Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam dla żony torebki na kierownicę ( prostą) - małej, ma się zmieścić telefon i aerozol z gazem pieprzowym na psy - w Grecji jest sporo bezpańskich dość dużych psów, w zdecydowanej większości łagodnych, nie zwracających uwagi na rowerzystów. Ale raz nas próbowały zaatakować więc postanowiliśmy przed kolejnym wyjazdem jednak zaopatrzyć się w gaz. Jest wiele ofert odpowiedniego rozmiaru ale wszystkie mocowane są na rzepy do których ja nie mam za dużego zaufania. Czy ktoś zna torebkę mocowaną na zapinane paski lub może polecić z własnego doświadczenia jakąś na rzepy która nie zacznie po kilku miesiącach odpadać? Dotychczas wszystko co mam na rzepy po pewnym czasie musiałem na stałe zaszyć.

Napisano

Nie pomogę w kwestii torebki, bo to nie moja bajka, ale wiem jedno - żeby gaz w takim przypadku był skuteczny to musi być na wierzchu. 

Ja wożę przypiętego do górnego paska od plecaka - jeden ruch i mam w dłoni. 

Napisano (edytowane)

Kupiłem taką w CR że względu na możliwość dowolnego ułożenia rzepów lub zamiany ich na paski. Montaż jest na trzy rzepy - te na mostek i górną część widelca są za krótkie - jeden chwycił na ok 0,5 cm a drugi na centymetr, najpierw pomyślałem że wymienię na dłuższy ale teraz skłaniam się do dodania na wierzch trytrytki - na pewno będzie trzymać.

IMG20260206144810_copy_1013x1351.jpg

IMG20260206144649_copy_1013x1351.jpg

IMG20260206144518_copy_1013x1351.jpg

Edytowane przez PiotrWie