izabellas Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Cześć Chce kupić rower gorski dla 12 letniego synA który od zawsze ma zajawkę na punkcie rowerów.jezdzi codziennie bez względu na pogodę , do szkoly ale też po. Raczej nie skacze na rowerze , choć mówi że chciałby spróbować ale głównie syn lubi jeździć po asfalcie i ścieżkach leśnych. Syn ma 160 cm wzrostu. Zakup będzie prezentem , potrzebuje kupic jeszcze przed świętami. Rozważam te 3 rowery , że względu na cenę i dostępność ramy. I też wydają mi się dobrym wyborem ale proszę bardziej doświadczonych o opinie na temat tych rowerów lub polecenie innego. Dla syna najważniejsze jest żeby koła były 27.5 oraz ciemny kolor , idealnie czarny albo czerwony. 1. Rower MTB Lappiere Edge 2.7 Rest , rama 16 cena 1299zl 2.. Rower MTB Kross hexagon 4.0 27.5 , rama 17 cena 1799 3. Rower MTB focus whistler 3.7 rama 14 Cena 1999. I czy są jakieś zauważalne różnice między tymi rowerami?. Dzięki za pomoc Cytuj
michalr75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu A dziecko przy tym wzroście jest masywne i wazy tyle ile powinien ważyć dwunastolatek czy niekoniecznie? Ogólnie w przypadku rowerów dla dzieci warto kupować konstrukcje lekkie, bo jak dziecko dostanie ciężkiego kloca, a raczej te rowery które podałaś to kloce, to się może zniechęcić do jazdy. Cytuj
izabellas Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu A podasz jakieś przykłady które nie są klocami ? Do jakiej wagi rower nie jest klocem? Syn faktycznie jest dobrze zbudowany jak na swój wiek. I jak pisałam uwielbia jeździć na rowerze. Trudno go zrazić do jazdy Cytuj
prezi Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) od razu kup mu jakieś 1x10 albo 1x11. przednia przerzutka+tania korba = kloc. tani widelec amortyzowany = kloc. mam dwóch synów i temat przerabiałem dosłownie 2 lata temu. Kup mu Woom Expolore 6 -- 3 tys. albo https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-górskie/rowery-cross-country/marlin/f/F321/marlin-4-gen-3/57361/5336955/ w rozmiarze M (tutaj będzie na wyrost ale dzieci rosną). Trek kosztuje podobnie. Weź na raty. Zważ swój rower i policz jego stosunek jego wagi do twojej wagi. Zrób podobnie z rowerem dziecka, Według mnie Woom jest najlepszy. I trzyma cenę -- naprawdę da się go sprzedać. Nie kupuje na roweru na Wigilię. To za kilka dni a rower ma być chyba na dłużej niż kilka dni. Rower to nie bokserki z Pepco. Edytowane 1 godzinę temu przez prezi Cytuj
izabellas Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, clavdivs napisał: Najlepiej wypada Focus. Dzięki Cytuj
emski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @izabellas jak Ci poznaniak pisze, żeby dołożyć do woom'a to chyba jest coś na rzeczy:), zgadzam się z @prezi Cytuj
izabellas Napisano 58 minut temu Autor Napisano 58 minut temu 2 minuty temu, prezi napisał: od razu kup mu jakieś 1x10 albo 1x11. przednia przerzutka+tania korba = kloc. tani widelec amortyzowany = kloc. mam dwóch synów i temat przerabiałem dosłownie 2 lata temu. Kup mu Woom Expolore 6 -- 3 tys. albo https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-górskie/rowery-cross-country/marlin/f/F321/marlin-4-gen-3/57361/5336955/ w rozmiarze M (tutaj będzie na wyrost ale dzieci rosną). Trek kosztuje podobnie. Weź na raty. Zważ swój rower i policz jego stosunek jego wagi do twojej wagi. Zrób podobnie z rowerem dziecka, Według mnie Woom jest najlepszy. I trzyma cenę -- naprawdę da się go sprzedać. Nie kupuje na roweru na Wigilię. To za kilka dni a rower ma być chyba na dłużej niż kilka dni. Rower to nie bokserki z Pepco. Dzięki rozumiem. Natomiast nigdzie nie napisałam że prezent wigilijny. Nie kupuje rowerów na które mnie nie stać ani rowerów na wyrost. Sama jeżdżę na krossie Lea , ważę podobnie jak syn. I nie widzę problemu. Ale to jest 26, a syn chce koniecznie koła 27.5 i dla niego nie ma dnia bez roweru. Ten obecny zepsuł się 2 dni temu , nie ma sensu naprawiać bo i tak wyrósł. Potrzebuje rower który sprawi mu frajdę , mój budżet za nowy to max 2000zl. Na olx w moim mieście widziałam Krossa Hexagon 8 w idealnym rozmiarze za 1 tys. Ale nie znam się chyba na tyle by kupić używkę .. I pzdr z Poznania Cytuj
prezi Napisano 36 minut temu Napisano 36 minut temu Też pozdrawiam z Poznania. Woom waży 9,5 kg. W tym wieku naprawdę czuć różnicę między 9,5 kg a 14 kg. W Poznaniu na Głównej w przy Lidlu jest sklep z używanymi rowerami. Tak tylko mówię. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi