Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Czy trek ion 200 rt + flare rt ma obecnie jakiś tańszy zamiennik o podobnej mocy i wielkości. Ewentualnie może być i droższy ale mocniejszy przy zachowaniu podobnych rozmiarów.

Pozdrawiam

Napisano

@Eathan nie pchałbym się  obecnie w Treka .    Poczekałbym na nową wersję  ( o ile wypuszczą )  bo obecna " konstrukcja " trąci wiekiem " . Złącze micro  , tylko dwanaście (12 )  godzin  dziennych " mrugów "  i znane  komplikacje    kooperacji z Garminem .

Napisano

@pecio tak, tak... Ale mimo wszystko to nadal niezła lampa. Sam teraz w nawiązaniu do rozmowy naszej z wczoraj kminie, czy wydać 550 zł na starszą variatkę, czy ponad 2x tyle na nowszą :D Zakładam, że tutaj na styku garmin - garmin problemu już nie ma, ale to micro usb mnie irytuje. 

Napisano

@Eathan  Z Bontragerem /Trekiem  jest / był  ( bo obecnie nie wiem  czy coś się zmieniło  po stronie Treka ) problem ,  że po każdym ładowaniu Flarki  trzeba było robić jej reset aby poprawnie pokazywała poziom baterii w Edku.  Tak po za tym  bardzo miło wspominam  " zadnią " Flarkę .  Jak wiadomo   chadzam z   duchem czasu 😉 (  staram się być postępowy 😁 )  i mam tego lampiona z tyłu co mam  .

• +1 pomógł 1
Napisano

@peciono dalej to samo. Reset potrzebny albo usunięcie i sparowanie ponowne pomaga a i tak nie zawsze. No i też już się rozglądam za czymś innym bo Flarka coraz krócej trzyma. Max 5/6h na All-Day Flash. Chyba Variatkę jakąś przygarnę.

Napisano

@bashey_pl jestem na podobnym etapie. Niby gravel więc radar przydaje się, ale nie tak często jak na szosie. Więc siłą rzeczy skreślam 820 i patrzę na 615. Z drugiej stromy rozważam MagicShine SeeMee 400 z ANT+. Ciekaw jestem do czego Ty doszedłeś. 

Napisano

Dzięki za odpowiedzi

Puki co mam na czym jeździć (stary bontrager ion 200 rt + flare rt). Poczekam może pojawi się coś nowego wartego uwagi.

Pozdrawiam

Napisano

Ja tam na gravelu latam z Variatką i sobie chwalę. Wlatując na szutr,las itd wyłączam bezpośrednio z 1040. Ale częściej zmieniam tryb świecenia bo wylatując na drogę czasem zapominałem włączyć ^^

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

@burz w lesie nie gonią Ciebie samochody to światło się nie pali. Działa sam radar . Jak wjedziesz na drogę i radar wykryje pojazd to zaczyna mrugać . Czyli de facto w lesie się nie świeci. 

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 2
Napisano (edytowane)

Dokładnie tak. Ale jak goni rowerzysta, też się zapala ;) 

Przy okazji, nie wiem dlaczego, ale po kilkunastu minutach w Garminie Explore przestaje działać sygnał dźwiękowy wykrycia pojazdu.

Edytowane przez burz
  • +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

@burz Pewnie  jakaś zwiecha  w sofciku Explorera.  Tego nie przeskoczysz  chyba ,że aktualuzacją do nowszej wersji. Rozumiem  ,że po ponownym uruchomieniu  " zestawu " znowu wszystko na chwilę działa. 

A tak nawiasem ja mam wyłączone powiadamiania dźwiękowe  bo bym pi........ca dostał. 😁 Kątem oka widać zmiany na ekranie jak wyskakuje boczna belka .

@Eathan tak . Zaczyna mrugać jak radar wykryje ruch z tyłu biznesu .  Można wiele  zaoszczędzić pracy akumulatora w ten sposób.  Po wykryciu mruga normalnie  a jak już jest bardzo blisko to częstość mrugów się zwiększa.

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1
Napisano

Jak jest małe natężenie ruchu  to nawet spoko . Ale jak mamy przelecieć po mieście czy wojewódzką to to pikanie zaczyna mocno irytować.

• +1 pomógł 1
Napisano
W dniu 27.03.2026 o 09:55, Eathan napisał:

@bashey_pl jestem na podobnym etapie. Niby gravel więc radar przydaje się, ale nie tak często jak na szosie. Więc siłą rzeczy skreślam 820 i patrzę na 615. Z drugiej stromy rozważam MagicShine SeeMee 400 z ANT+. Ciekaw jestem do czego Ty doszedłeś. 

No już po ostatnich jazdach Flarka "zdycha". Nie wytrzymała 2 godzinnej jazdy, a była ładowana na full. Myślałem nad tą SeeMee 400 po przeczytaniu któregoś Twojego posta i szedłem w tym kierunku. Ale tak sobie myślałem, że radar też by mi się przydał. Mam bardzo mieszane trasy od DDR po szuter i asfalt. Coraz częściej wypuszczam się dalej po asfaltowych rubieżach w moich okolicach no i wybór tylko jeden no...... Variatka 515 miała być ale namówiliście w innych wątkach i idzie 820😀

• +1 pomógł 2