Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam jaki rower mtb z pełnym zawieszeniem polecacie do 13000 +/-? Zależy mi przede wszystkim o jak najlepszej jakości włókna węglowego bo na naszym rodzimym Krossie się już trochę przejechałem ;( Wzrost 178 także chyba m-ka, jeżdżę głównie po lasach i polnych drogach, w góry się nie wybieram. Hardtralia już mam ale chce czegoś nowego.

Edytowane przez Kuba1123
Napisano

Haha gravela i hardtraila już mam 

Ale uwierzcie mi że na tym hardtraila po korzeniach czy większych hopkach tyłek bardzo lata na lewo i prawo, miałem kiedyś okazję przejechać się fullem i było całkiem fajnie 

Napisano

Scalpel ma 2 słabsze strony. Suport cannona, przy wymianie pasuje tylko ten ich standard. I brak miejsca na 2 bidony :) poza tym mocny zawodnik i ludzie chwalą jak jeździ. 

Napisano

Scalpel ma dwa miejsca na bidony.

Myślę że standard suportu wymienianego co kilka lat nie powinien być czynnikiem decydującym o wyborze rower 😉

O lefty ocho są faktycznie słabe opinie od strony serwisu, niemniej można przyjąć założenie że na kilka sezonów starczy, a potem wymiana widła i piasty. Myślę że przy cenie startowej około 10 500zł wciąż się to dobrze kalkuluje

• Mod Team
Napisano

Nawet w opisie jest podane, że ma "dwa miejsca na bidon, więc nie trzeba plecaka", no i "Helleluja !", przepraszam, "Halleluja !" robi robotę :icon_cool:

Jak ktoś się obawia Ocho, to przecież na starcie można go wymienić - chyba nie jest aż tak trudno zbywalny ? 

Sam bym Scalpela z chęcią przetestował (Ocho też, bo na jego pracę chyba nikt nie narzeka, albo mało), być może nawet długoterminowo, ale za dużo mam rowerów, a czasu i chęci na jazdę za mało...

Napisano (edytowane)

A co myślicie o trek supercaliber 9.6 gen2? Trochę ciężki mi się wydaje ale dużo dobrego słyszałem o treku.

Edytowane przez Kuba1123
Napisano

oczywiście, że tak, różnie ułożone sploty włókien ... etc. kross do 2025 lub 2024 sam produkował ramy karbonowe wyższych modeli

Napisano
Godzinę temu, emski napisał:

oczywiście, że tak, różnie ułożone sploty włókien ... etc. kross do 2025 lub 2024 sam produkował ramy karbonowe wyższych modeli

Jak sam ? Zlecał produkcję w Azji. Projektował sam. O to ci chyba chodziło.