
KSikorski Napisano Piątek o 20:25 Napisano Piątek o 20:25 Canyon Lux World Cup CF 7 jest teraz za 11 999zł Ten scalpel wygląda interesująco, na allegro lokalnie wisi już za 12 500zł: https://www.olx.pl/d/oferta/cannondale-scalpel-2-carbon-m-2023-2024-nowy-lefty-ocho-full-gwarancja-CID767-ID17kGA7.html Cytuj
Ślawus Napisano Piątek o 20:53 Napisano Piątek o 20:53 nowy cannondale tutaj można kupić taniej: https://www.biker-boarder.de/cannondale/3043533.html#media2 2 Cytuj
KSikorski Napisano Sobota o 04:41 Napisano Sobota o 04:41 W tej cenie scalpel wydaje się być świetną sprawą. Specyfikacja bez słabych punktów, jedynie obręcze mogłyby być kilka milimetrów szersze, ale... Można im to wybaczyć. Cytuj
lelek2 Napisano Sobota o 05:16 Napisano Sobota o 05:16 Ten cannondale petarda. Chyba nic lepszego nie znajdziesz Cytuj
przemeg Napisano Sobota o 05:40 Napisano Sobota o 05:40 Scalpel ma 2 słabsze strony. Suport cannona, przy wymianie pasuje tylko ten ich standard. I brak miejsca na 2 bidony poza tym mocny zawodnik i ludzie chwalą jak jeździ. Cytuj
marcin_ostrów Napisano Sobota o 06:32 Napisano Sobota o 06:32 Do momentu w którym Ocho mówi papa Co się często niestety zdarza. Cytuj
adamsanders Napisano Sobota o 07:40 Napisano Sobota o 07:40 Na foto jest miejsce na bidon pod rurą podsiodlowa, a to chyba M jest. Rower super, malowanie akurat takie se 😁 Cytuj
KSikorski Napisano Sobota o 07:41 Napisano Sobota o 07:41 Scalpel ma dwa miejsca na bidony. Myślę że standard suportu wymienianego co kilka lat nie powinien być czynnikiem decydującym o wyborze rower 😉 O lefty ocho są faktycznie słabe opinie od strony serwisu, niemniej można przyjąć założenie że na kilka sezonów starczy, a potem wymiana widła i piasty. Myślę że przy cenie startowej około 10 500zł wciąż się to dobrze kalkuluje Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano Sobota o 08:00 Mod Team Napisano Sobota o 08:00 Nawet w opisie jest podane, że ma "dwa miejsca na bidon, więc nie trzeba plecaka", no i "Helleluja !", przepraszam, "Halleluja !" robi robotę Jak ktoś się obawia Ocho, to przecież na starcie można go wymienić - chyba nie jest aż tak trudno zbywalny ? Sam bym Scalpela z chęcią przetestował (Ocho też, bo na jego pracę chyba nikt nie narzeka, albo mało), być może nawet długoterminowo, ale za dużo mam rowerów, a czasu i chęci na jazdę za mało... Cytuj
adamsanders Napisano Sobota o 08:06 Napisano Sobota o 08:06 W sam raz to jest n+1 🤭 Ile to za dużo w takim razie? Cytuj
Kuba1123 Napisano Sobota o 10:09 Autor Napisano Sobota o 10:09 (edytowane) A co myślicie o trek supercaliber 9.6 gen2? Trochę ciężki mi się wydaje ale dużo dobrego słyszałem o treku. Edytowane Sobota o 10:11 przez Kuba1123 Cytuj
adamsanders Napisano Sobota o 10:35 Napisano Sobota o 10:35 AI podaje dla cannondale mniej niż 11.5kg Trek sam się chwali że ponad 13 już z mlekiem, przepaść jednym słowem. Sama waga go dysklasyfikuje. Cytuj
Kuba1123 Napisano Sobota o 10:39 Autor Napisano Sobota o 10:39 A w cannodale jest możliwość założenia większej zębatki z przodu? Cytuj
Kuba1123 Napisano Sobota o 12:54 Autor Napisano Sobota o 12:54 Czy poszczególne marki różnią się jakoś pod względem jakości włókna węglowego? Bo mój KROSS pęka od samego patrzenia Cytuj
emski Napisano Sobota o 13:04 Napisano Sobota o 13:04 oczywiście, że tak, różnie ułożone sploty włókien ... etc. kross do 2025 lub 2024 sam produkował ramy karbonowe wyższych modeli Cytuj
adamsanders Napisano Sobota o 13:08 Napisano Sobota o 13:08 Do cannondale prawie na pewno wejdzie 34t to raczej standard w tego typu rowerach. W tej aukcji na OLX to ktoś sobie wpisał że rozmiar M na wzrost 162-188 chłop jednym zdaniem ogarnął 3-4 rozmiarowki 😇 Cytuj
leotdipl Napisano Sobota o 14:11 Napisano Sobota o 14:11 Godzinę temu, emski napisał: oczywiście, że tak, różnie ułożone sploty włókien ... etc. kross do 2025 lub 2024 sam produkował ramy karbonowe wyższych modeli Jak sam ? Zlecał produkcję w Azji. Projektował sam. O to ci chyba chodziło. Cytuj
Kuba1123 Napisano Sobota o 14:50 Autor Napisano Sobota o 14:50 Czyli Cannondale może pochwalić dobrą jakością węgla? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi