PiotrWie Napisano 31 Stycznia Napisano 31 Stycznia Szukam dla żony torebki na kierownicę ( prostą) - małej, ma się zmieścić telefon i aerozol z gazem pieprzowym na psy - w Grecji jest sporo bezpańskich dość dużych psów, w zdecydowanej większości łagodnych, nie zwracających uwagi na rowerzystów. Ale raz nas próbowały zaatakować więc postanowiliśmy przed kolejnym wyjazdem jednak zaopatrzyć się w gaz. Jest wiele ofert odpowiedniego rozmiaru ale wszystkie mocowane są na rzepy do których ja nie mam za dużego zaufania. Czy ktoś zna torebkę mocowaną na zapinane paski lub może polecić z własnego doświadczenia jakąś na rzepy która nie zacznie po kilku miesiącach odpadać? Dotychczas wszystko co mam na rzepy po pewnym czasie musiałem na stałe zaszyć. Cytuj
chudzinki Napisano 31 Stycznia Napisano 31 Stycznia Nie pomogę w kwestii torebki, bo to nie moja bajka, ale wiem jedno - żeby gaz w takim przypadku był skuteczny to musi być na wierzchu. Ja wożę przypiętego do górnego paska od plecaka - jeden ruch i mam w dłoni. Cytuj
Greg1 Napisano 31 Stycznia Napisano 31 Stycznia Ja wożę gaz w torebce "płetwie" na ramie, żeby był pod ręką. Z takich na kierownicę mam taką decathlonowską: https://www.decathlon.pl/p/_/R-p-346676?mc=8801447 i ona nie ma mocowania na rzepy tylko na klamry. Nie jest ona bardzo mała ale co jest w niej dobre, to z jednego boku ma małą kieszonkę siateczkową i tam można wozić ten gaz, żeby był pod ręką 1 Cytuj
PiotrWie Napisano 1 Lutego Autor Napisano 1 Lutego Dzięki, zobaczę tą torebkę z DECA, na ramie nie ma opcji bo to easystep. Cytuj
Mandoleran Napisano 1 Lutego Napisano 1 Lutego Może coś takiego wystarczy: https://www.centrumrowerowe.pl/torba-na-kierownice-jack-pack-kanister-2-5-pd23508/?v_Id=145767 Plus taki że montaż od wewnętrznej strony - jeszcze bardziej wszystko pod ręką i nie będzie kolidować z kablami. Cytuj
PiotrWie Napisano Piątek o 13:43 Autor Napisano Piątek o 13:43 (edytowane) Kupiłem taką w CR że względu na możliwość dowolnego ułożenia rzepów lub zamiany ich na paski. Montaż jest na trzy rzepy - te na mostek i górną część widelca są za krótkie - jeden chwycił na ok 0,5 cm a drugi na centymetr, najpierw pomyślałem że wymienię na dłuższy ale teraz skłaniam się do dodania na wierzch trytrytki - na pewno będzie trzymać. Edytowane Piątek o 13:50 przez PiotrWie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi