znajomy Napisano 26 Marca Napisano 26 Marca Cześć Czy trek ion 200 rt + flare rt ma obecnie jakiś tańszy zamiennik o podobnej mocy i wielkości. Ewentualnie może być i droższy ale mocniejszy przy zachowaniu podobnych rozmiarów. Pozdrawiam Cytuj
pecio Napisano 26 Marca Napisano 26 Marca https://ride.lezyne.com/collections/all-smart-connect/products/ktv-pro-smart-pair Cytuj
Eathan Napisano 26 Marca Napisano 26 Marca @znajomy nie wiem, czy jest sens szukać. Zestaw Treka kupisz za 271 zł => https://www.pepper.pl/promocje/zestaw-lampy-przod-tyl-trek-ion-200-rt-flare-rt-1249485 Kod rabatowy nadal działa i cena faktycznie spada. Cytuj
pecio Napisano 26 Marca Napisano 26 Marca @Eathan nie pchałbym się obecnie w Treka . Poczekałbym na nową wersję ( o ile wypuszczą ) bo obecna " konstrukcja " trąci wiekiem " . Złącze micro , tylko dwanaście (12 ) godzin dziennych " mrugów " i znane komplikacje kooperacji z Garminem . Cytuj
Eathan Napisano 26 Marca Napisano 26 Marca @pecio tak, tak... Ale mimo wszystko to nadal niezła lampa. Sam teraz w nawiązaniu do rozmowy naszej z wczoraj kminie, czy wydać 550 zł na starszą variatkę, czy ponad 2x tyle na nowszą Zakładam, że tutaj na styku garmin - garmin problemu już nie ma, ale to micro usb mnie irytuje. Cytuj
pecio Napisano 26 Marca Napisano 26 Marca @Eathan Z Bontragerem /Trekiem jest / był ( bo obecnie nie wiem czy coś się zmieniło po stronie Treka ) problem , że po każdym ładowaniu Flarki trzeba było robić jej reset aby poprawnie pokazywała poziom baterii w Edku. Tak po za tym bardzo miło wspominam " zadnią " Flarkę . Jak wiadomo chadzam z duchem czasu 😉 ( staram się być postępowy 😁 ) i mam tego lampiona z tyłu co mam . 1 Cytuj
bashey_pl Napisano 27 Marca Napisano 27 Marca @peciono dalej to samo. Reset potrzebny albo usunięcie i sparowanie ponowne pomaga a i tak nie zawsze. No i też już się rozglądam za czymś innym bo Flarka coraz krócej trzyma. Max 5/6h na All-Day Flash. Chyba Variatkę jakąś przygarnę. Cytuj
Eathan Napisano 27 Marca Napisano 27 Marca @bashey_pl jestem na podobnym etapie. Niby gravel więc radar przydaje się, ale nie tak często jak na szosie. Więc siłą rzeczy skreślam 820 i patrzę na 615. Z drugiej stromy rozważam MagicShine SeeMee 400 z ANT+. Ciekaw jestem do czego Ty doszedłeś. Cytuj
znajomy Napisano 27 Marca Autor Napisano 27 Marca Dzięki za odpowiedzi Puki co mam na czym jeździć (stary bontrager ion 200 rt + flare rt). Poczekam może pojawi się coś nowego wartego uwagi. Pozdrawiam Cytuj
Rybus85 Napisano 27 Marca Napisano 27 Marca Ja tam na gravelu latam z Variatką i sobie chwalę. Wlatując na szutr,las itd wyłączam bezpośrednio z 1040. Ale częściej zmieniam tryb świecenia bo wylatując na drogę czasem zapominałem włączyć ^^ 1 Cytuj
pecio Napisano 27 Marca Napisano 27 Marca @Rybus85 zrobić dobry smart "wkład " do SBL i sama w lesie się wyłączy a na drodze jak wykryje auta to zacznie walić po oczkach. Cytuj
Eathan Napisano 27 Marca Napisano 27 Marca @pecio to mnie teraz zainspirowałeś... Który smart wyzwalcz pozwala na automatyzację wyłączenia po wjechaniu do lasu i włączenia po wyjechaniu z niego? Cytuj
pecio Napisano 27 Marca Napisano 27 Marca @Eathan poczytaj wątek o Varii tam nie dawno wklejałem wsad do SBL koledze @burz https://www.forumrowerowe.org/topic/267752-radar-garmin-varia/?&page=6#comments 1 Cytuj
burz Napisano 27 Marca Napisano 27 Marca Potwierdzam, wsad działa zgodnie z oczekiwaniami - choć nie ma czegoś takiego jak wyłączenie świateł po wjechaniu do lasu. Cytuj
pecio Napisano 27 Marca Napisano 27 Marca (edytowane) @burz w lesie nie gonią Ciebie samochody to światło się nie pali. Działa sam radar . Jak wjedziesz na drogę i radar wykryje pojazd to zaczyna mrugać . Czyli de facto w lesie się nie świeci. Edytowane 27 Marca przez pecio 2 Cytuj
Eathan Napisano 27 Marca Napisano 27 Marca Zmyślne. Rozumiem, że pali się tylko jak radar widzi auto? Cytuj
burz Napisano 27 Marca Napisano 27 Marca (edytowane) Dokładnie tak. Ale jak goni rowerzysta, też się zapala Przy okazji, nie wiem dlaczego, ale po kilkunastu minutach w Garminie Explore przestaje działać sygnał dźwiękowy wykrycia pojazdu. Edytowane 27 Marca przez burz 1 Cytuj
pecio Napisano 27 Marca Napisano 27 Marca (edytowane) @burz Pewnie jakaś zwiecha w sofciku Explorera. Tego nie przeskoczysz chyba ,że aktualuzacją do nowszej wersji. Rozumiem ,że po ponownym uruchomieniu " zestawu " znowu wszystko na chwilę działa. A tak nawiasem ja mam wyłączone powiadamiania dźwiękowe bo bym pi........ca dostał. 😁 Kątem oka widać zmiany na ekranie jak wyskakuje boczna belka . @Eathan tak . Zaczyna mrugać jak radar wykryje ruch z tyłu biznesu . Można wiele zaoszczędzić pracy akumulatora w ten sposób. Po wykryciu mruga normalnie a jak już jest bardzo blisko to częstość mrugów się zwiększa. Edytowane 27 Marca przez pecio 1 Cytuj
burz Napisano 27 Marca Napisano 27 Marca Tak, po ponownym uruchomieniu działa, jest powiadamianie dźwiękowe. Dopiero zaczynam jazdę z Varia i to pikanie mi pomaga. Cytuj
pecio Napisano 27 Marca Napisano 27 Marca Jak jest małe natężenie ruchu to nawet spoko . Ale jak mamy przelecieć po mieście czy wojewódzką to to pikanie zaczyna mocno irytować. 1 Cytuj
bashey_pl Napisano 1 Kwietnia Napisano 1 Kwietnia W dniu 27.03.2026 o 09:55, Eathan napisał: @bashey_pl jestem na podobnym etapie. Niby gravel więc radar przydaje się, ale nie tak często jak na szosie. Więc siłą rzeczy skreślam 820 i patrzę na 615. Z drugiej stromy rozważam MagicShine SeeMee 400 z ANT+. Ciekaw jestem do czego Ty doszedłeś. No już po ostatnich jazdach Flarka "zdycha". Nie wytrzymała 2 godzinnej jazdy, a była ładowana na full. Myślałem nad tą SeeMee 400 po przeczytaniu któregoś Twojego posta i szedłem w tym kierunku. Ale tak sobie myślałem, że radar też by mi się przydał. Mam bardzo mieszane trasy od DDR po szuter i asfalt. Coraz częściej wypuszczam się dalej po asfaltowych rubieżach w moich okolicach no i wybór tylko jeden no...... Variatka 515 miała być ale namówiliście w innych wątkach i idzie 820😀 2 Cytuj
Eathan Napisano 1 Kwietnia Napisano 1 Kwietnia @bashey_pl o proszę. Doszedłem do podobnych wniosków. Czekam na kuriera z 820... 1 Cytuj
Mandoleran Napisano 1 Kwietnia Napisano 1 Kwietnia @Eathan Koniec oglądaniem się za siebie Miałem linkować już wcześniej ale zapomniałem, może się komu przyda: https://thebikebrew.com/ 1 Cytuj
Eathan Napisano 1 Kwietnia Napisano 1 Kwietnia @Mandoleran tak... po tej naszej ostatniej jeździe mnie na dobre zaczęło kusić... Zamówiłem, pewnie jutro będzie. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi