izabellas Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Cześć Chce kupić rower gorski dla 12 letniego synA który od zawsze ma zajawkę na punkcie rowerów.jezdzi codziennie bez względu na pogodę , do szkoly ale też po. Raczej nie skacze na rowerze , choć mówi że chciałby spróbować ale głównie syn lubi jeździć po asfalcie i ścieżkach leśnych. Syn ma 160 cm wzrostu. Zakup będzie prezentem , potrzebuje kupic jeszcze przed świętami. Rozważam te 3 rowery , że względu na cenę i dostępność ramy. I też wydają mi się dobrym wyborem ale proszę bardziej doświadczonych o opinie na temat tych rowerów lub polecenie innego. Dla syna najważniejsze jest żeby koła były 27.5 oraz ciemny kolor , idealnie czarny albo czerwony. 1. Rower MTB Lappiere Edge 2.7 Rest , rama 16 cena 1299zl 2.. Rower MTB Kross hexagon 4.0 27.5 , rama 17 cena 1799 3. Rower MTB focus whistler 3.7 rama 14 Cena 1999. I czy są jakieś zauważalne różnice między tymi rowerami?. Dzięki za pomoc Cytuj
michalr75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu A dziecko przy tym wzroście jest masywne i wazy tyle ile powinien ważyć dwunastolatek czy niekoniecznie? Ogólnie w przypadku rowerów dla dzieci warto kupować konstrukcje lekkie, bo jak dziecko dostanie ciężkiego kloca, a raczej te rowery które podałaś to kloce, to się może zniechęcić do jazdy. Cytuj
izabellas Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu A podasz jakieś przykłady które nie są klocami ? Do jakiej wagi rower nie jest klocem? Syn faktycznie jest dobrze zbudowany jak na swój wiek. I jak pisałam uwielbia jeździć na rowerze. Trudno go zrazić do jazdy Cytuj
prezi Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowane) od razu kup mu jakieś 1x10 albo 1x11. przednia przerzutka+tania korba = kloc. tani widelec amortyzowany = kloc. mam dwóch synów i temat przerabiałem dosłownie 2 lata temu. Kup mu Woom Expolore 6 -- 3 tys. albo https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-górskie/rowery-cross-country/marlin/f/F321/marlin-4-gen-3/57361/5336955/ w rozmiarze M (tutaj będzie na wyrost ale dzieci rosną). Trek kosztuje podobnie. Weź na raty. Zważ swój rower i policz jego stosunek jego wagi do twojej wagi. Zrób podobnie z rowerem dziecka, Według mnie Woom jest najlepszy. I trzyma cenę -- naprawdę da się go sprzedać. Nie kupuje na roweru na Wigilię. To za kilka dni a rower ma być chyba na dłużej niż kilka dni. Rower to nie bokserki z Pepco. Edytowane 2 godziny temu przez prezi Cytuj
izabellas Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, clavdivs napisał: Najlepiej wypada Focus. Dzięki Cytuj
emski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @izabellas jak Ci poznaniak pisze, żeby dołożyć do woom'a to chyba jest coś na rzeczy:), zgadzam się z @prezi Cytuj
izabellas Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, prezi napisał: od razu kup mu jakieś 1x10 albo 1x11. przednia przerzutka+tania korba = kloc. tani widelec amortyzowany = kloc. mam dwóch synów i temat przerabiałem dosłownie 2 lata temu. Kup mu Woom Expolore 6 -- 3 tys. albo https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-górskie/rowery-cross-country/marlin/f/F321/marlin-4-gen-3/57361/5336955/ w rozmiarze M (tutaj będzie na wyrost ale dzieci rosną). Trek kosztuje podobnie. Weź na raty. Zważ swój rower i policz jego stosunek jego wagi do twojej wagi. Zrób podobnie z rowerem dziecka, Według mnie Woom jest najlepszy. I trzyma cenę -- naprawdę da się go sprzedać. Nie kupuje na roweru na Wigilię. To za kilka dni a rower ma być chyba na dłużej niż kilka dni. Rower to nie bokserki z Pepco. Dzięki rozumiem. Natomiast nigdzie nie napisałam że prezent wigilijny. Nie kupuje rowerów na które mnie nie stać ani rowerów na wyrost. Sama jeżdżę na krossie Lea , ważę podobnie jak syn. I nie widzę problemu. Ale to jest 26, a syn chce koniecznie koła 27.5 i dla niego nie ma dnia bez roweru. Ten obecny zepsuł się 2 dni temu , nie ma sensu naprawiać bo i tak wyrósł. Potrzebuje rower który sprawi mu frajdę , mój budżet za nowy to max 2000zl. Na olx w moim mieście widziałam Krossa Hexagon 8 w idealnym rozmiarze za 1 tys. Ale nie znam się chyba na tyle by kupić używkę .. I pzdr z Poznania Cytuj
prezi Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Też pozdrawiam z Poznania. Woom waży 9,5 kg. W tym wieku naprawdę czuć różnicę między 9,5 kg a 14 kg. W Poznaniu na Głównej w przy Lidlu jest sklep z używanymi rowerami. Tak tylko mówię. Cytuj
clavdivs Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 44 minuty temu, prezi napisał: Też pozdrawiam z Poznania. Woom waży 9,5 kg. W tym wieku naprawdę czuć różnicę między 9,5 kg a 14 kg. W Poznaniu na Głównej w przy Lidlu jest sklep z używanymi rowerami. Tak tylko mówię. Tyle że woom to koło 26, Nie dziwie się że chłopak przy 160cm wzrostu chce 27,5, to raczej już nastolatek niż dziecko. Focus przy tej cenie nie wypada żle, tym bardziej że nie widać specjalnie cos zdecydowanie lepszego z innej pułki. Ja bym brał, rower nowy troszkę wypada inaczej, niż używany w formie prezentu. Edytowane 1 godzinę temu przez clavdivs Cytuj
izabellas Napisano 48 minut temu Autor Napisano 48 minut temu Dzięki To jest jedyne kryterium syna , większe koła , poza kolorem. Większość jeśli kolegów jedzie na na 27 i 29 więc nie będzie dla niego frajda gdy dostanie rower , 26 nawet super lekki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi