Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ups, no to zaczynam zabawę od nowa.  Jedną z alternatyw, ale wstępnie odrzuconą ze względu na przekroczony budżet był Ghost Lector Universal. W tej chwili jest ostatnia sztuka w rozmiarze S za 4999zl. Warto wyjsc poza budżet? Parametrami, z tego co juz zdążyłem sie nauczyć- pod kazdym wzgledem wygrywa Ghost (no, moze amortyzator jest lekko dyskusyjna kwestia? : 

-lżejsza, karbonowa rama

- dużo lepszy napęd Deore/XT

- nieco lepsze hamulce

Jak z geometrią dla Ramy S (162-174 cm)?- będzie bardziej uniwersalna, mniej sportowa, wiekszy komfort, lepsza dla dolnej czesci pleców?

No i jesli juz zwiekszylem budżet, to czy cos lepszego, porównywalnego w tej cenie dostanę? 

Napisano (edytowane)

Gdzie ostatnia sztuka? Ja tam je wszędzie widzę. Np. w Centrum Rowerowym (model 2024 *). Osprzęt jak przerzutka  Shimano XT to bajka. Mam, i jestem zachwycony. Blat 32T. Szkoda, że nie 34T. Amor. Już pisałeś. Można przeżyć. Fajna waga. Szerokie opony 2,4". Sylwetka sportowa, więc jak najbardziej rozmiar S się potwierdza (mniej będziesz leżeć).

- Warto jednak zwrócić uwagę, że model ten występuje w różnych rocznikach (np. 2023, 2024, 2025) oraz wariantach (Hardtail lub Full Suspension "FS"), co znacząco wpływa na cenę.

- CentrumRowerowe.pl: Często posiada ten model w ofercie, warto sprawdzać pod kątem sezonowych wyprzedaży.

Te -uwagi pochodzą od AI - nie ode mnie 🤪

Edytowane przez leotdipl
Napisano
11 minut temu, leotdipl napisał:

Gdzie ostatnia sztuka?

No wlasnie o centrum rowerowe mi chodzilo. Po wyborze ramy S, wyskakuje ze ostatnia sztuka. Na green bike S jest za 5500, na innych portalach tez drozszy.