Kuba1123 Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia (edytowane) Witam jaki rower mtb z pełnym zawieszeniem polecacie do 13000 +/-? Zależy mi przede wszystkim o jak najlepszej jakości włókna węglowego bo na naszym rodzimym Krossie się już trochę przejechałem ;( Wzrost 178 także chyba m-ka, jeżdżę głównie po lasach i polnych drogach, w góry się nie wybieram. Hardtralia już mam ale chce czegoś nowego. Edytowane 10 Kwietnia przez Kuba1123 Cytuj
KSikorski Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia 1. Ma być cross country czy w cięższy teren? 2. Preferujesz zakup stacjonarny i stacjonarną obsługę, czy też zakup wysyłkowy i ograniczone możliwości obsługi posprzedażowej? Cytuj
Kuba1123 Napisano 10 Kwietnia Autor Napisano 10 Kwietnia Cross country, raczej zakup wysyłkowy bo w moich stronach ciężko o dobry sklep rowerowy Cytuj
adamsanders Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia Las, polne drogi. Zaraz ci gravela będą wciskać Cytuj
Kuba1123 Napisano 10 Kwietnia Autor Napisano 10 Kwietnia Haha gravela i hardtraila już mam Ale uwierzcie mi że na tym hardtraila po korzeniach czy większych hopkach tyłek bardzo lata na lewo i prawo, miałem kiedyś okazję przejechać się fullem i było całkiem fajnie Cytuj
adamsanders Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia Mnie się polskie lasy kojarzą z płaskimi prostokatami do objechania nawet na szosie plus więc musisz doprecyzowac. Cytuj
Kuba1123 Napisano 10 Kwietnia Autor Napisano 10 Kwietnia No u mnie takie lasy że same korzenie są plus bardzo dużo piaszczystych dróg. Cytuj
KSikorski Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia Canyon Lux World Cup CF 7 jest teraz za 11 999zł Ten scalpel wygląda interesująco, na allegro lokalnie wisi już za 12 500zł: https://www.olx.pl/d/oferta/cannondale-scalpel-2-carbon-m-2023-2024-nowy-lefty-ocho-full-gwarancja-CID767-ID17kGA7.html Cytuj
Ślawus Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia nowy cannondale tutaj można kupić taniej: https://www.biker-boarder.de/cannondale/3043533.html#media2 2 Cytuj
KSikorski Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia W tej cenie scalpel wydaje się być świetną sprawą. Specyfikacja bez słabych punktów, jedynie obręcze mogłyby być kilka milimetrów szersze, ale... Można im to wybaczyć. Cytuj
lelek2 Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia Ten cannondale petarda. Chyba nic lepszego nie znajdziesz Cytuj
przemeg Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia Scalpel ma 2 słabsze strony. Suport cannona, przy wymianie pasuje tylko ten ich standard. I brak miejsca na 2 bidony poza tym mocny zawodnik i ludzie chwalą jak jeździ. Cytuj
marcin_ostrów Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia Do momentu w którym Ocho mówi papa Co się często niestety zdarza. Cytuj
adamsanders Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia Na foto jest miejsce na bidon pod rurą podsiodlowa, a to chyba M jest. Rower super, malowanie akurat takie se 😁 Cytuj
KSikorski Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia Scalpel ma dwa miejsca na bidony. Myślę że standard suportu wymienianego co kilka lat nie powinien być czynnikiem decydującym o wyborze rower 😉 O lefty ocho są faktycznie słabe opinie od strony serwisu, niemniej można przyjąć założenie że na kilka sezonów starczy, a potem wymiana widła i piasty. Myślę że przy cenie startowej około 10 500zł wciąż się to dobrze kalkuluje Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 11 Kwietnia Mod Team Napisano 11 Kwietnia Nawet w opisie jest podane, że ma "dwa miejsca na bidon, więc nie trzeba plecaka", no i "Helleluja !", przepraszam, "Halleluja !" robi robotę Jak ktoś się obawia Ocho, to przecież na starcie można go wymienić - chyba nie jest aż tak trudno zbywalny ? Sam bym Scalpela z chęcią przetestował (Ocho też, bo na jego pracę chyba nikt nie narzeka, albo mało), być może nawet długoterminowo, ale za dużo mam rowerów, a czasu i chęci na jazdę za mało... Cytuj
adamsanders Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia W sam raz to jest n+1 🤭 Ile to za dużo w takim razie? Cytuj
Kuba1123 Napisano 11 Kwietnia Autor Napisano 11 Kwietnia (edytowane) A co myślicie o trek supercaliber 9.6 gen2? Trochę ciężki mi się wydaje ale dużo dobrego słyszałem o treku. Edytowane 11 Kwietnia przez Kuba1123 Cytuj
adamsanders Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia AI podaje dla cannondale mniej niż 11.5kg Trek sam się chwali że ponad 13 już z mlekiem, przepaść jednym słowem. Sama waga go dysklasyfikuje. Cytuj
Kuba1123 Napisano 11 Kwietnia Autor Napisano 11 Kwietnia A w cannodale jest możliwość założenia większej zębatki z przodu? Cytuj
Kuba1123 Napisano 11 Kwietnia Autor Napisano 11 Kwietnia Czy poszczególne marki różnią się jakoś pod względem jakości włókna węglowego? Bo mój KROSS pęka od samego patrzenia Cytuj
emski Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia oczywiście, że tak, różnie ułożone sploty włókien ... etc. kross do 2025 lub 2024 sam produkował ramy karbonowe wyższych modeli Cytuj
adamsanders Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia Do cannondale prawie na pewno wejdzie 34t to raczej standard w tego typu rowerach. W tej aukcji na OLX to ktoś sobie wpisał że rozmiar M na wzrost 162-188 chłop jednym zdaniem ogarnął 3-4 rozmiarowki 😇 Cytuj
leotdipl Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia Godzinę temu, emski napisał: oczywiście, że tak, różnie ułożone sploty włókien ... etc. kross do 2025 lub 2024 sam produkował ramy karbonowe wyższych modeli Jak sam ? Zlecał produkcję w Azji. Projektował sam. O to ci chyba chodziło. Cytuj
Kuba1123 Napisano 11 Kwietnia Autor Napisano 11 Kwietnia Czyli Cannondale może pochwalić dobrą jakością węgla? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi